Коментари - ЦЕРН: Хигс бозонът ще промени света | IT.dir.bg
назад

ЦЕРН: Хигс бозонът ще промени света

Трима учени и ръководители от Европейския център за ядрени изследвания ЦЕРН получиха Европейската награда за физика "Едисън-Волта" за Хигс бозона, съобщава в. "Кориере дела сера".

Обратно в новината

Коментари - ЦЕРН: Хигс бозонът ще промени света | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много сте отворени,но май забравихте Господ Бог в цялата тази работа ! Защо се нарича "Божествена частица " ?!

Някъде бях чел, че на съвременната цивилизация са и нужни 50 млн. човека. Като прочетох част от коментарите, повярвах.

Тези експерименти (официалните) в ЦЕРН са само за отвличане на вниманието, за да не се разбере какво всъщност правят, т.е. дане всяват паника сред населението. Една от най-важните им задачи в момента е свързана със драстично забавеното движене на земното ядро, което с въртенето си създава електромагнитната решетка на земята, коя ни защитава от космическата радиация. Тази решетка е вече с толкова ниски стойности, че учени и политици се чудят какво да правят. Тъкмо тук влиза в действие колайдерът, както и за решаването на други подобни проблеми от планетарен мащаб, за които не е прието да се говори публично.

Ше ядем ли по-големи пържоли ?

Аз пък се чудя дали аз да се връщам на училище или написалият тази статия плюс тоя дето я е редактирал?! Хем говорим за "върха на сладоледа" в науката ,хем пишем "хиГс". И понеже "Аз съм само с осми клас",се допитах до правопиесен речник. Ако ви е любопитно,кой ще се връща на училище,проверете и вие:)

Очевидно грешката е в твоя телевизор защото хигс бозона е кръстен на Английския физик Хигс който теоретично предполага съществуването му, а не на математичекото хикс :)

Връщаш се в училище, драги - без съмнение. Но и то няма да ти помогне.

Ако е възможно да се върнеш в осми клас- ще допълниш знанията си по математика и физика и няма прибързано да се излагаш! А на 14 март 2013 г. след научни експерименти, ЦЕРН наистина потвърди най-голямато откритие във физиката - частицата Хигс бозон!

Виж, приятелю! За 1/3 от времето, което си написал мнението си щеше да провериш, в която и да е търсачка, що е то Хигс бозон ;) Нека, когато коментираме наука да проверяваме източниците си :)

Много открития са направени случайно!Изследването на едно е довело до откритието на друго!Надграждането на знанията ни прави по-успешни.Няма учен който да не се опира на постиженията на своите предшественици.В пракниката не се внедряват всички открития.Първа дума имат военните.После капиталът.На пример още 1974г в заводите на Форд имаше готовност за серийно производство на коли върху въздушна възглавница.

НЕ се залъгвайте, че тия някога ще открият топлата вода. Все в далекото бъдеще ни казват да гледаме, когато няма да сме живи, а те гушат яките кинти сега. Тоя институт барабар с колайдера им е узаконена перачница на мангизи от висша класа.

Аз лично вярвам в неутолимото любопитство на учените - то винаги и неизменно е движило живота на човечеството напред. А съвременните научни изследвания стават все по-скъпи и това е съвсем нормално - опитай се да помислиш непредубедено.

така е, донякъде. На един гениален физик теоретик нищо повече от лист хартия и молив не му трябва. Е=m.c^2

Напълно естествено,научната дейност е много по-напред във времето,поне 20-50 години.Пък и няма никаква гаранция , че откритието ще има практическо приложение.Темата,всичко да има финансово покритие/да са приложими и да дават печалба/ е тъпа и абсурдна.За съжаление ни я пробутват навсякъде.

поне да каят за какво може да се използва това чудо, или само пари на вятъра и се чудят как да замаскират неуспеха, ясно беше че търсят алтернативен енергиен източник и е ясно че не го намериха тук.

