Коментари - Lumia 928 трупа точки срещу iPhone 5 и Galaxy S3 | IT.dir.bg
назад

Lumia 928 трупа точки срещу iPhone 5 и Galaxy S3

Nokia САЩ пусна видео, което сравнява камерата на "нов модел Lumia" с тези на iPhone 5 и Samsung Galaxy S3.

Обратно в новината

Коментари - Lumia 928 трупа точки срещу iPhone 5 и Galaxy S3 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Aми не играя игри , не тегля торенти , не гледам флаш ... ти прецени за какво друго мога да го ползвам :-)

Само най-големите комплексари влизат в спорове от подобен тип. Без значение самсунг ли е, айфон ли е и т.н. Всички които спорите на това ниво, не просто да сте фенове на едната марка или друга, а директно да обиждате и т.н. чисто и просто ви прави някакви келеши които се чудят какво да правят по цял ден, вместо да са на работа/училище и съвсем явно на над 90% от вас телефоните ви ги купуват мама и тати. Щото е рядкост някой свестен човек който сам си купува това което иска да тръгне да цвили като малоумник срещу някой друг който се купил друго.

... де да можех да +99 (имаш пропуски за 100)

Пак отпочнаха споровете кой е по-по-най. Хора без работа, а после защо в Б-я заплатите не били такива. Ходете свършете нещо полезно, а не да си драпате цял ден онези работи по форумите.

Имам Samsung Galaxy Note с Android и Samsung ATIV с Windows. От потребителска гледна точка Андроида е много по-добър има повече приложения за всичко. Но за бизнес windows си е windows. Имаш пълна синхронизация на контакти и събития с настолната си машина (моята е с Windows 8). Достъп до споделени файлове през SkyDrive. При Андроид да си синхронизираш контактите е кошмар да не говоря, че перманентно изчезват и се появяват от нищото. Телефона се рестартира и забива чак до необходимост да се изважда батерията. Като му пуснеш GSP-а ползваш не ползваш батерията се топи. Така, че моето мнение е: Който иска телефон за забавление си купува Android, който иска телефон за работа си купува Windows. Като гледам повечето дето пишат ползват телефона основно за ало-ало и фейсбук и няма как да направят разлика.

Андроида е за пубери и за игрички. Колкото и да ми го хвалят за нищо сериозно не става.

Айфона е за пубери и за игрички. Колкото и да ми го хвалят за нищо сериозно не става.

Моля да дадете дефиниция на "сериозна работа" ... щото нали да не се излагам като обяснявам на някой за какво ползвам Android телефон или таблет.

Гледам разни синхронизации обсъждате ... тва дето ония ябълковите го популяризираха навремето ли ? Или някакво Windows/ Android нововъведение-:)

Що пляскат минуси , като това е вярно ???

Не бях се замислял за синхронизация през последните 4 години (откакто преминах на Android :) ) ... Thunderbird-а е "закачен" към Google акаунт-а ми и си имам контакти, календар и пр. ... споделяне на файлове - Google Documents, Box, DropBox ... Виж ако си die hard фен на М$ - това е друга бира ;)

iphone5 си е iphone! Това си е първоизточника!!! Велик е!

как ще го сравнят с Galaxi s4 като няма място за сравнение нокиа вече залязва стабилно ми се струва последната нокиа която имах беше н8 засилих се за лумиа ама като ги сравних с самсунг се откзах доста са назад

Как ще го сравняват с S4, то ще е същото положението, PureView-тата снимат като апарати, а не като смартфони.

Не знам какво не може да сравняваш с S4 но той все още работи по-бавно от Iphone5. Днес примерно пробвах превключване задна предна камера на два телефона едновременно ами 5 цата е по-бърза. Понеже ще има плювачи ето част от оригинала за тестове между двата телефона: Making a direct comparison with the iPhone 5 is a little trickier. The iPhone uses an Apple-designed processor called the Apple A6 chip. Its a dual-core 1.2GHz model. It sounds far less powerful than the Galaxy S4, but the truth is a little more complicated. The iPhones GPU, a PowerVR SGX 543, is more powerful than the Galaxy S4s Adreno 320 GPU. Its a minor victory, though. Whats more important is how the phones software utilises the power. iOS keeps a tighter rein on what third-party apps, causing fewer lag issues on an app-laden phone. However, the Android 4.2 software at the heart of the Samsung Galaxy S4 is also super-slick when not driven into the ground, thanks to the Project Butter speed optimisation made in Android 4.1 Jelly Bean. The Samsung also makes hardware compensations for the extra degree of app juggling an Android phone has to do. The Galaxy S4's RAM is double that of the iPhone 5 2GB against 1GB.

