Коментари - Руски милиардер финансира проект за ”безсмъртие” | IT.dir.bg
назад

Руски милиардер финансира проект за ”безсмъртие”

Руският милиардер Дмитрий Ицков събра в Ню Йорк известни учени от цял свят на конференция, за да обсъди с тях въпросите на безсмъртието на човешкия мозък през призмата на новите технологии.

Обратно в новината

Коментари - Руски милиардер финансира проект за ”безсмъртие” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На огромна част от мозъците и сега е възможно да се създаде копие. Те са толкова елементарни, че само им трябва няколко функции: ядене, пиене, чифтосване и слушане на чалга. С две думи събират се като цифрово копие на един неголям диск на лаптоп. Само директорията с чалга песните ще е малко по-големичка, но се побира няма проблем. ;)

Според мен медицината дори и сега е достатъчно развита за да присади мозък от едно тяло в друго. По различни причини като напр. религиознии и завист това винаги е било публична тайна. Странното в случея е не дали е възможна тая технологоя а това че този олигарх го обявява публично. От тук нататък каквото и да направи на него ще се гледа с омраза и завист от масите. Никоя политическа партия няма да иска публичната му подкрепа, а без "чадър" от тях милярдите му може бързо да намалеят. От друга страна той може да се готви да пусне на пазара някакви нови устройства, като напр. робот аватар управляван по интернет. Така че това може също и да е рекламен ход. Помислете си само: слагаш си "каската" в къщи пред компютъра и в следващия момент се появяваш в Бомбай или Токио, където си активирал робот, разбирасе на съответната цена. :)

На 99% от болестите не им се знае още причината, това не е техническа дисциплина за съжаление. Тези мечти са продиктувани само от страх от смъртта и са доста нелепи - като силиконовите подплънки на кухите лейки. Мнозина си живеят в света на приказките и дори не искат да си напънат сивото в-во, за да схванат нещата.

ОК, разбрахме че и гледал филма "Двойници" 2009, с Брус Уилис....

Ицков не е ли българска фамилия?

Дори да допуснем, че това е осъществимо, то пак е глупаво. Първо, мозъка ще остарее. Второ, ако може да се копира съзнанието, то то ще е КОПИЕ, а не ти и самото съзнание. Нещо като клонинг но на съзнанието - ти ще си умреш. Трето, тогава трябва да се забрани раждаемостта. Ще стане пренасищане. Поне трябва да има правлото, че хора имащи деца нямат право на тази процедура.

Под човек да се разбира милиардер

Ха-ха!!! Поредно доказателство, че за да натрупаш много пари, не ти е нужен много мозък!!! Тази идея, за безсмъртие на човешкото тяло, или пренасяне на човешка личност върху изкуствен носител е обречена на провал! Ще си хвърли парите на вятъра, дано поне има полза за други изследвания!!! За тези, които ще кажат, че това са неговите пари и да си ги харчи, както намери за добре, ще кажа, че тези пари, щом са толкова много, принадлежат на всички, и не бива да се прахосват в празни работи!!! Тези пари са труд на много хора и прахосването им ще бъде загуба за цялото човечество!!! Какви ли не глупости правят някои от елементарен страх от смъртта!!!

Абе тази статия е стара. Дира само са сменили датата. Дори и коментарите бяха същите. Само са с нови дати :) Сатията явно е безсмъртна.

Може ли да мига като царя?

Господ най-вероятно му се смее отгоре.

Това с годинките е малко фантастика! Това може да се случи в следващите 100 - 200 години,но не и по рано,просто това е реалността!

А защо си мислим/те, че това до някаква степен не е готово вече? Това, че широката общественост не го знае не означава, че от години не се разработват технологии в тази посока.

Еми да, така си е! Ти виждал ли си например Лили Иванова отблизо? Сигурно половината от нея е пластмасова!

Хаха, така си е. Както е тръгнало май ще ни и надживее :))) Тогава ще е 100% ясно, че технологията съществува от години :)

Ето резултата от милионери без мозък които по цял ден гледат анимационни филмчета и мислят че което не може да се купи с пари може да се купи с много пари. Резил бе братушки, голем резил.

Като си толкова умен, къде са ти милиардите? Светнал се човека, че не може да си занесе парите на оня свят и търси решение по неговия начин - с пари. Дали ще успее не се знае, но търси решение.

SILICON От това цици не се правят Байо, те се парвят от SILICONE (химическо съединение, докато горното е елемент). link/wiki/Silicon

Туй Господ го е измислил отдавна!

Ако станем безсмъртни ко праим с новородените. В един момент Земята ще се пръсне по шевовете, ако още не сме отишли на Марс или Луната?

Мани, трай си че ще забранят секса!!!

Ще направят педераслъка задължителен. Евгени Минчев, Вигенин и СерГей ще са на власт.. и т.н. :)

Нека да не се правим по силни от природните закони.Не може да искаме неща, които не са ни писани да станат.Па макар и да имаме голямо желание това да се случи.Знае се,че човек умира, но неговата душа остава.Нещо от рода , когато човек си сменя дрехите на тялото.Така,че ням да откриваме топлата вода.

Ал

Ти къде видя "останала" душа? На всички ни се ще душата да е безсмъртна, но реалността е по-различна.

Не бързай с изводите. Твърде малко знаем за реалността все още. Дори не можем да дефинираме що е това реалност - можем само да отразим закономерностите й в някаква ограничена степен.

Ал, с цялото ми уважение, батка, ама нема как и ти да знаеш каква е реалността. Освен ако не те е срещнал един с рога и с оферта да ти купува душата :DDD

Говорих с него, тебе те няма в списъка .....

"кой иска да живее вечно, когато любовта трябва да умре" нека винаги има място за децата на моите деца

Този на снимката не е ли Дилов-син?

