Коментари - Русия разработва нов космически кораб | IT.dir.bg
назад

Русия разработва нов космически кораб

В Русия се разработва принципно нов космически кораб за междупланетни полети, съобщи по повод Международния ден на авиацията и космонавтиката ръководителят на Роскосмос Владимир Поповкин, цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Русия разработва нов космически кораб | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Системата за ориентация на марсоходите е руска. Колелата и корпуса са американски. Не изпадай в смешното положение, да наричаш черното бяло. САЩ дишат праха на Русия в изследването на космоса. И това продължава да е така, след като Русия стана неколкократно по-малка икономически в сравнение с СССР.

кагебенце ти си отявлен русофоб и българофоб .... но определено имаш пропуски в образованието. Явно не си чувал за ракетата Инергия е совалката Буран. Предполагам че не си чували за космическия изтребител Алмаз който беше снет от въоръжение от предателя и политически лумпен Горбачов. И още през далечната 1965 г СССР има совалка създадена от академик Челомей. Да не говорим за разработките на Корольов в областта на дисковите летателни апарати . Така че малкия колкото и да се пънеш мен не можеш да ме обориш защото съм чел значително повече от теб. Явно баща ти те правил през ноември 1989 г.

аве байно, що не земеш да намериш поне един да ти уйдисва на акъла, че да ти тури още едно плюсче в анкетата, да не виси само туй, дето си си турил сам толкоз не мож да прилъжеш поне един да ти чете коментарите, освен тебе си

Voyager, Pioneеr, Dynamics Explorer - едни от най-успешните научни изследвания на Космоса!

В.Каперски: "Русия отпуска огромна финансова помощ на Скопие. Целта е насаждане на евроскептицизъм и антибългарски настроения".

В Байконур WC-та още ли са тип "Сортир" ?

И аз разработвам същия такъв кораб. Наистина, моят още е в начална фаза, но трябва да е готов между 2040 и 2050 г. :)

Засега го зареждаш с боб, чесън и ракия и му пробваш двигателите във форума. Мирише.

Първият полет на Союз е през 1966 година и е наследник на ракетата Восход[2] част от фамилията Р-7. Тя е била двустепенна ракета, с четири двигателя около първата степен на ракетата. ракетата Восход[2] Космическите кораби от тази серия са създавани под ръководството на генералният конструктор на ОКБ-1 Сергей Павлович Корольов от 1958 до 1963 г. Русия разработва нов космически кораб Новият процесор на Intel е при производителите Това е от мен, коментара е от Вас

Всички факти всеки може да види wikipedia.

Една съвсем кратка статийка за намеренията на Руската държава за развитие на космическата им програма предизвиква гигантски лайнян протоберанс... Жалки, злобни, човекоподобни драскачи! Вас нищо не може да ви зарадва, освен Апокалипсис.

Всеки истински българин трябва да се радва, когато цената на петрола и природния газ в Бг станат като тези в USA.

браво за спешното доказателство чрез твоя лайнян "коментар" колко е прав потребителят над теб

петка няма да върти педалите...

Русия вече е изостанала много от САЩ. Да му мисли руснака, който ще плаща космодрумите и космическите кораби. И резултат няма да има.

дано успеят руснаците, те са славен народ. Само ще кажа, че където живея в САЩ има много голяма руска диаспора, руски магазини и т н . Имам колеги руснаци, които никога не биха се върнали в Русия...не само заради високите заплати тук, но и проф развитие, отношение ...и още продължават да идват . Голяма часто от руската интелигенция се пресели в САЩ , вклчитело физици които работят по такива проекти - сега преподават в университети тук. Това за мен е показателно коя държава предлага повече -- хората го показват, а политиците, могат да си философстват колкото искат. Има около 400 000 българи тук - също показателно.

jizast

Тези за които говориш са болшинството руски евреи. Вземи ги поразпитай малко и ще ти стане ясно по какви програми са дошли.