Влез в Андроид форумите или ако не разбираш чужди езици във форума на hardwarebg да видиш какви драми се вихрят около "виетнамското" чудо Галакси S4 ... :-) Май много хора в момента си скубят косите , но не смеят гласно да си го признаят . Айде да ви е честит ;-)

Изчакайте некой друг месец и ще видите нокиа кво ще изкара.

Абе поне следващата да я направят клиновидна, че да може да подпираме масата да се не клати... те и без това вече за друго не стават...

Бхахаха, ти колко си тъп, братлее:))) Нищо де, живееш си в 20-ти век още, нема лошо. Джиткай с айфончето и се не бой:)

Аз като го гледам на снимката, ми се вижда, че и той като моята Nokia 610 e с Windows 8. Пълна недомислица. Елементарни неща като Copy/paste са невероятно сложни за изпълнение. Свързването с лаптоп е някакъв кошмар. Ужасно съжалявам че не си купих Samsung galaxy.

610 не е с Вин 8, а със 7,5. Това първо. Второ - за връзка с каквото и да било ПС вземи си инсталирай Zune - елементарно е!

Да, те Nokia са царе на усложненията. Например за да си сваля контактите от E52 ми трябваше ovi store - пълна идиотщина 9_6... Преди да направят този "магазин" това ставаше с Export към MicroSD картата... Сега пък искат Zune... Ей затова нямат дори база за срванение с Android и iOS устройства... Тъжно е да го кажа (като дългогодишен потребител на Nokia), но винаги бих избрал нещо различно от Nokia от тук нататък...

Lumia 610 ползва Windows Phone 7.5, която може да се ъпдейтва до 7.8; Ясно е колко си "запознат" ;) A Windows Phone 8 няма нужда от Zune - телефона бива разпознат като външен "drive"и можеш директно да копираш,триеш и т.н. операции с файлове. Е, стига да имаш досгтатъчна компютърна грамотност ;) Един съвет - бягай да четеш!

Зле са и то доста, аз бях с Нокиа 11 години, но ме отвратиха най-накрая. Миналата година взех Самсунг S3 преди два дни купихме на приятелката ми новата S4. Телефоните им са супер - свалям торенти, имам директна връзка с Читанка през FB reader и хиляди книги за четене, срам ме е да го кажа, но след като години четях по две -книги на година, сега чета по десет на месец, и те винаги са ми подръка. Телефоните им пускат без проблеми всякакви формати музика и филми, имат богат избор от навигации и съм адски доволен от тях. Не съм ползвал Apple, но определено ми се струват с малък екран и доколкото съм си играл с тях, ми се струват доста ограничени откъм горепосочените опции. Нокия тръгнаха по един много грешен път, направиха отново едни огромни и супер тежки телефони, на 180гр., а ограничени менюта. Поне според мен, спасението за тях беше да почнат със Андроид и да намалят теглото на телефоните, дали съм бил прав, бъдещете ще покаже.

Те хората сравняват Лумия 928 с Pure View камера с камерите на гнусмаС и i-фон, а не с 11 годишната ти Нокия. Карай 11 години с гнусмаС 3, а после си вземи последния модел Лумия и гледай разлика.

човека ти казва че 11 г. ползва само телефони нокия, а не че 11 г. е с един телефон, ама то трябва малко и акъл, а не само да пишеш глупости

колега и аз бях така преди само нокия си взимах и сега също бих минал на нокия ама с тоя уиндоус ....., iphone също са доста ограничени и не стават, затова остават само андроид телефони

Ами Уиндоус тук е предимство, защото не ти яде системни ресурси като андроид, който с всяка нова версия е все по-гладен за ядра и памет.

Истината е в китайските смартфони, като Zopo, например.

"iphone също са доста ограничени и не стават" Ей такива изказвания ме забавляват искрено :)

Като човек, който е имал Galaxy S и Galaxy S3, аре да не се убеждаваме че тея дървета сстават за нещо. Screen Wakeups, Бъгове, Крашове, твърде големи, твърде леки. То да е леко, хубаво, ама като нещо ти е по-голямо от ръката и тежи 100грама вече не е хубаво.

Не всеки е дребен с малки ръце като теб явно :) Щото има хора в чийто ръце дори 3.2 инчови екрани изглеждат огромни.

А на майката на приятелката ти кво купихте? А на сестра и? А на кучето?

абе като чета и слушам как в булгаря всичко се срива, как зсивота е станал невузмозсен, как няма какво да се яде и нямало пари за ток и парно, и от друга страна като чета как си пишете, че сменяте гсм-те като носни карпички... каде е истината? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

...след дъжд - качулка... все едно се опитват да бият лимузините като слагат светлинки по джантите? Може и да стане някога , с някоя Lumia Android;)