Неуместен пример с WWW като нещо което не знаели за какво ще се използва когато го създавали. Всъщност истински големите открития са резултат от решаването на конкретни проблеми по генерален начин. Например къде ще се намира слънцето в определен час. Той се опитва да внуши че без конкретен проблем може да се развие сложна теория с което аз не съм съгласен. Ако няма нито един елементарен проблем който да има нещо общо със сложната теория то тази сложна теория няма никакъв смисъл.

както и се очакваше, 90% от мненията са на примитивни хорица, за които спонсорирането на нещо което е извън техния кръгозор и което те изобщо не могат да разберат, е пилеене на пари... важното е да има ядене и пиене - и единственото което остава след такива индивиди са пълните клозети...

А нещо по същество? Или ти в момента го пълниш?

ти усете ли че изказа около 50 думи и в края пак нищо не излезе, така и с този опит, много и безкраини приказки а резултат отрицателен.

Ооо Кире, къде се загуби? Мани ги тиа с тоа опит. Ела да опиташ новата ми грозданка, ти поне си с опит.

Ти да не си със запек?

Хаа интересно.Значи имаме похарчени десетки и стотици милиарди евро за да "изолират" евентуално нещо което не струва и пукната стотинка. Реалното му приложение е никакво или ако въобще такава частица съществува за това са нужни колосални количества пари време и енергия.А това дали и колко вселени съществуват и тва ,че вече са били "математически" доказани ми звучи като детска приказка.Ама нормално е прадшествениците на подобни учени само до преди няколко века са се кълняли,че Земята е плоска и е било научно доказано,че морето изтича в нищото.Просто слушаме същите небивалици в модерен стил.Нищо ново... "под" Слънцето.

Мани ве, глупаци. Трябваше тези пари да ги лепнат на силикона на някоя певачка. Това за поуигуота по горе. За останлите - извинете, не се сдържах.

За Х-бозона не знам ама три ракии доста го променят. А пък за 5 да не говорим!

Шегаджия си ти ;)

пак ли тия? малко ги бях поzaбравил. като гледам на кого са дали наградите си спомням как по тошове време големите пари и слава обираха академиците, а теъи които вършеха истинската работа кучета ги яли. то и затова бан хибернетира, всичко по-кадзрно се измете.

X се чете ИКС. И граматика не разбирате.Тук някой пише, че било хигс -бозон.с Г. Ама че закостенели мозъци виждам тук.

е така просто за да напишеш нещо :)))) higgs boson

Пълно е със закостенели мозъци, например в горното мнение. А хиГс бозонът е кръстен не на буква от азбуката, а на човек с фамилия Higgs.

брато, изложи се, и както казва един герой от любимия филм на сина ми "колите", на твое място не бих се притеснявал, защото не го казах ааааззззз, хахахахаааа

Нищо не разбирам от тия Х-бузони, бизони. Не ми е много ясно каква е ползата от тези открития, ще стане ли светът по-добър, животът по-лесен или само учебниците по физика по-дебели?

Ех, колко ни е било по-лесно да тичаме след антилопите и пред лъвовете преди хилядолетия ... И в един момент, няк'ъв идиот измислил колелото ... и като се започнало ... едни дебеееели, дебели учебници, направо ужасТ!

лесно добре има пще пре-достатъчно лъвове да тичаш с тях :))) най-бързия човек тича с 40 км/ч най-бавния лъв с 60 км/ч :))) тичай хората обичат да придават илюзорни свойства на предмети и ситуации

С бати изядохме Х-бизона, сега дебнем за У-бизон

Abu Talib

Няма антиматерия. Най-най-най- малката частица си има име отдавна. Това е ИН. И сведения, от Атлантите, станали достояние на Францисканския Орден, че тази частица е във формата на две пресечени пирамиди. Тази ИН има свойството да се умножава на седем, като твори ЯН, който от своя страна има свойството да се множи на шест и да твори ИН. Хикс бозонът или божествената частица е пълна измишльотица, нищо не са открили, само така лъжат за слава и за пари. Материята има три атрибута- движение, време и пространство. Това са нейни неименни качества. Пространството е свойството да има протяжност, както следва: горе-долу, дясно-ляво, напред-назад, навън-навътре. Или общо шест измерения на пространството.Последните две са свързани със свойството отражение или с РАЗУМА.

