Коментари - Теленор ще развива преносa на данни и интернет | IT.dir.bg
назад

Теленор ще развива преносa на данни и интернет

Теленор Груп, един от най-големите мобилни оператори в света, представи в София своите планове за българския мобилен пазар по време на посещението на Кйел-Мортен Йонсен, изпълнителен вицепрезидент и директор за Европа.

Обратно в новината

Коментари - Теленор ще развива преносa на данни и интернет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Теленор е норвежкото БТК, от което 54% са собственост на държавата. Има около 34 хиляди работника, има над 203 милиона абоната в различни държави от целия свят. Е, не е Водафон с техните над 430 милиона абоната, но все пак е светлинни години пред Ментел, Виваком и Злобул, което всички се надяваме да се отрази благоприятно на българския пазар и най-вече на българските потребители.

И както виждате, това доказва, че държавните фирми също могат да са печеливши! А в Норвегия между другото почти всичко е държавно! Но номер едно си остава "China mobile", която е най-големия мобилен оператор в света. Компанията е 74.25% собственост на държавата, има около 704 милиона абоната, както и над 181 хиляди служителя.

Браво! Смърт на МТел!

То норвежците да вземат да влязат по-бързо в компанията, че гърчовците дето сега са шефчета там ще им оставят едно "прекрасно" наследство.