Коментари - Старт бутонът се завръща в Windows 8 | IT.dir.bg
назад

Старт бутонът се завръща в Windows 8

Microsoft потвърди, че бутонът "Start" се връща в лентата на задачите при десктоп режима на операционната система Windows 8. Софтуерният гигант разкри подробности за промените в ъпдейта Windows 8.1.

Обратно в новината

Коментари - Старт бутонът се завръща в Windows 8 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз си сложих Classic Shell на втория ден след, като си инсталирах Win 8 (64bit) pro и си реших проблема - имам си и start button и машината пропуска Start screen-a и зарежда директно desktop. както един колега по-горе отбеляза сигурно остарявам вече и хич и не се опитах да се адаптирам към новия interface. иначе съм доволен от 8 струва ми се по-стабилен, а и ми харесва фактът, че има автоматична SSD оптимизация. сложил съм си 2 samsung ssd-та на SATA3 и прави cold boot около 20 sec

Че то при мен и без SSD-та си зарежда за половин минутка. Не, че се хваля, но явно наистина има много подобрения колкото и да плюят по Windows-a.

е не знам кво се ядосвате,нали 99% уиндоса е краден....

ще плача искам си плочкитееееее :((((

Махнали са МЕТРО-то ли? :)

Не.

Има го във всеки по-голям град:)

Старт-бутона се строява за последен път... Старото се уволнява - зайците реват!

Windows 8 ми скъса нервите. Не е само старт бутона, ами и проблема че прозорците се отварят и изчезват както си искаш, иди ги търси. Всичко е променено само заради едната промяна, без да има полза - може би остарявам затова мрънкам, на тинейджърите може да им харесва :)

какво ти изчезва, може би акълът? Windows 8 най-малкото е доста по бърз в сравнение със 7цата.

на по-нов хардуер 8-цата ще е по-бърза от xp. въобще, ако си с >3 рам, xp не ти е добра опция.

за IE6 не му трябва 3гиги... и сега прекрасно си се оправя с 512MB.

...после, защо IE бил най-заразявания браузър. все едно да си сложа нещо с кърнел 1.xx и да се чудя защо имам всеки ден 'гости'.

Ако си с >3ГБ съществува XP 64. Но пък ако от следващата година нищо не помага вече - нито старото ХР, нито новото 8.1, има и Убунту в крайна сметка.

XP 64 не се справя хич добре с драйверите. Виста повлече крак за сериозна поддръжка на 64 битови драйвери, но реално слънцето изгря когато се появи Win7.

Айде сега да върнат и Explorer-а в Windows Phone 8, щото ако знаех за това дърво щях да си взема с версия 6.5 или някакъв телефон с Андроид. Де*ба кирливите синхронизации с облаци и мейли.

андроида сякаш не е същата простотия - гугъл облак и гмейл.

Еми Андроида не е - можеш да ги синкнеш и с Outlook, можеш и в три вида формат - csv, spb и vcf, така че да си прехвърлиш контактите на каквото си поискаш после ! Вероятно си се объркал от бъгавият ios, при който не можеш да ги синкнеш с нищо друго, освен с i-облака ... да, можеш и с Outlook, но после като се върнеш към синкването с i-облака става БОЗА !

Най-гадното е, че програмистите по цял свят обикновено не са потребителите на творението си (с малки изключения) за да видят каква свинщина са сътворили (пак с малки изключения).

Не са виновни прогърмистите, а техните мениджъри...

M$ щяха да постъпят супер-мъдро ако се бяха ориентирали към ЕВОЛЮЦИЯ на операционната си система, примерно от Windows 2000 насам, вместо постоянно да се опитват да правят РЕВОЛЮЦИИ с "новите" си версии (XP, 7, 8...)

Така е. Съвсем малко неща има за доизкусуряване в ХР-то, а те не ги оправиха и за сметка на това ни заляха с още няколко бози и съвсем всичко се омота накрая. Сега губиш 5 пъти повече време в опити да настроиш и подкараш мрежа, различна от домашна, има маса бъгове, на които не се обръща никакво внимание, като че ли нарочно се оставят да им е гадно на потребителите...

Анджък! Ама това могат да го разберат само хора като Вас, които са се борили с бозата като прасе с тикви, и то на корпоративно ниво! Докато "разбирачите" тук са гласували с "-6" за мнението ми... А M$ дори бяха тръгнали да правят 64-битова версия на XP-то, ама така си и остана недоносче, най-вече откъм драйвери. Какво да кажем за Vista-та? Пълен провал! Хайде със 7-цата закрепиха малко положението, ама нали трябва бате Били пак да е 1 като кинти, пък и таблетите да джиткат под нещо си там - та недоклатената 8-ца излезе като "спасение" на ситуацията... Имам сървъри под Linux, които не са рестартирани и не са се бъгвали от 7 /седем!/ години! Хардуерът им е вече музейна рядкост... Познайте това дали би било възможно изобщо с Боза, която и версия да е тя...