А 500-те хиляди от Бг, те по какви програми са дошли? Подлъгани от американския империализъм? Аман от нещастни комуноиди.

1.Руската диаспора в САЩ в болшинството си са евреи, които естествено са настроени против Русия.Това е традиционно за тях.И,че те са в САЩ е добре - да не пречат в самата Русия.Един вид прочистване. 2.Тези руснаци,които заминали за САЩ преди няколко години,сега започнали да се връщат,тъй като в Русия положението бързо се подобрява,а в САЩ напротив се влошава безработицата расте,бедността расте масово, започнали да раздават талони за храна,хора трудно получават мед.помощ (преглед при лекар е около 100 долара), държавния дълг стигнал катастрофални размери.Констатирано изтичане на хора от САЩ за пръв път от години назад 3.Руските физици,които преподават там, рекламират високото ниво на руската наука и те са предимно отиват за поработят там няколко години заради парите и после се връщат.Русия,естествено, не печата зелената шума безконтролно като САЩ, а води отговорна монитарна политика.

Не Ви ли омръзна да бълвате опашатите си лъжи? Вижте официална руска статистика за демографския им срив. В Русия , в Москва настъпват азиатски пълчища (потомци на Златната орда) от бившите СССР републики. То бива гьонсурати, ама пък чак толкова е вече прекалено?

БВП на Америка: 15.6 трилиона долара! На рашката, с най-големите ресурси в света - 1.9 трилиона долара! Или както е казал народа: "На гол тумбак, чифте пищови"! Съветвам колхозните блядове да започнат по-скромничко, например да вземат да произведат поне една читава кола, поне един читав хладилник или телевизор, пък после да мислят и за нов космически кораб =)))

Освен БВпродукт, защо не цитираш и дългът им, както и това, че септември бяха пред фалит!?

За дълга ли им говориш - повече е = 17 трилиона и расте бързо и неотклонно, за разлика от БВП. Очаквай включване. Нещо аварийте и атентатите им се увеличиха както пред края на СССР. Да не стане утре, като се срещнем на улицата, да ни е срам да се гледаме в очите. заради глупостите, които пишем тук, а?

И кажи ми в какво измери БВП. Ако е длоари ми дай дефиниция за долара в системата СИ. Аз предпочитам да го меря в нефт, въглища, злато, платина, алуминий, желязо, жито, дървесина и още някои такива продукти, които ставят за ядене и за топлене щото доляра не става нито за едното нито за другото

Много са прави някои по-долу пишещи че в колхоза няма пътища, канализация и нормален живот у 90% от клоаката им, но тръгнали пак да си мерят алкохолизираната пишчица с развитите западни държави =) Разбира се, по-голямата част от българската рая е изключително проста и продължава да целува с благоговение потния съветски гъз, въпреки че именно той докара уникалната българска мизерия с натрапването на комунистическата сган преди близо 70 години. Затова гърците каквито ще да са и каквито и проблеми да имат, пак имат БВП 10 пъти по-голям от българския, защото никога не са преживявали съветската свинщина и пагубните и в икономически, и в морален аспект последици за България от нея! Колхоза е с най-големите природни ресурси в света, а хората в него продължават да живеят като скотове, нивото на престъпност в пъти по-голямо от това в САЩ, заплатите многократно по-малки, цените същите, а политическата свобода - никаква! Къде ли е разликата от комунизма, може би единствено с това че близки на диктатора Путкин станаха олигарси, както и самия той между впрочем!

