Коментари - Google забрани очилата Glass да се дават назаем | IT.dir.bg
назад

Google забрани очилата Glass да се дават назаем

Американският интернет гигант Google разпространи снощи специални условия за ползването на високотехнологичните си очила Google Glass Explorer Edition, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Google забрани очилата Glass да се дават назаем | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да го духат, Google. Ще се насерат с този ежперимент, където освен да ти наблюдават поведението в интернет, вече искат да ти зяпат изцяло в личното пространство, където и да си, каквото и да правиш. Google, ДГДПВДИ!

Мразя когато лоши пророци се оказват прави. w w w . b u l b l o g . c o m / ? p = 4195 Иронията е, че дори с Google ми отне доста време докато намеря отново тази страница.Ако това което мяза на линк е изтрито търсете "Под игото - 2018" Стефан К.

"You may not resell, loan, transfer or give your Device to any other person. If you resell, loan, transfer or give your device to any other person without Google's authorization, Google reserves the right to deactivate the Device, and neither you nor the unauthorized person using the Device will be entitled to any refund, product support or product warranty." While users can't commercially resell Glass, however, Google says they can give the device as a gift.

Обаче забелязвам че чукчите не са читатели, те са писатели, и къде в новината видяхте че бъдещият продукт, няма да може да се продава или дава под наем, става на въпрос за точно определени бройки които са тестови и за разработчици, и те са продадени с определена цел и условия, а не някой да прави бизнес от това

То понеже се избиват и по опашки чакат за тези очила...:)))

Не подценявай идиотите. Ще има опашки.

И да си свържа цайсите със сърцето с две тръбички и завинаги роб. Ма мноо са са объркали, ей! Затова няма да си купя и Виндоус 8. Какво ти дава, какво ти забранява, какво си длъжен и как става?

Колкото и да го криете азиатците пак ще го откраднат. Ще започнат да бълват, краденото и накрая ще обява, че те са го измислили.

Те няма нужда да обявяват. Кухите лейки сами ще стигнат до този извод ...

1chovek

Ставаме андроиди :)

Ще се заковават с гвоздейче към главата на собственика.

Тепърва предстои да се разбере до къде ще опре тази технология, защото GSM - варят яйца, а тази - директно белтъка на очите... ?

а киберсекс ще има ли?аз искам опра.........

goose

Журналисти ... когато и да ги биеш, все е късно ... Google has laid out some pretty specific guidelines on what developers working on "Glassware" apps will be able to do, but it turns out owners of the Google Glass Explorer Edition will be facing some limitations as well. As spotted by Wired, the Terms of Sale for the device specifically state that owners may not "resell, loan, transfer, or give your Device to any other person" without Google's approval. Някой прави ли му впечатление липсата на предов на думичката "developers" в българската новина?

Както винаги нашите журналя чели недочели!

Бъркаш се нещо. Пише "what developers working on", но после се говори за "owners of ...". Т.е. пише какво програмистите разработват и какво собствениците ще могат да правят, а не че програмистите няма да могат да си дават очилата назаем.

хахахаа депресарите веднага се притесниха некой да не ги шпионира :D тъпото тука е че тея ограничения за даване под наем и тнт правят малко епълски работи. Другия вариант е ограниченията да важат само за 2-те хиляди опитни бройки ама журналята да раздухват глупости .

Добре дошли в новото хилядолетие на произвол и шпионаж. Гледайте американски филми за да видите какво ни очаква. Тези филми не са случайни, са с цел да свикнат хората с мисълта да няма протести. Купете си Windows 8 да видите какви специални техники има за ограничение да инсталирате друга ОС. А ако искате да ползвате дори Скайп трябва да си създадете Майкрософтски акаунт и като го направите изведнъж потребителското ви име става като имейлът, който сте сложили като имейл в Скайп. Да не би случайно да ви изгубят дирите.

Абсолютно съм съгласен с теб. Но повечето все още не го вярват

Можеш да го ползваш и без да влизаш в маркета и да и правиш онлине акаунт. Старите версии на скаип са съвместими ползвай тях

Винаги съм считал Google за шпионска компания, събираща всякаква информация. Сега сигурно ще снимат с очилата и без да знаят и ще правят друг тип Streetview.

