Коментари - Учени: Животът се е зародил преди Земята | IT.dir.bg
назад

Учени: Животът се е зародил преди Земята

Американски учени изчислиха, че животът се е зародил преди 10 милиарда години и е предшествал появата на Земята преди 4,5 милиарда години, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Учени: Животът се е зародил преди Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

val55

Живота във Вселените, или на Земята няма как да се изчисли, след като, още не се знае със сигурност, кога точно!!!, и как сме се зародили ние.......Айде да не говорим за измеренията.....

Шменти капели!

Глупости!

Бу-хахахахахах! Тия са били на 6 водки и са се гъбаркали с някой трезвен журналист на съседната маса

james

Първо законът на Мур изобщо не касае компютърната памет. Но дори и правилно формилиран, самия закон на Мур не е верен - не е вярно, че преди две години броят на транзисторите в един процесор е бил 2 пъти по-малко, нито пък е вярно, че преди 4 години е бил 4 пъти по-малко. Общо взето, през последните 10 години законът на Мур спря да действа. По каква логика един толкова емпиричен дори не и закон може да се приложи върху съвсем различен клас обекти, че и да се интерполира за няколко милиарда години назад - това си остава на научната съвест на авторите.

В Синсинати щата Охайо ми разсказаха следното.При започване не промените в България един колектив от млади български учени работещи по създаването на изскуствен интелект заминали за САЩ и продължили изследванията си там в един от многото изследавотелски центрове в града.Лично не съм ги срещал.Но не се учудвам защото пак там беше създаден лунохода които падаше на повърхноста на планетета на голями еластвични топки които омекотяваха удара.Показаха по телевизията как е станало създаването на апаратурата.Създателите не бяха брадати професори а обикновенно облечени /кежуъл/младежи.В Америка пари за разни странни изследвания винаги има.

Що за щуротии ! Защо сравняват скоростта на развитието на чиповете с тази на мозъка !? Първата зависи от хората , а втората от Силата която ни е направила ! Освен това , видно е че живота е направен за да промени неживата природа в жива именно на Земята . Т.е. Земята е по-стара от това , което е създадено за нея .Естествено , предишен опит е съществувал .

И сега как процедираме? Феновете на панспермията и биохим. начало ще си правят батъл оф дъ сайънтистс? Ще пренаписваме ли учебници? Къде са намесени евреите и Бойко в цялата работа? Сърби ли ме отзад?

"учени" постоянно натякват, че живота се е зародил извън земята? Какъв им е проблема ако се е зародил на земята?

Много е абстрактно и не може така да се прави сравнение с закона на Мур свързан с производителността при компютрите

Напротив.Помисли малко. И техниката и живота се усъвършенстват по метода на пробите и грешките. Само че с техниката нещата стават много по-бързо.

Не може да се прави сравнение; При компютрите става въпрос за праволинейно количествено развитие. Животът в никакъв случай не може да се нарече праволинеен и, въпреки че сегашната система втълпява точно това, в никакъв случай не е резултат от случайности. Има още много изследвания да направим, преди да се доближим до отговорите на някои въпроси. А иначе, що се отнася до статията, това е поредната пропаганда, с които е залято интернет-пространството.

Abu Talib

Дали все пак маймуната станала човек не е пробила другаде.Това предстои да се установи от бъдещите ни поколония!

поредното недоказуемо откритие което с нищо не ни помага

май мат,реалът на тези "учени" е май лош! Цитат от ББ

Пак да кажа, въпреки, че изчезнаха една дузина мнения: смешно да се говори за "базова двойка". При нуклеотидите няма "Адам" и "Ева", нито пък са нужни два нуклеотида, за да се нароят нови нуклеотидчета... "Учените установили, че толкова време е било нужно да се върнат назад, за да се стигне до първата базова двойка на "градивния материал".

По-голяма глупост не бях чувал - ДНК да се сравнява с транзистори...

Темата е сериозна, факта че няма сериозни коментари показва качеството на "материала", според определението на един виден макар и бивш наш премиер. Теорията за панспермията не е от вчера. Факт е, че някои насекоми например като хлебарките имат ген, който ги защитава от космическата радиация, и от НАСА съвсем сериозно обмислят да създадат генно модифициран човек, който да е носител на този ген. Отделно дето купища бактерии "летяли" в Космоса и върнати на Земята ги намират още живи!

Чел си някоя жълта хроника май...

Панспермия -Панспермията е хипотеза, според която семената на живота са разпространени в цялата Вселена и освен това живота на Земята е започнал от такива, кацнали на Земята семена. Идеята произхожда от съчиненията на Анаксагор. Та, първо панспермията е ХИПОТЕЗА! Второ изследването е несериозна!, така че какви дълбокомислени коментари да даваме! Трето, за кой ли път ще кажа, че науката не знае какво е животът, че и дори как се е появил и развил на Земята!

ти обаче знаеш със сигурност

Потвърждавам-няма определение на понятието живот.Което не ни пречи да сме живи,както и той/животът/ да бъде откриван на невероятни,екстремни места.Например откритието на Джеймс Камерън в дълбочините на океана.

Abu Talib

Освен това хлебарките имат най-силен антибиотик и в Япония го използват.

Прочети Кафка - "Метаморфози", многознайко! И кому е нужно да се създават "вечни" хора. Ако има ядрена война - какво? Ще останем ние и хлебарките?! Не, благодаря!

Не! Няма друго освен земята! Тия светлини в нощното небе са от спиртните изпарения в Русия, не са звезди или планети, такива неща няма! Ти който четеш този коментар си САМ, други няма, просто си шизофреник, други форми на живот освен теб НЯМА и НЯМА да има!

ДА, и египтяните сами построиха пирамидите.

Бактерии-екстремофили могат да се открият и сега във Факултето:)

то вече се видя, че на земята, особено българската земя живот нЕма, нЕма и да има!!!

Много преди 10 мил ярда!Времето пространството и материята са безкрайни !

Смешки !!!

Това британските учени ли са ? Вицовете за тях май са напълно подходящи

Тези май са сценаристите на филма Забвение.

Това е по-скоро майтапчийско изследване! Не е сериозно!

Лесно изкарани пари. Това мога да кажа за това "откритие" :) Тези двамата са си клатили няколко години краката, взимали са една шапка пари за заплатка и накрая са написали на по водка тази велика теория :)

"учени"

много странен метод и насока- тия учени явно имат много свободно време за да се занимават с откачени проекти. но в спора се ражда истината, така, че дерзайте.