мързи ме да чета надолу, но булгаристанеца е тотално изтрещел, ТОЙ ЧАКА УСА ДА ФАЛИРА, СВЕТА ДА СЕ СРИНЕ, ГЪРЦИЯ, ЕВРОПА И ТН ... И НА ТОВА СЕ РАДВА И НАДЯВА, МАЙКОООО ПРОСТ НАРОД СЕЛСКИ НЕДОКЛЕ.АН, утре ще остареете и ще пукнете, но няма да сте видели и една десета от това, което е преживял един грък, европеец или американец, обаче ЩЕ ЧАКАТЕ, десетилетия и столетия, и хилядолетия наред ЧАКАМЕ??? Е че не е ли важно тук и сега, какво ми пукат държавни дългове кой какви имал, какво щяло да става, кога ще се строи космическия кораб и кога ще ни направят магистралката до морето. Еййй жалки стеее, хората живяха и живеят вие тънете в мизерията и чаката бай Иван, бай Хасан, бай Сам, бай Хуи, и накрая бай баааййй, смешницииии

ПО-ГОЛЕМИ ПРОСТОТИИ ТРУДНО СЕ НАМИРАТ ХУБАВОТО Е, ЧЕ ОЧЕВИДНО НИКОЙ НОРМАЛЕН НЕ ГИ ЧЕТЕ

Подкрепям начинанието.

Първите пак могат да бъдат първи ...,а ние какво достигнахме под ботуша на СЪЕДИНЕНИ МАРИХУАНСКИ ЩАТИ

Марихуански е плесенясалият ти мозък. Можеш ли да измислиш нещо аргументирано?

аргументът си ти - само такива възхваляват убийците на хиляди български деца, жени и старци при напълно ненужните от военна гледна точка и изродски - от човешка гледна точка, - бомбардировки у нас на янките през втората световна война, на които убийци небългарски изчадия и нищожества (явно близки по акъл с теб), дигнаха паметник С такова "геройства", сътворена от същите, историята на планетата се препълни - стотиците хиляди избити цивилни в Хирошима и Нагазаки, стотиците хиляди изгорени живи с напалм във Виетнам (малоумиците-убийци дори цяла индустрия направиха за инфантилно героизиране на себе си с комикси и филми за Рамбо, мамбо и други идиоти), хилядите взривени от млъсни бомби по домовете им, докато фаворитите ти ги "освобождават" в собствените им страни - в Азия, Африка и дори в сърцето на Европа, на една ръка разстояние от нас... Аргуименти бил искал... Една страница по история не прочел, една тв-новина даже не възприел, тука тръгнал да иска да му се "доказва" що денем е светло, а нощем е тъмно...

Някой от пишещите във форумите печелил ли е пълна стипендия в топ 25 US Университет по математика, физика, химия, биология или информатика ? Първо се докажете, след това плямпайте.

Ами аз спечелих 2 000 000 лв от тотото и не ми е нужна стипендия.

Разработва - щото може! А ние разработваме закриването на държавата! Въпросът е какъв паметник да и сложиим - европейски, американски или турски...

Абе ние разработвахме и комунизма, ама нещо не се получи.

Много обичам да чета коментарите... Направо къртят... Абсолютно "анти" на каквото падне! Ами пичове първата ракета е направена от Верншр фон Браун на основата на 2 неща - китайски фойрверки и теорията на Константин Едуардович Циолковски. Точка!!! (за американофилите - full stop). Всички по-нататъшни глаголствания са хабене на време и енергия. В момента има няколко водещи космически сили и те са: 1. Русия; 2. Китай; 3. ESA; 4. USA; 5. Франция. Толкова... Най-иновативната теория за космически двигател е на Алкубиере който е от Мексико и един труд от 40-те на Японски професор. Американците следват идеята на Алкубиере, руснаците ... руснаците си мълчат и това малко плаши - всеки път като мълчат изкарват някакво ГЛН (голямо лошо нещо) което за ужас на всички е ужасно дървено (все едно имате Пикасо за автомонтьор) но работи неясно как. Китайците... ех тука е мътно - те както обикновено си чакат и копират каквото им падне... може да направят такава комбинация че.... И стига глупости къде колко им е пенсията и в какво са успели... Махнете си политическите филтри и гледайте реално.

