Коментари - Телефон за 4-годишни е на пазара (снимки) | IT.dir.bg
назад

Телефон за 4-годишни е на пазара (снимки)

Фирмата OwnFone пусна в продажба специален мобилен телефонен апарат, предназначен за 4-годишни деца.

Обратно в новината

Коментари - Телефон за 4-годишни е на пазара (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

умираме като нация народ

още в родилното да ги учат

Следва да бъде измислена кредитна карта за 2 годишни: за да започват от малки да потребяват, като истински 'консуматори'!

Подобен телефон имаше синът ми преди 10 години. Не разбирам защо това е новина от поне седмица...толкова ли няма нещо по-интересно в мобилните комуникации...?

И нека облъчването да започне сега...

Драги съфорумци, не спорете...всички сте прави! Това е телефон измислен от тъп рижав татко за още по-рижаво отроче! Бог да пази напиканата баба...простете, кралицата!

Знаете ли колко вреден е един смартфон за 4 годишно и изобщо за неукрепнал детски организъм??? Само необразован родител би дал на детето си смартфон. Иначе този телефон сигурно не облъчва толкова колкото другите телефони щом е за деца.

Съдейки по БГ форумите у нас децата на тая възраст вече са с турбо смартфони и спорят дали iPhone 5 или Galaxy S4 става за нещо ;-) На тая джаджа дали ще може да подкарат Full HD или Photoshop ???

Синът ми от 3-годишен играе на игрите на смартфона ми. От 4 годишен си ги инсталира сам. Сега е на 6. Ако му купя това, ще го хвърли при другите пластмаси в гопемия кашон на 6тата минута

пропуснах да кажа, че от 2 годишен свири на цигулка и се справя доста добре.

Почти като Паганини, но съм много скромен , за да си призная !!

Точно товва се чудеш , как подценяват децата. На тяхната възраст, ние сме нямали достъп до компютър и затова сме нямали тези знания.

На нашия му взехме едно от затварящите се самсунгчета - справя се с него. Но този е по-добър вариант. Само на тези бутони не е лошо да сложат и цифри, щото поне нашия да чете очевидно не може, но цифрите горе долу ги познава.

Поредната простотия за зомбиране и на бебета. Децата имат нужда да им се обръща внимание, да им се чете и да играят. Обаче за някои родители смарт телефоните и падовете са велики изобретения, хвърлят по един на бебоците и си гледат кефа.

Интересна оферта за новите депутати :)))

Децата от 4 до 9 г. вече умело цъкат с телефоните на родителите си , ако се докопат до тях . Леко безсмислен е , защото те на тази възраст не остават сами . А ако останат сами няма да им го откраднат просто защото си е просто телефонче . Това е много силен аргумент за закупуването му . Вероятно ще върши работа и на много възрастни хора - болни и трудно подвижни . Но това си е проблем на британците с тази цена и възможности леко е безсмислен у нас .

с едно зареждане една година..... Да, ама от маркетинг отдела ще поискат дисплейче за да може да се пуска тамагочи с добавени банери... и отиде и добрата идея, и едната година стендбай

Що само приказваш? Явно от маркетинг отдела не са поискали тамагочи..

Радиоизлъчването от телефона ще направи мозъка на децата на компот. Един телефон има има мах. мощност 0.8 W, но това е норма за възрастен.

1. Няма нужда 4-годишно дете да има мобилен, защото по принцип не би трябвало да има повод да го ползва. 2. Днешните деца на 4 години вече могат сами да си пускат компютъра и да си избират кое филмче да си пуснат камо ли да се научат, че за да наберат някото трябва да натиснат бутон за бързо избиране, например 3 3. Дори и да не е доказано, GSM-ите са вредни, особено за дете на четири години. Да бяха направили и хендсфри към него. 4. Защо без дисплей бе хора? 5. Единственото смислено нещо щеше да е GPS, за да могат родителите да си локализират детето в случай на нужда. Друг е въпросът, че ако често ползват тази функция, май е време да ги навестят социалните ;-) 6. Май единственият плюс е батерията, която издържа една година, но това откровено не го вярвам, че е реално.

1. Ако наивитетът ти не беше опасен, щеше да е сладък. 2. Е, и? 3. Глупости. 4. Защото децата на тази възраст не могат да четат.

"4. Защото децата на тази възраст не могат да четат." Някои могат, щото в първи клас вече им искат да пишат преразкази - трябва да се потготвят отрано!

Ако не беше толкова прост, щях да ти прочета целия пост.

Дъщеря ми е на 4 год. Мога със съгурност да ти кажа че на 4 все още не може да четет, но познава цялата азбука и цифрите, може да брои , може да си пуска компютъра и да борави с мишка още от 3 год. възраст. А от 2,5 год се оправя със смарт фона (горе долу) намира си галерията със снимки (естествено има линк на десктопа) разглежда ги и като стигне до клип го пуска. Най странното беше че от 3 год. можеше да си избира по-интересни места от клипа и знаеше къде да намери тел. указател, но понеже тогава още не познаваше бъквите , съответно набираше най горния телефон. Това обаче не е изключение с моята дъщеря. Това си е нещо нормално, заради което педполагам че горната играчка ще е излишна.

Това е телефон за баба и дядо, внучетата искат смартфон за да може да гледа том и джери

Бих взела такъв телефон за възрастни хора, за да не го зареждат всяка седмица.

И в коя част на света се предполага че четиригодишните деца могат да четат?

Да бе, толкова ли не можаха да сложат картинки на тия бутони ами шляпнали тъпи надписи, сякаш на всяка цена трябва да се пести пъстра боя и всичко да е сиво, дребно и смотано :(

И къде ще е това четири годишно дете без надзор.

На детска градина? С баба, с бавачката ...