То и на москвича на баща ми съвсем малко му трябваше...за да стане мерцедес, ама....

Сетиха се най накрая, въпреки че 8-цата не ми харесва принципно за desktop.

А може би са решили, че хадрдуерния бутон може да се замени със "Start" бутона?!

Слагате си pokki и имате супер старт меню и функционалност... нов бутон водещ към керливия метро интерфейс.... 8г памет не стигат. по-добре win7

Защо лъжеш? Явно не си ползвал 8-ца, тя е по-бърза около 2 пъти и яде даже по-малко рам от 7цата. Кажи, защо лъжеш?

Аз пък си ползвам Windows XP орязъл съм го 60-70МБ полва и си е перфектно. Изобщо не виждам смисъл от новите виндозето ?! Смисъл има само за джоба на бил гейтс :)

??? ( нерегистриран ) 31.05.2013 15:50 Защо лъжеш? Явно не си ползвал 8-ца, тя е по-бърза около 2 пъти и яде даже по-малко рам от 7цата. Кажи, защо лъжеш? Гледай ти селянин. Я ми обясни как яде по-малко памет. След като имаш още софтуер зареден в нея. Тоя live десктоп да не би да е никъде. Бати идиота. Работя едновременно на 7 и 8, на еднакви машини. Селяк

Това към тези дето разправят как дизайна на Епъл бил остарял и едни и същи икони били от години насам. Та Майкрософт какво направиха Нови интерфеиси, нови дизаини и накрая кво пак старите икони и прозорци. Даже на Win 8 прозорците са ръбати като на Win 95-98. Старт бутона връщат и то кво остана от новия дизайн???? Хайде сега Usera да плюва ;);):)

на вин8 прозорците са каквито си поискаш. ама не става само със скриншотове и youtube, трябва си и поцъкване.

Номера е какво по дефаулт. Това е визията за дизайна.

Е то не е "плюване", а споделяне на проблемите и разочарованията ми от ios 6 - основателни и конкретни разбира се, не е като твоето злобеене към продукти, които не си ползвал. Явно приемаш лично критиките към епъл - може би си техен акционер или участваш в създаването на техните продукти ? Нонай-вероятно си i-зомби, което се идентифицира с тях, без да има причина за това - не се обиждай, просто констатирам на база факти !

Абе не си много познал пиша софтуер и за Андроид и за Ios и за Майкрософт и Microsoft Store. От време на време и някой прости скриптове за Линукс сървърни приложения Нищо лично просто работа. Всяка система си има предимства и недостатъци. Повечето (90процента) потребители искат просто да им работят нещата. Ползващите една версия на дадена програма определено се дразнят, като постоянно им разместваш бутоните и менютата. Каквото и да приказвате първи Епъл се сетиха да направят официален магазин за приложения към компютрите и устройствата си. Всички други бяха след тях.

к'во ше правим като на хоризонта е уиндоус 7 и идва уиндоус 8? Че на мен не ми харесва нито единия нито другия. Трябва да се гледа настрани вече.

Да добавят и един бутон Uninstall Windows, за да е по-интересно. И след като се натисне в момента преди да започна деинсталацията да изпрати репорт, за да преброим колко user-a ще го пробват :) :) :)

Сигурно ще го ползват "великите" юзъре, които ползват пиратски версии и решават всеки проблем с преинсталация на уин. Каквото и да говорим уиндоус-а е най-използваната ос. И в корпоративна среда и при крайни потребители. Точка.

Никой не е разбрал какво имам предвид. Нямах предвид да броим колко хора ще се откажат от уиндоус, а да преброим глупаците, който кликат като пощръклели и постоянно си качват разни троянски коне и то след като уиндоуса ги е попитал 100 пъти дали са съгласни и че това е опасно и т.н. предупреждения. И въпреки това юзерите правят по-сложното първо изтеглят троянеца и после сами си го инсталират и накрая се ядосват защо компютъра им върви бавно и не се стартират приложения и т.н. - все познати неща.

Еееее, файнали. Крайно време беше. Голямо насиране от тяхна страна, но белята е сторена.

И да вземат да го прекръстят на стоп. След като години наред от бутона старт си спирахме компютрите сега ще е много яко с бутона стоп да си стартираме приложенията.

Fatware. Докъде се изврати софтуерът - един програмен бутон е новина.

Изврати се мисленето на разни мениджъри дето се мислят за богове.

Цялата работа е една голяма полюция! Отдавна никому ненужна и супер-скъпарска.