Скъпи "Драгунчик" ОФ. Колкото и да се правиш на "ГОЛУЕМ" си оставаш най-обикновен НЕВЕЖА. Има само една страна която е 20-30 г. пред всички в космическите технологии и това е РУСИЯ. Ако се беше поинтересувал, НОВИЯ ДВИГАТЕЛ за космически кораби е РЕВОЛЮЦИОНЕН т.е. не е на принципа на химическата реакция с изгаряне на гориво, която се използва сега от всички, А НА СЪВСЕМ ДРУГ ПРИНЦИП. А това до сега никой не го е правил. Русия вече е направила прототип за изпитания, т.е. от научна разработка е направила практически модел. А останалите страни които даваш могат само да дишат прахта на РУСИЯ с БЪЛГАРСКИ ГЕНОМ. Продължавай да се упражняваш в словоблудства може слънцето и при теб да огрее някой ден. УСПЕХ.

Каня Ви на работа в космическия център в Хюстън.

Защо г-н Путин смята разходите в US DOLLARS ? Нали USA са пред фалит и в най-скоро време ще изчезнат ? Нещо много противоречиво?

Той знае да смята, а го казва в долари за тия дето познават само долара и не могат да мятат...

Злобата и завистта в българския ген води до самопогубване. Нехаят за България, но се загрижили за постиженията на Русия и САЩ. Безумци!

България е обречена на изчезване. Капиталите, собствеността се притежават (по престъпен начин) от посредствени, примитивни същества, които поради генетичната си тъпота, не могат да развиват нормална, модерна (за 21-и век) икономика. 20-ина хиляди потребяват като световните богаташи, 200-а хиляди потребяват над средноевропейско ниво и останалите са обречени на вечна мизерия.

И аз постоянно пиша това което казваш във форума,че в България за нещастие не случихме на крадци,защото наистина тези които изкрадаха парите ни са прости и ограничени хора,мислещи само и единствено за собствения си г...з.За всичко това са виновни ненаситните лапачи на червената сган и всички боядисани и пребоядисващи се мекерета преживяващи от подаянията на червения елит.

Важното е, че Боката е велик! Българският Хуан Перон!

Евита по-скоро.

Русия няма пътища, канализация, водопроводна мрежа, но строи нови космически кораби. Всичко е въпрос на приоритети.

Ей, байно! Ти от коя дупка излъчваш олигофренските си простотии? От някоя каравана в усъа, гипсокартонена "къща" или бунгало в прерията? Що за аналогии те гонят

Това за Достоевски и Едгар А. По не го знаехме. Но знаем, че Томас Ман се е преканял пред худ. стил на Йордан Йовков. Разказът "Шибил" е образец в това отношение. Да повторим: В съвременния свят има два езика, които изчерпват лингвистичния хоризонт - английски и български!

Другарю Джеферсон, мини през кенефа на гарата да си взамеш Нобеловата премия за литература в натура.

Е , как е при капитализма???

През 1980г. съветските граждани ЩЕ живеят в комунизма.

Пожарникарят напуска изгорялата къща Помните ли? Избираш Борисов, получаваш Костов

Пожарникарят напуска изгорялата къща Помните ли? Избираш Борисов, получаваш Костов

А, помните ли: Избираш Станишев (или Първанов) и получаваш ФЕС.

моля Вашата алтернатива на лошите руснаци?

Добрите руснаци!

От къде грамотност при ТИКВИТЕ?

Да ЗАБРАНИМ Антибългарската и престъпна партия ГЕРБ !

С новия космически кораб се очаква всички руснаци да се изстрелят на друга планета. Може на Марс, защото е червена. А може и на друга някоя - по-добре по-далечна. Чем дальше - тем лучше!

Те и там ще отидат щото могат! А ти - на мама си в гъза...

Мдааа, а водка нет..

Кога ще хвръкно руското фърчило?

Ша си намерим планета и ша ся изнасями от тез алчни капитулисти!

прост ли си?

