Коментари - Бъз Олдрин: Трябва да колонизираме Марс | IT.dir.bg
назад

Бъз Олдрин: Трябва да колонизираме Марс

Вторият човек, стъпил на Луната през юли 1969 г. Бъз Олдрин, счита, че американците трябва да поемат инициативата да изпратят астронавти на Марс и да основат там постоянна колония.

Обратно в новината

Коментари - Бъз Олдрин: Трябва да колонизираме Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам такова предложение: Вместо да харчат излишни милиарди, да похарчат малко и да дойдат и да колонизират Майка България за 5-10 години. Да наложат железни правила на аборигените-полтици (както е във Финландия, Швеция, Норвегия и Дания, може и Исландия), да "измислят" машината за самоуправление на обществото и тогава да се махнат.

стотици открития? верваш ли си?

На тоя Бъз да не би случайно фамилията да му е сбъркана и да е Лайтиър (Buzz Lightyear) ?

Не знам кои ще са тези ентусиасти да прекарат едно дълго пътуване, стоене и връщане на Земята (разбирай, време през което може да се радвад на всичко това което си имаме на Земята) в името на колонизиране на една пустинна планета? Я по добре да не си прецакваме хубавата Земя, вместо да колонизираме другите. Тъпо е

Ми те американците нали са си колонизатори и само за това си мислят! Добре е да се развива космическата наука, но ми се струва, че първо тук, на Земята, имаме да пооправяме много бакии! Та ми се струва да поизчакаме с тези инвазии, освен ако са икономически обосновани!

Ако все чакаме да си оправяме бакиите първо у дома а после да правим инвазии... още щяхме да сме си в африка :)

Онегавон

Що, в Африка да са си ги оправили? Ако не си забелязал ресурсите на Земята не са безгранични, а проблемите в социалната сфера - безбройни! И не трябва да чакаме да си решим всички проблеми, но вече са прекалено много, за да хабим ресурс за някакво безмислено засега колонизиране, без особени изгледи за успех!

Американците са велики. Решат нещо и го правят. Покрай една програма за колонизиране на Марс, ще се се родят стотици открития, които ще се използват във всички сфери на живота.

Този съвсем е изкукал горкия. Хората гладуват а този идиот за марс ламти.

А ЗАЩО НЕ ДОЙДЕТЕ ДА КОЛОНИЗИРАТЕ БЪЛГАРИЯ?

защото никой не ни иска вече. дори и турците не ни искат... :)

Американците мислят да съсипят тотално Земята, затова искат да колонизират Марс

В Холивуд не могат ли да побързат с декорите?

еее стига де НАСА, не е честно.оставете нещо и за другите."постоянната колония" на луната не ви ли стига?

Да гледат филмите Aliens и Total Recall и тогава да колонизират :)

Бъз, а какво стана с Дядо Коледа? Да смятаме ли, че искаш и с Великденския заек да се срещнем?

Може би някои извънземни не искат да ни се появят , защото мислим само за колонизиране и това ги плаши !??

заключи се във вас и се скрии под юргана, там ще си в пълна безопастност

по принцип може да се създаде атмосфера на марс, но поради ред обстоятелства тя не може да бъде устоичива много дълго време.

Ама какво ще ядат горе?

Дедовия...

е чети малко повече де.тия на мкс,дето са с години в космоса,да не ядат в ресторант

да изпратят първоначално роботи, които да построят база или просто да доставят необходимите материали или инструменти за да се построи такава. После ще пробват с хора и ако оцелеят може да потръгне. Е верно ще прекарат по няколко години от живота си в консерви, ама си е предизвикателство, после с течение на времето полетите ще стават рутинни, смяна на екипаж и разширяване и ремонт на базите. После може да прокопаем тунели и цели градове под повърхността.

Батъл стар галактика. Е в капсула на тази тъпа планета няма да се завра никога, при никакви положения.

За съжаление, същите американци, заедно с китайците и руснаците, май ще направят от планетата Земя, нещо, пред което Марс ще бъде рай...