Коментари - Apple иска забрана на Galaxy S4 в САЩ | IT.dir.bg
назад

Apple иска забрана на Galaxy S4 в САЩ

Apple ще направи всичко възможно да забрани продажбите на смартфона Samsung Galaxy S4 на територията на САЩ. Компанията от Купертино е подала съдебен иск в щата Калифорния, в който обвинява своя южнокорейски конкурент в нарушаване на правата върху патенти, предаде MacRumors.com, цитиран от TechNews.

Обратно в новината

Коментари - Apple иска забрана на Galaxy S4 в САЩ | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тя що не ги забранят в на маика им детеродният орган

Много обичам да чета коментари за и против Apple. Аз не ги обичам, но основното в техният бизнесмодел е не само устройство + OS + приложения но и интеграция с платени услуги, като например iTunes. Колоко хора плащат за да слушат музика от iTunes? Колко в БГ, колоко в USA? Има разбира се и други такива като Spotify например, които работят на различни OS.

Само по тоя начин могат да победят конкуренцията зомбираните :)))

Самсунгите ме кефят че имат 100 000 девелопера - фенове в XDA. Ако Ubunto Phone потръгне добре, с тая по-ефективна архитектура.... а и Маемото (и фамилия) има по-добър шанс на Самсунг да тръгне отколкото на иФон :) Та си представям PC свободата изживяна отново, без Mikrosoft и Ябълки - Просто няколко Линкукса....

Предлагам Епъл да патентоват патентоването. Така ще се решат всички проблеми в сектора и ще е ясно на всички че трябва да им плащат... за каквото и да е.

е тия се осират тотално вече...

Търся телефон с шайба.Може от алуминий,а може и от пластмаса....

jizast

Много правилно, крадците трябва да бъдат наказвани. SamShit не разбраха, че с кражби тия работи не стават. Трябва и иновации.

искат те иноватина елементна база на епъл ама йоек тия не са торлкова напред че да я правят ..и ся ков продават им на тях да си я слагат в изящни капаци ...хи хи ...

Освен "хи хи" нищо друго не ти се разбира от простотиите, дето си написал. Дали пък не си фен на Андроид?

Забраненият плод е най-вкусен! Уж са ябълки, а пък не го разбраха!

Уф, тез не спряха с тия тъпи патенти! Че и феновете им воюват непрекъснато, добре поне, че войната е предимно словесна и няма преки жертви!

Ето това са американците - едни нагли долни мошеници. Като става върпос те да печелят от останалия свят- всичко е ОК. Дойде ли момент някой да дръпне нещо от техния пазар - вече имаме проблем. Американска мечта а? И забележете, че случаят е пример за уж измислената от тях "пазарна икономика", а сега застават срещу нейните принципи.

Защо ги е страх от Galaxy S4 - нали айфона е неземно добър ? Или като не могат да ги победят в иновативната конкуренция прибягват до елементарните съдебни дела ? Тъпо, епъл е богата компания, може да си позволи да разработи нови продукти, наистина иновативни, а не да се съдят за измислени патенти ! Така нито ще спечелят клиенти, нито ще изобретят нещо ново !

Браво! Експерт си, но май по всичко...

Грешна представа имаш за пазарната икономика. Дай си труд да измислиш нещо, после да го конструираш и произведеш, и когато на втория ден жълтите ти пуснат имитация на 30% от цената ще те видя каквапесен ще пееш

Разбира се че S4 трябва да се забрани, защото продажбите на iPhone5 не вървят. И къде другаде ако не в САЩ ще мине номера. Това едно време се наричаше протекционизъм.

Бях фен на апъл. А фирмата пускаше наистина революционни продукти. Всичко включително аифон4 беше на светлинни години пред конкуренцията. И после...нищо. Айфон 5 се различава от четворката по това че е по голям и по лесно се драска...и това е. Затова смених 4ката с галакси с4. Може да е пластмасов но има ежтри които айфон просто няма. Разбира се за потребители които купуват телефона за да го "извадят" в кафето или бара, айфон все още върви, за сега.

Точно, особенно последното за кафето. +10

"Особенно" се пише с едно "Н". Сигурен ли си, че си капиталист, а не комунист с тоя правопис???

Същият случай като моят - само дето аз имах сериозни проблеми с обхвата на айфона след ios 6 и ми го смениха с нов, който обаче също има подобни проблеми ! Откакто съм с Галакси не съм имал грижите, които имах с прехваленият айфон - да не говорим за допълнителните възможности, по-надеждният и отворен към клиента софтуер и разбира се по-добрата камера и външната памет, които бипсват на айфона. Въобще не знам защо си купих айфон - вероятно заради носталгията по предишните им качествени продукти, сега вървят уверено надолу и не бих се върнал при тях - не и след като усетих свободата на Андроид !

Ти наистина не знаеш защо си си купил айФон, ако изобщо си си го купил де, щото те хващам за доста неща в откровени лъжи и меко казано неосведоменост за този продукт. А да ми сравняваш Андроид с iOS - хах.