Суперско - огнярите ще имат легла - само за себе си ...:D

Драскачи, Америка е континент, не държава, нама и такава нация, защото няма американски език, америкамска територия, това е земя заграбена насилствено от индианци и мексиканци. Няма американски традиции, нрави и обичаи, няма и такъв етнос. Има действително пари, много пари , но вече и там не е както преди.

Великият Достоевски се е учил на писане от Едгър Алън По (ограмотете се). Всяка божа година десетки талантливи българчета печелят американски стипендии в престижни американски университети по математика, физика, химия, биология, информатика. Същото правят талантливи деца от цял свят. Защитават MS, Phd и почват да работят за американската наука. Как ще ги стигнете, уважаеми?

Николай

"Великият Достоевски се е учил на писане от Едгър Алън По" Е, и?

Николай

"Великият Достоевски се е учил на писане от Едгър Алън По" Е, и? "Как ще ги стигнете, уважаеми?" Ако си представяш технологичното противопоставяне като някакво бягане в което американците бягат, пък някой ги гони, ще трябва все пак да ти припомна октомври 1957 и 12.04.1961. Тогава американците гонеха. Времената се менят...ако не си го резбрал...

Незнам кой от кого, се е учил,ама 6 от 10-те най-велики романи са написани от руснаци и твоят По го няма.

Ако си забелзал, там отиват ваякакви-черни, жълти, бедни, богати, ислямисти, терористи, които са много повече от умните деца, затова и неграмотноста е гояма.

Малко изоставате с информацията драги ми Томас ! През последното десетилетие "мозъците" на Света, а да не говорим за свободните духом (т.е. не само комерсиални) отдавна вече не подсмърчат за Северна Америка и още по-малко за САЩ. Всички нации не преживяващи национална катастрофа и не подложени на неоколонизация намериха начини да ограничат коварното и лъжливо "мъни-привличане" на Глобалистката империя на злото - затова им помогна и самата Америка, която въобще не е цъфнала и вързала за обикновения американец. В САЩ продължават да се обучават на "лоялни участници в глобалисткото елитарно общество" децата на компрадорската буржоазия на колонизираните държави, както и такива които нямат никаква друга възможност поради колонизирането на държавата им - напр. България. Отдавна управляващите елити на Европа, Азия и Южна Америка, както и водещите им специалисти не допускат до себе си възпитаници на Английските и американски топ 10 университета.

Мдам и виждам че ти смело плуваш в него. Цял свят вече знае че американския долар е вече като тоалетната хартия става само за бърсане на задника а ти си седналда ръсиш идиотизми за американската икономика ха ха. Като са толкова добре хамериканците защо взеха заем от Китой в размерна 4 трилиона долара? Пък и Русия и Китай купуват злато с доларчетата което ще рече че в най скоро време долара няма да се котира никъде.

Винаги ми е интересно какви неща изписват някои форумци , само и само да омаловажат руски технологичен пробив.

Както "ПРОБИХА" с комунизма през 1989г.

Николай

Благодаря ти форумецо непознати, че доказа горните ми думи!

Руската совалка не я използваха поради липса на средства. А, първия и полет беше уникално световно постижение по онова време, защото полета и беше безпилотен. Това и със самолети небяха го правили.

Според теб кое е по трудно да се направи безпилотен полет, или полет с купища животоподдръжащи системи и мерки за безопасност към екипажа. Тая совалка направи един полет, после я сложихав един хангар, а хангара се срути отгоре и при което загинаха 6 руснака. Почити колкото в совалките, но тук на земята и то при срутване на хангар !

Скъпи ми КГБ, личи си от псевдонима Ви, че руската кауза е много близка до сърцето Ви. Спокойно, те си работят добре без да се интересуват от Вашите компетентни оценки. А Вие по-добре разкажете за личните си постижения и за приноса Ви за нашата наука или икономическото ни положение. Руснаците се оправят и сами.

