Коментари - Япония започва работа по супертелескоп | IT.dir.bg
назад

Япония започва работа по супертелескоп

Японската национална обсерватория оповести, че е започнала сглобяването на най-голямото в света огледало с диаметър 30 метра за супертелескоп, който ще бъде инсталиран в Мауна Кеа на Хавайските острови.

Обратно в новината

Коментари - Япония започва работа по супертелескоп | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Земята и в космоса има около 500 телескопа които са в експлоатация. Държави, съюзи, групи и разни алианси продължават да строят нови телескопи. Защо всички държави по света не се обединят и не направят един голям и мощен телескоп например в космоса, превъзхождащ по възможности всички досегашни. Ако всеки продължава да работи по-отделно до никъде няма да стигнем. Нищо няма да видим и нищо няма да чуем от веселената. "Това нашето не е наука" K.P.

Защото само един може да командва накъде да гледа стъклото. А с идиоти като руснаците, китайците, северно корейците не можеш да разбереш без оръжия за масово поразяване. САЩ общо взето сами си работеха и стигнаха до Луната. А от много отдавна са с механично присъствие на Марс, а и общо взето цялата Слънчева система. Да не говорим за Voyager...

Бюджета на НАСА е $18 милр. Отчитайки колко харчат космическите агенции на другите големи държави, ако те работеха като ЕДНА КОСМИЧЕСКА АГЕНЦИЯ то тя би разполагала със $60 милрд. да харчи на година. При това би работила далеч по-ефективно. Съвсем просто е. Не може да не бъде разбрано това!

Драмата е с това каква площ покрива този телескоп. Който е стрелял през оптика предполагам е забелязал колко малко вижда. Същото е и с телескопите. Хората горе са писали, единия открива нещо, другия детайлно изследва. Ако имате 20-тина по-малки и 4-5 по-големи можете да покриете доста по-голяма площ за изследване отколкото един супер голям, който докато се позиционира да види нещо ще получи команда да погледне на другаде.

Щом японците планират "само" за 8 години да го построят, значи работата е сериозна.

за какво търсите живот на други планети,като не може да стигнете до тях???

Ти за какво си се научил да пишеш, след като това не е свързано със задоволяването на физиологичните ти нужди?

Не е точно така. Докато се е учил да пише си е тренирал китката, което е свързано пряко със задоволяване на физиологичните нужди :)