Ми и аз ще взема да продавам от утре хляба с условие да не се дава на заем. Така де, да дойдат и да си купят, щото ще ми паднат продажбите.

Това ми напомня разказа "Под игото home edition", където действието се развива в бъдещето, 2018 г. и книгите не могат да се дават назаем, защото се четат само с персонални очила - това за защитата на авторските права.

И на мен ми напомни на това ...

Я ПА ТИЯ - ДА СИ ГИ ЗАВРАТ ОТЗАД ТОГАВА КАТО СИ КУПЯ НЕЩО СИ Е МОЕ АКО ИСКАМ НА ЛУНАТА ЩЕ ГО ПРАТЯ ОБРИЧАТ СЕ НА ПРОВАЛ ......

Вероятно ще разберете причините, ако се сетите, че основният бизнес на Гугъл е търговията с информация (те твърдят, че е рекламата, но в основата на всичко е информацията, необходима за добре таргитирана реклама). Както всички техни продукти, тези очила ще събират и изпращат купища информация в Гугъл, която ще помогне на гиганта още по-точно да нацелва клиентите си (уж). Кой знае какви невероятни експерименти ще си провеждат - зениците на хората са едни от най-чувствителните индикатори за емоции, реакции, чувства и настроения. Очилата спокойно биха могли да мерят пулс, кожно съпротивление, че защо не и дишане. Това са всичките показатели, които мери един детектор на лъжата. Та, за заемането, продаването и преотстъпването - измерването на показателите на друг човек ще замърси целият гореописан поток от информация. Затова е забранено. Засичането на друг собственик е елементарно - кратко сравняване на ирисите - и готово. А за спирането от разстояние няма какво да коментираме - с въвеждането на Мрежата, всичко това е технически възможно. И разбира се, всеки потребител ще се съгласи доброволно на тези условия на EULA-та им още при закупуването на очилата (точно както при закупуване на андроид приложенийцата). Добре дошли в бъдещето.

Обикновено EULA има при нематериалната сфера - лизенци, наме и т.н., все неща за временно ползване. Когато придобиеш владение над нещо, след като си го заплатил, не виждам как е приложима тази измислица. Предполагам, че на някой закон противоречи, но си има адвокати за това.

Имено. Самите очила без софтуера на Гугъл и подръжката им не струват и пукната пара. Ще има EULA със сигурност.

мдаа, от години се използват подобни очила и сензори в авязията и по-точно при пилотите на хеликоптери, кадето скоростите не са толкова високи. почти всички технологии са продукт на армията. да изброявам ли? като прибавим и това, че американските пилоти ги бласкат с анфетамини и картинката става пална, а именно че параметрите на по зеницата се следят сащо, за да не се затрие машина за миллиони. още едно доказателство, че всички технологии в новото време са контролирани от оператор, при желание и обмена на информазия може да е и зпосочен. много показателно и е в момента с подслушването в бг. аз лично сам си качил на програма почти всички гаджети в кащи и чрез телефона си налюдавам 2ч/0 камерите примерно на стазионарния цомп. и на стария ми лаптоп, които не се изключват, ако поискам. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И не само на хеликоптери. Подобни очила за пръв път ги използваха в СССР при изтребителите МИГ 29 за управление на въоръжението. Много готина система - накъдето обърнеш глава натам се обръщат и ракетите.

Непременно ще си "купя" тази простотия! И тези от Гугъл явно много са го закъсали и една нормална свежа идея вече не могат да измислят. Чудя се и аз кога ще започнат да ни имплантират чипове и камери за да хем да ни следят службите какви ги вършим - например с жената в леглото, хем ние да можем да се снимаме и да влизаме в интернет - да пишем, да говорим, да се гледаме от разстояние и така. И поне няма да ни се налага да мъкнем една камара други полезни или безполезни устройства - всичко ще ни е вградено!

Гоглето са най-измекярската компания която се е появявала до сега. В сравнение с тях Микрософт са невинни агънца. Ще има сменени физиономии на потребителите на тия очилца. А са ме снимали, а сам ги натрошил! После в съда ще ме съди за побой, а аз за нарушаване на личната неприкосновеност. Да видим кой кого!