Не съм фен на Епъл. Ползвам служебен, обаче наскоро за 1 година за пръв път ми заби и го рестартирах. Андроида е много по бъгава ОС - това мога да потвърдя от опит. Самсунг S4 не знам как е, нека кажат ползващите.

jizast

Кои са тия екстри бе охльо, изброй поне 3 наистина нужни неща които iPhone да няма. Аман от пъпчиви тинейджъри....

ФЛАШ ФЛАШ ПЕДАЛИТЕ ЗОМБИ ОХЛОВСКОООО

Ето ти малко липсващи екстри, на пръв поглед елементарни, но да поразмишляваш. :) Аз съм с iPhone, но така или иначе липсата им е осезаема (ако не е break-нат): - SMS delivery; - Video Call; - External Memory; - Widgets; - MP3 melodies; - Call profiles (имаш само звън или вибрация). Има и още, но тези са достатъчни.

Преди седмица - две Ви пеех една песен, но И-маниаците ми се смееха, та по случая само ще допълня, че на КРИВА РАКЕТА КОСМОСА И ПРЕЧЕЛ (има асоциация и с друга по-груба, но по-точна поговорка).

Тази ябълка изгни,време е да се изхвърли

Тези от APPLE стават много жалки :D:D:D

приличат на станишеФФ

дип на Боко Тиквата докарват гаче ли повече...)))

Галаксито си се продава, ония нека се опитват да забраняват колкото си искат.

има една много точна българска поговорка " когато змията умира, хапе най-много. " Епъл последните години само със съдебни искове са известни. телефоните им са все едни и същи. Истината е че заедно Стив Джобс си отидоха и те. Не знам кой какво говори за С4, но това е телефон който се управлява с глас, звук и жестове. Епъл може би ще претендират и затова, макар че не съм чула Iphone, да се управлява с поглед.

На Епъл претенциите им не са да си управляваш телефона с поглед. Те правят неща, променящи цялата индустрия. Самсунг само се оглеждат кой какво ще пусне и веднага го копират. Айде стига. Онзи ден си играх с С3, прелиствам екраните - все едно с 5 кадъра в секунда се движехаанимациите, като зуумвам снимките с два пръста, пак е супер спънато. И това е телефон с двойно по-мощен хардуер от моя iPhone 4. Еми не ме кефят недовършени продукти.

смешник, кои има на пазара телефон с нфц и лте? с пет кадъра в секунда, защото си имал хранително отравяне от изгнили ябълки. по мощен хардуер от кухата ти леика няма на света.

няма по големи крадци от тия в Купертино обаче...

С4 само като му видя дизайна и ми става ясно за какъв боклук иде реч. Чудя им се на Епъл ще се занимават с корейците, Самсунг си специализират в други неща, Епъл е лайфстайл марка, която няма конкуренция. Потребителите им винаги ще ги купуват, защото знаят че нямат аналог откъм дизайн и концепция на простота и синхронизация между продуктите. За Самсунг остава да се борят като правят по-големи екрани и следене на погледа :) HTC One е вече наистина добър продукт, изпипан отвсякъде, а Галаксито все по-слабо ще се продава, не можеш да пробутваш като премиум продукт пластмасова пръчка до безкрай.

Абе смотан от кога правоъгълната форма е дизаин , ми то тогава вси4ки телефони са с дизаин , или май ми загуби мисълта .

За Епъл е game over още от S3, те и досега нямат съпоставим продукт. Карат на постмортем гърчове, то това може и години да трае но пътят е само надолу. Има си хас да не искат да забранят S4, ако може и HTC One и знам ли какво още :D .

Тея се насраха вече и те като македонците всичко те са измислили...ай сиктир

Епъл вместо да прави по-добри продукти се надява на влиянието си над "безпристрастния" съд в Щатите. Това ще проработи още 1-2 пъти и после следва края на играта. Самсунг е в Космоса, сравнен с Епъл, Андроид става все по-читава ОС. Дните на Епъл са преброени, ако продължават по този начин.

Тези от Епъл вече са крайно отчаяни. Единствения им шанс е да спрат Самсунг по съдебен път - за предлагане на конкурентен модел със съответните екстри - въобще и не си помислят :)

Ех ако и Елин Пелин преписваше от Йовков и казваше, че ако Йовков предложи по- добри произведения от неговите, вместо да настоява че Елин Пелин е преписал неговите, далече щеше да е стигнал.

И кво, след един месец като излезе Ес 5 пак ли ще има искове? Тези от Епъл са много празни... и освен това Ес 4 е по добрият телефон ...

няма си "изящен" алуминиев иновативен капак ама ще го преглътна...кво да правя...)))хи хи

И освен това версията, която се предлага в Бг може да бъде закупена за около 480-500 лв с договор към определен мобилен оператор... Ама да не изпадаме в подробности, че някой може да се задави с отхапана ябълка... Да не говорим че доста голям процент "бяла" техника може да се управлява от разстояние ....