Ти "нагоре-надолу" за две измерения ли го броиш? Както казваше моя учител по математика "смяташ като младо слонче". Хигс бозоните са 3, затова и тоя дето са го открили още се чудят дали е точно тоя, но другите 2 ще ги открият след допълнителен анализ на данните. Този е с маса 125 ГеВ, което не излиза по сметки без още 2 бозона. Хигс бозонът е епохално откритие, защото ще потвърди теориите за безкрайната вселена и че крайно състояние А на вселената е начално А + 1 на следващата, а хигс бозонът е превключвателя от енергия към материя и обратно за циклите на вселените.

всъщност предполагат че са поне 5 бозона но това е спекулация все още полето на хигс дава маса на материята не че е превключвател между енергия и материя преключвателя е големия взрив

На мене ми остава още малко време в А и ще се запътя към А + 1. Веднага ще ви се обадя да кажа точно как е. :)

Abu Talib

Ами от пъпа ни нагоре, и от пъпа ти надолу са двете измерения на твоя пъп.

колко категоричен си в лудостта си чак е плашещо дори и Бог не би бил толкова категоричен.... не знам дали те разбрах правилно - материята има разум като в смисъл че да речем въглерода има разум човек реално погледнато - в повечето хора няма разум

ДИР - поздравления!!! написали сте правилно "Хигс" вместо "Хикс"! Може да се каже, че съм приятно изненадан.

да - новите открития стигат до масите първо под формата на оръжия за масово поразяване :)

И какво?! Шефовете си раздали пари, по случай... Случката :))) То и у нас тъй правят... докато овцете БОЗаят (и най-вече яко бачкат за'лудо), докато всичко отива по Х...

Най-много ми хареса италианския град "Чернобио" - заради приликата на името с един украински град ...

Само да не се окаже лоша поличба...

Града за който споменаваш се казва Припят,а АЕЦ-а-Чернобил!

"Чернобил (на украински: Чорнобиль, на руски: Чернобыль) е изоставен град разположен до река Припят в Северна Украйна, Киевска област близо до границата с Беларус. Градът е евакуиран през 1986 г. в резултат на аварията в Чернобилската АЕЦ Ленин, разположена на 14.5 км на север-северозапад."

изобщо не са подробности! това че лий е написъл протокол за обмяна на файлове не е като да е създал първата мрежа и преди него е имало такива протоколи тва си е манипулация а когато има лъжи започвам да се чудя защо се лъже

Написано е World Wide Wеb - това дето го ползваш като отваряш дир.бг. Никой не е написал, че ЦЕРН са измислили компютърните мрежи.

:))) тва е едно от нещата които като почитател на произведенията на абсурда ме кефят най-много в БГ: всеки абориген се скъсва да обяснява кое как е?! може ли да не ми обясняваш неща свързани с интернет? беше написано че са създали интернет в церн - явно са го променили щото са направили справка и са установили че корените на интернет са по-стари лий е написал протоколи за обмяна на данни - това е такива протоколи е имало и преди него сега се използва навсякъде WWW но то е като да кажеш че ферари да речем са измислили автомобила - може да са най-добри но не са го измислили

Антиматерията само я наблюдаваха (уж) за части от секундата през 2010. Откъде този апарат за диагностика?

антиматерията си е доказана създава се дори при светкавици по едно време обявиха че са изолирали значително количество в церн чак толкова да лъжат...

Разбира се, че е доказано - даже у нас има към 7 млн. антиматриал. :)))

Доказана е теоретично, никой все още не е потвърдил експериментално.

първата интернет мрежа ама друг път много нагли станаха тея в церн

е какво първата интернет мрежа е създадена през 60те в щатите -ARPANET

Ще имаш да даваш! (Шот аз не давам, само вземам) У наше село таа мрежа я има отдавна. Измисли я шефа на текеесето, когато хората отиваха за фураж. Така им казваше той: "Арпа (ечемик) - Нет (няма)!!!"