През 1980г. съветските граждани ЩЕ живеят в комунизма.

Брутен вътрешен продукт: 1.САЩ - 15 трилиона US долара. . . 10.Русия - 1.8 трилиона US долара. На гол тумбак, чифте пищови. Къде сте другари кадровици?

1. САЩ - външен дълг 15 000 милиона долара. . . 23. Русия - външен дълг 500 милиона долара

Пич, объркал си цифрите. Дългът на САЩ е 15 трилиона долара, което е 15 000 000 млн. долара

Външния дълг като % от БВП: САЩ - 100 %. Русия 3 %. Как ще се изтълкува това от янкоевреите?

Висок кредитен рейтинг. Цял свят купува USA държавни ценни книжа, акции на USA компании, деривати. Т.е. икономика с най-високо доверие - технологична, динамична, предвидима, надеждна.

В грешка си пич преди месец марихуанските щати достигнаха тавана от 17 трилиона доларес ---- а вътрешният дълг достига 320 трилиона доларес ....... т.е. никога няма да го изплатят.

Но пък изтребват кредиторите си по списък, за да не връщат. И съсипват държавите по списък - за да вземат квото си харесват от тях. И викат, че така "спасяват" планетата, щото те са "добрите", а всички, на които дължат и всички, от които искат да крадат - "са" "лошите". та така с "новия световен ред" на янките

нищо против американоевреите да са били на луната. само че питам се защо половин америка и повечето от половиния свят се съмнява (даже американски филмчета има по темата) в този така наречен ФАКТ!!!!!!!!

тука не пише за америца а за руся умник. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Умишлено се разпространява версията, че кацането на Луната е снимано в Метро Голдуин Майр (например), за да не се шуми около това какво са видели ам. астронавти на Луната и което съществува там и в момента! И ам. и руснаци са кацали на Луната преди въпросния полет...

кагебенце ти си просто едно недоучило келешче па и на всичкото отгоре си и платен драскач тук .... колко ти плаща ГРОБ за идиотизмите които пишеш? А по темата малкия .... Вернер фон Браун създава ракетата Сатурн 5 а не атлас. А по отношение на руската совалка .... тя и сега може да лети но се оказа че е доста по скъпичко да се лети с нея. Колкото и да се пънеш да плюеш по Русия и СССР май няма особен резултат. Предсказано е от ВАНГА че БГ и Русия отново ще са съюзници .... очаквам го с нетърпение и се надявам измекяри като теб да се гътнат от злоба и простотия.

браво на русия.... кучетата си лаят кервана си върви!!! не злобеите...там няма криза там има богати хора!!!

КГБ да не си получаваш парите от Лозенец амбасади? /новия голям брат/ Досега никой нищо не е получил от него без да продаде нещо-чест или нещо такова. Сигурно си получил поне 40 сребърника само че долара отдавна няма никакво покритие!

Държавата с най-ниска пенсия (33$) разработвала нов космически кораб!? Тома само истинските комунисти го могат! Ура! Без Сталин, по Путински!!!

Бай Кольо къде си спал досега??? Само можеш да мечтаеш за руска пенсия. Сбъркал си точно с една нула-330 пикливи долара и освен това с изключение на Москва цените са по ниски от тук. Така че не пиши гмлупости освен ако не ти плагщат затова! Как пък днес никой не спомена че първият космонавт в света е Юрии Гагарин? То бива лизачество бива ама чак пък толкова. Да не би да си получаваш пенсията от Барак Обама, а?

Бай/е като титлата сър/Митко,Видял ли си как Гагарин излита и се приземява от космоса?Или си го виждал само на манифестации.Първите са жертвите,последните стават първи!

Митко, байовото, провери каква е най-ниската пенсия в СССР, пардон - ОРД, пардон в РФ и след това побързай за за политпросветата на Позитано, 20. Понятие нямаш, ни за пенсиите, ни за цените.