От зор да кажеш нещо се наака. Като не ти отърват условията за ползване, не си ги купувай. А за съденето, можеш да съдиш само ако не си сниман на обшествено място и изрично си заявил, че не желаеш да те снимат.

Да не забравяме и най-крадливата компания. ;)

Ами сега е момента да се намеси европейската комисия за правата на човека и да забрани на Гугъл да продават каквото и да е в Европа. Крайно време е големите компании да разберат, че ние не живеем в конслагери и имаме права - едно от тях е да подараяваме, продаваме и заемаме личните си вещи! ТОВА Е НАШО ИСКОННО ПРАВО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА НИКАКВИ ГУГЪЛСКИ ЛИЦЕНЗИ И ДОГОВОРИ!

..е какво бе, това е супер оферта! Плащаш 1500 долара но пък ще можеш да се облъчваш по цял ден! Очаквайте скоро и чип в задн*ка, за да не позволява на втечненият мозък да изтича от там.

Чипът в за*ка ще има и допълнителна функция да стимулира нервните окончания. Така рязко ще подобрява изживяването, което очилата предоставят. Даже може да доведе до пристрастяване (c:

Виждам че желанието за следене се засилва. Първо windows 8, сега тези очилца. Не могат да се дават на друг да не би профайловете, които продават на правителството си да са грешни.

Ако така нагло ще ми предлагат тези чупени цайси, хич не им ги ща... неможел друг да ги носи... ми заврете си ги някъде тогава и никога няма да станат масови

А след като си ги пъхнат там, където си споменал, да ги отворят. Ще проникнат в неочаквани дълбини. Картинките от марсоходите репички ще проядат.

"... Чрез "очилата за добавена реалност" потребителите могат да заснемат видеоклипове, да използват преводач, да изпращат съобщения и да провеждат видеоконферентни разговори..." И за къв чеп са ми тия глупости ? Още една олигофрения дето да мъкнеш със себе си.

Да де , ама някой комплесирани ''гъзари'' в България ще бързат да се накичат веднага с такива , за да могат да привличат вниманието върху себе си . Преполагам , че ще стане като с айфоните , нЕмаш гуцайки , не си cool .

Да си заврът очилата сещате се къде!!!!

Ами те това правят, ама не в своя.

Нямам търпение да започнат да предлагат и чипове за имплантиране! Даже трябва да е задължително - като на кучетата! И ако не слушкаме и ако не купуваме нещата от рекламите - чипа да изпуска отрова! Бих да едни 2-3000 долара за такъв чип веднага!

Ти се майтапиш, ама и това ще стане. Ще ги пробутат като последна мода джаджа я чрез Епъл, я чрез Гугъл, Самсунг или която е "модерната" към момента компания и хората ще си платят 2-3 хил не ами, на опашки ще се редят да си инсталират такъв супер куул чип.

Е това вече на нищо не прилича!Тия продължават с наглоста си!Все едно да си купя хляб,но да имам право да си го ям само аз!Който иска да продължава да ползва "продуктите" на Гугъл,аз не искам и да чувам за тях!

Ще бъде изключено? Как ? Значи очилата имат вградено устройство, чрез което могат да бъдат изключени от разстояние и да не могат да бъдат активирани ?

Разбирам, че в момента това е нещо като супер скъпа и затворена БЕТА версия, ама факта, че могат да изключват устройството сега, означава, че съществува вероятност подобна опция да съществува и във финалната версия.

естествено, че съществува! Нали трябва да има някакъв бекенд в интернет, за да работят пълноценно, както е при Андроид ?

просто ще спрат достъпа до инфо, както като ти изключат телефона - устройството само по себе си работи, но е неипозлваемо...

А ше ги таковам и тях в либералната компания...

парата клати феса, няма либерализъм.

Още един клон от дървото на Американската политка са.

Тези са най-зли от всички. Въпреки слогана НЕ БЪДИ ЗЪЛ

Това ограничение (да не се дават на друг) е, за да получат реален фийдбек за работата на очилата от тестовата група. В противен случай "отзивите" ще са фалшиви.