Коментари - Реките на Марс (снимки) | IT.dir.bg
назад

Реките на Марс (снимки)

В миналото на повърхността на Марс е текла вода, издълбала канали върху площ от около 1,55 милиона кв. км., разкриват снимки от космическия апарат "Марс Експрес".

Обратно в новината

Коментари - Реките на Марс (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Реките на Марс ги има или ги е имало колкото и моретата на Луната.

Според Библията , Бог създава Земята, планетите, звездите , слънцето , луната , но създава живот само на земята в обозримата материална Вселена. Вода е съществувала преди сътворението на планетите и звездите,тя не е задължително и достатъчно условие за наличие на живот.

Според Будизма такова създаване няма. Човек няма начало и край а път и преминаване от едно състояние в друго. Видимата вселена е само едно от многото нива на съществуване. Неща като позиция, място, разстояние във вселената и дори материя са част от човешкото възприемане на видимата вселена.

Будизма не може да обясни същността на природните закони ,а така също и смисъла им.Не може да обясни и смисъла на съществуването на Вселената и човека , а също и защо водата в твърдо агрегатно състояние е по-лека от колкото в течно ,за разлика от всички други вещества познати във Вселената.

Пък аз си мислех че нашата дефиниция за живот включва вода... ама то... господ може и без такава!?!

Абе майна в обозримата с просташко око или с телескопа Хъбъл??

Повечето от вас в коментарите си се отклоняват от практическата насоченост на мисиите до Марс и си мислят че това са някакви проекти за доказване на някакви неясни там терории. Факт е че в метеорити от Марс намерени на земята са открити магнезии, ауминии, титан, хром, зелязо и др. Преди 2.5 мрд. год. през така нареч. хиспериан период е имало голяма вулканична активност. Известно е че това способства за образуването на сребро, хром, никел, олово, калай а също и бесценният елемент ниобиум, които се използва при суперпроводниците. Наблюдавани са депозити от скали чието формиране е подобно на тези на земята съдържащи злато, меркурии, цинк. Поради рядката си атмосфера от въглероден диоксид и слабото магнитно поле много повече метеори са ударили Марс отколкото Земята. Както знете мното метеорити паднали на земята са пълни с редки метали. Има също маса минерали там и дори в атмосферата която макар и в малки количества съдържа газове които могат да бъдат изпозвани като- аргон, метан и кислород. Да не забравяме за полярните шапки като са покрити от лед съставен основно от ВОДА. Има и много други примамливи неща но дори само тези правят от Марс една примамлива мръвка. Тя е на този, който успее да си я вземе. Затова и са тия ракети, спътници и роботи, които изпращат натам а не защото им пука имало ли е и не някакъв живот там.

И защо първо марс ровим а не луната която в сравнение с марс ни е на един хвърлей място? Ама май и на двети не ни най-пускат.

Подготовка за бъдещо тераформиране. ;)

Въпроса е къде е отишла тази вода?

Според най-разпространената теория - когато изчезва магнитното поле на Марс, вече няма "щит" срещу слънчевия вятър и атмосферата бива издухана - буквално. Вследствие на това и водата няма как да се задържа и се изпарява. Счита се, че е възможно да има подземни джобове с вода. Та, Марс все пак има някаква остатъчна атмосфера, която обаче няма как да задържа каквито и да е било газове или да представлява някаква защита. Като Луната. Има и някакво остатъчно магнитно поле, но то също не представлява никаква защита вече.

Реките на Марс, на Марс потоците, и какво от това като са текли, сега нали не текат и планетата не става за живот, какво толкова са го заръчкали този Марс, ами не си гледаме нашата си Земя, има толкова неразгадани неща, които могат да помогнат на човечеството да дръпне напред. Учените едни пирамиди не знаят кой, как и защо е построил, литнали по реките на Марс!

Покрай ръчкането на Марс доста голям брой технологии дръпнаха напред и този факт никак не е маловажен. На човека е присъщо да гледа към звездите...

На Марс има нещо, което е много важно и е свързано с човечеството. Не случайно милиарди и милиарди се изсипват за проучвания на тази планета. Ето, официално признаха, че е имало вода - а това означава и наличие на живот, в миналото, а защо не и в настоящето?

На Земята има бактерии които живеят вътре в скали. Напълно е възможна и на Марс да има такива.

Ако ВСИЧКИ учени мислеха като тебе, още щяхме да стоим по пещерите и да чакаме да падне някоя светкавица да подпали някое дърво, та да се топлим.