Ха-ха-ха! И за пенсиите и за цените... За Гагарин е вярно, че е първият космонавт, завърнал се жив. Даваха го по руската телевизия преди 2 дена...

Бай Моше иска да научи българина да мрази Русия и всичко руско. Причината е, че докато имаше руско влияние в България, мошетата с всичките им масонски, карамелени и всякакви еврейски ложи, бяха завряни в кучи г.з. Не можеха да ни крадат и обират свободно. Но след като попаднахме под американска окупация, всичко се промени. Правят си у нас каквото си поискат. Но еврейската пропаганда по всякакъв начин и всякакъв повод се опитва да накара българина да мрази всичко руско. Защото така им изнася на тях. Бай Моше, що не си пишеш, че си евреин. Я колко много коментари си изцвъкал. Все едно колко много българи мразят руснаците. Къш от тука, моше, изчезни в Израел.

То сигурно за това сатрапа сталин направи държава на мошето. Щото сталин е бил благороден и въпреки, че е знаел колко много го мрази моше е решил да му даде оръжие. От същата голяма любов на русия бяха избити 10-ки хиляди българи след 9-ти септември.

Ще каже човек (с повече от 1 мозъчна клетка), че от тебе вземат пари бре.

Спомних си нещо което надявам се заслужава вниманието ви.Преди години като студент учех от един учебник на руският академик Сагдеев.На руски език разбира се.Беше председател на академията на науките.Учебника му беше перфектен но аз го запомних повече заради особената му не руска фамилия.Когато станаха промените и аз заминах за САЩ сещате ли кога заварвам там.Същият академик Сагдеев.Няма как току така руснаците да са пуснали най извествият си учен без нищо.Та американците и руснаците са си в действителност много по голяма комбина отколкото си мислите.Което е добре разбира се.

Какъв специалист е татарина? Редови организационен работник. Продал е информация на USA и толкоз.

да не забравяме куде е мишо гурбавя.продаде всичко на реиган за з0 мил.$,и се покри в сан франсиско. ленин ,чехов васил коларов, и много други масонисе опоитват да ебават света но арабскатапаплач ще им ебе мяката.

Без да правя обобщения и внушения ще споделя само за един научно популярен филм който гледах преди време в САЩ.В космическите кораби за продължителен полет особен проблем станало рециклирането на водата.Устройството което направили американците било сложно и тежко което го правело неприемливо.Тогава се обърнали за помощ към руснаците.Те им дали или продали тяхно устройство което работело на съвсем нов и непознат принцип.Било компактно леко и просто.Кое обаче ме впечатли най много.Дадоха създателите му и тяхната лаборатория.Това бяха няколко младежи небрежно и ежедневно облечени.А тяхната "лаботатория" имаше по скоро изглед на обикновенна работилница.Апарата и изглеждаше също някак си не впечатляващо.Извода беше-такава си е Русия от едно време.Извор на таланти.Ако имаха и американските пари по друго щеше да си бъде.

Кой пречи на тези талантливи младежи да си печат пари, колкото си искат?

mpmuk

Работи от края на 80-те, но поради липса на пари след разпада на СССР, с течение на времето, корабите започват да излизат от експлоатация. В момента отново работи. Трябва да се знае че тя има предимство пред GPS по отношение на локализация в полярните области.

особено романите: "Майка" от М.Горки и "Разораната целина" от М.Шолохов. Дали ще се намери някой читател, който да ги прочете от начало до края?

Досега не беше ми се случвало да ми се публикува коментар и след 2минути да го изтрият!? И то само защото защитих руски литературни произведения! Браво г-да блогъри!!!! Паричките струват повече от цест за вас!

драги ми другари и господа,защо се хабите с хилави недоумици - не знаето ли ,че кучето си лае,а керванът си върди.при това в кервана са впрегнати руски и американски тегличи,тук-там гарнирани с нещо друго.хаде се успокойте и не бълвайте глупости - няма да ви вземат в този керван и едните и другите.