Коментари - Учени обещават електричество от фотосинтеза | IT.dir.bg
назад

Учени обещават електричество от фотосинтеза

Повечето растения получават своята енергия директно от слънцето, използвайки биoхимичен процес, наречен фотосинтеза. Широкоразпространен, възобновяем и евтин източник на енергия може да бъде достъпен за нас, само ако успеем да се възползваме от този процес.

Обратно в новината

Коментари - Учени обещават електричество от фотосинтеза | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обещаааааваааам крава с телееее И четириииии губерааааа...

Крадливата човешка маймуна скоро ще сложи сама край на мъдрата природа!

Поздравления!Дано това не се превърне в нов вид оръжие.

>>Разлагат водните атоми Хвала, господа журналя :D

атоми, молекули... не ставай дребнав:)))

Ал

Все си мислех, че при фотосинтезата въглеродния диоксид се преобразува до органични съединения с помощта на светлина и се отделя кислород. Май само на мен ми прави впечатление тази "дребна" подробност. Е, има други процеси като фотолиза, при които се разгражда вода под действието на слънчевата светлина .... ама това са подробности!

По- добре да видят как някои змиорки произвеждат ток(около 500-600 волта) и да си вземем по една във ваната. Бодваме и по един кабел отпред, друг отзад и се кефим - гледа Гала как и правят поредната липосукция.

Когато успеят да направят човек, който да се захранва сам с енергия изцяло на фотосинтеза, тогава да се обадят. А когато пък го сложат на конвейера ... Но ако трябва за целта да обрасне с клони и листа - мерси ... А ако пък трябва и да стърчи забит в земята ...

С една дума се опитваме да гепиме преработената слънчева енергия от растенията и да я използваме ние , но преди това ще трябва да мине пак през енергийната мафия та да и се тури яка надценка та да може да захлебят до девето коляно хорицата .

Както беше казал Бай Тошо преди време: - Тази година отркрихме завода за полупроводници, а от догодина за цели!

Това е, всичко сериозно се открива и прави в САЩ. Имат учени, инженери и финансови възможности. Останалите само се гъбаркат.

И кое е сериозното? Да закачат нанотръби по структурите в клетките на растенията, за да получат много по-малко енергия срещу много по-вискока цена? Много сериозно занимание....

Прав си, в момента е така, но какво ли ще бъде след 20 години?

Супер. Значи садиш пет саксии в кухнята, ръчкаш няколко кабела в пръстта и сбогом монополи :)

"изследователите са успели да прекъснат пътя на електроните и да ги пренасочат към проводници от нанотръби, а от там към кабели, след което растението умрело от глад ...

Не им стигат на растенията другите паразити - ето ни и нас ...

Не им стигат на горките растения овцете и вегетарианците, ами сега и енергийната мафия ще ги полази.

За ко са ни електрони? Да източат получения водород стига.

То хубаво, ама самото растение няма ли да загине без тези електрони ? Все пак то влага енергия за да получи нещо и като не получи нищо въпрос на време е да загине.

И кво,ще се напълним с милиони тонове ненужна биомаса от загиналите растения,които са в основата на процеса????Е сега,веганите и вегетарианците ще ви заклеймят като масови убийци.Оттърване няма :)

Директното преобразуване на светлината от фотоволтаици е далеч по-евтино и по-ефективно. Към 23% е ефективността на най-добрите фотоволтаични панели, докато фотосинтезата, поради изключителната сложност на процесите, мисля че е оценена на 0.1% ефективност....

Въпроса е кое е по-евтино за производство. Площи на земята има ама не можем да ги застелим с пари :)

Абе с тия "жици" от нанотръби няма да е най-евтиното. Поне ако трябва да му се "поставят" на ръка жиците - бая има да се дзверят с микроскопите. Виж, ако замислят някаква генетична манипулация, така че само да си израства окабелено, тогава ще е на далавера.

Пак напъни да се точат пари.Фотоволтаиците са перспективни.Пустини на земята колкото искаш, а и не е проблем ако тези фотоволтаици се изведът в орбита и тогава слънцето ще ги грее директно...само трябва да доразвият технологията за безжичен пренос на енергия... може би ако се бяха вслушали в Тесла навремето.Но като във вица(може би и истина): Срещнал се Тесла с един инвеститор за да му предложи да инвестира в техонология за безжична безплатна електроенергия... онзи се замислил и го попитал- А като е безплатна и безжична аз къде да сложа елетромера?

Харесва ми техническия превод. "проводници от нано тръби" , а след това всичко отива в "жици". Преди 20-на години в техникума, където учихме се пишеше директна двойка на всеки, който използваше думата"жица", или "бушон". "Wire" се превежда също като проводник, или кабел - в зависимост от контекста. В сериозно издание не може да има "жици", когато говорим за елетротехника.

езика се променя, казваме например безжична връзка, корена какъв е тук идва от жица, в бг разказа По ЖИЦАТА да не би да обвиниш автора му в неграмотност, бушон е мн интересна дума вижте я какво означава и какъв произход има и дали има нещо общо с тирбушон. А ти сложили 250 плюса понеже сме изключително технична и технологична нация, правим компютри, автомобили и спътници.

Това да не е било в бившия "Попов".

Ааааа, не така! Ами директивата за щастливите растения?! Това си е изтезание на растителен вид по особено мъчителен начин! Ние бдим! А на щастливите граждани кога ще им дойде реда ли? Матрица със щастливи и свободни хора не можеш да изградиш и затова щастието и благоденствието на хората не ни е приоритет...

Възникват въпроси!! От къде се появяват тези свободни електрони като за разпадането водните молекули се прекъсват само атомни връзки а не се избиват електрони от атомите на конкретен елемент? какво ще стане с растението което е лишено от енергията която му е нужна според описания процес? Колко дълго ще е "живо"? и все такива дребни въпросчета

"Какво ще стане с растението, което е лишено от енергията, която му е нужна според описания процес?" - този въпрос подкрепям. Може би отклонението ще бъде частично, за да може да "живурка" и растението, но "живуркането" няма да доведе до голям поток електрони и може би няма да е евективно - кой знае (те проверяват, а ние питаме и се съмняваме, че пускат новината, за да се намерят ентусиасти да продължат финансирането на проекта им - дано е успешен)? :)

СЪщата енергия дето разделя молекулата, все ще стигне и да избие някой друг елекрон от атомите. Не след кратки сметки стигам до извода че за да избият електрон от водорода им трябват поне 20 пъти повече енергия от тази за разпадането на водната молекула. Да речем че ползват някави лещи и концентрират свелина и основно ултавиолетова такава.

Да, и на това му се викат фото волтаици... ебаси откритието!

Това се казва биоелектричество, другото за което говориш се казва вътрешен фотоефект. Няма общи процеси между двете.

По-скоро фИтоволтаици :)

Това индийското учен си е таковало на мамата си. Едва ли има по-умни хора от тая нация. Ние, българите пред тях сме като австралийски аборигени. Но, не бива да забравяме, че байганювците сме само 7 милиона, а те са повече от китайците (вече).