Същият! Одрал му е кожата!

Той е!

знам, че един ден ще стане, но първоначално няма да е базирано на биоматерия, а ще може да се "копира" човешкия мозък върху суперкомпютър, после пак след неопределено време, когато вече моделираме и можем да създаваме човешки тела, ще се пействаме и на практика може да се постигне безсмъртие. Но това ще стане само с прогресия в компютрите и науката, пълно разгадаване на функциите на мозъка, компютрите трабва да са с изключително малки размери, т.е. трябва ни предполагам нов тип. Естествено трябва ни устойчива цивилизация, която щади планетата и която създава новости, а не от 100 години да сме с едни и същи тип автомобили, от 30 с един и същи тип компютри, още имаме тецове, горим петрола за да се движим, а е мн ценен за всичко около нас и тн итн, т.е. едва ли е толкова лесно да се харчат пари по конференции и да се предлагат вече замислени в главите ни неща, трябва да се смени мисленето на около 5-6 млрд животинки в човешки облик, които само консумират и консумират и казват те това е живота. А за това си трябва еволюция.

Няма две абсолютно идентични неща във вселената. Въпреди че една елементарна частица може да съществува едновременно на две места то позицията им в пространството, "ги" прави различни. Не може нещо да се копира на 100%. По реалистично би било невроните поетапно да бъдат заменяни със техни силиконови варианти.

От силикон можеш да направиш импланти за цици, но не и неврони, глупако. Научи разликата между елемента силиций и съединението силикон и тогава влизай в подобна дискусия.

Едно нещо не проумявате всички, които пишете тук; Феноменът на съзнанието не може да бъде реализиран чрез електрическата работа на мозъка. То е нещо, което тепърва ще започваме да разбираме... Но, да речем че вашата идея е вярна - презаписва до най-малката подробност даден човешки мозък. И какво се получава? Просто едно копие. Самият ти не се "прехвърляш" там.

няма да е само обикновено копиране, ще се стигне до етап, че изкуствено създаден обект ще може да мисли, ще е далечно бъдеще, но е абсолютно възможно, стига да съществуваме още

Мислителя, а преди да си го "мислиш", пиеш ли си хапчетата?

което си нямаш и идея колко е сложно и едва ли някога ще го разбереш

Е тогава вече Станишката ще стане премиер завинаги! А Пеевси - Вътрешен министър forever! Дай Боже, ама надали... Между другото, някой питал ли е Големия Шеф преди да се прави на много умен и технологичен?

айде беж на протест че кинтите свърщват днес вече са по 40 лв.))) е те няма да ти стигнат за тва което ще стане ако тикват се върне ама ти си знаеш

ако погледнеш поне снимки и видео от протестите, дори ти - бетонна червена тикво, ще се съгласиш, че това са хора от средната класа - IT,икономисти и т.н, за разлика от платените наркоманчета на предишните протести! Тези хора биха ли се продали за 40 лв ? И още нещо - тези 40 лв. са 20 евро в момента, а бъди сигурен, че ако тази сган остане начело на държавата, 40 лв. ще станат 2 евро - БСП е майстор на тези фокуси, доказано е с времето !

Безсмъртен Айнщайн звучи добре, Виктор Юго или Джон Ленън - би било прекрасно. Мисълта за безсмъртен Хитлер е доста подтискаща, а за бесмъртен Сталин - направо не ми се мисли. Та дано се притеглят всички "за" и "против". Пък и Господ си знае работата.

Е-е, малко поляризираш нещата ми се струва... Всеки си има силни и слаби моменти... Не си мисли, че ако един гений живее вечно, той постоянно ще бълва гениалности, както и един разбойник постоянно ще прави пакости... Най-вероятно и единият и другият накрая ще се обърнат на обикновени пияници, отегчени от безкрайно дългия и скучен живот!

Така е. Току що научих, че силното лоби на Всерусийкия Винпром в Думата вече забрани проекта, докато не се създаде качествена холографска водка с марка "Столичная".

Спокойно, въобще не му се връзвайте на тоя; Гледал съм няколко интервюта с него, абсолютно нищо съществено не казва. Отначало уж 30 човека щяха да работят за "проекта", сега били 13, току-виж след време останат 2-3...

"...Роботите все още са далеч от човекоподобни..." Е, поне за една функция последните постижения на RealDoll са 99% човекоподобни :-D

някои хора ги хапе кучето.

Това е най-нелепият научен проект досега, а този Ицков не се спря да бълнува едни и същи глупости от 2010 насам.

Ако се върнеш 100 години назад и кажеш на хората какво е постигнало човечеството, то биха отговороли именно като теб, че е нелепо. И това, ще стане, може би не след 30, можеби след 300 години, но и това, ще стане.

според теб е постигнало човечеството толкова революционно че не се сещам?

Не че нещо, но миналата година я имаше същата на 99% статия. Само, че тогава пишеше, че ще са група милиардери. Дали това не е продължение от миналата година ?! Нещо не са се разбрали кой колко ще се облажи от цялата работа и са прекратили проекта и сега този сам иска да го направи?

Глупости на търкалета ! Като прехвърлиш акъла си и възможностите на тялото си някъде , дали това някъде ще се чувства като теб и обратно - ти като него ? Еднояйчните близнаци не ми е известно да страдат от раздвоение на личността, ама като има пари , за да се стигне до тези изводи след 30-40 години , нека ги усвояват хората .

Руският мужик с милиардите нещо се е объркал май. Идеята му е най-общо казано хората да си режат здравите ръце и крака и на тяхно място да сложат изкуствени патерици, протези и т.н. Вярно, модернизирани, електрифицирани, ама протези. Един вид - иска осакатяване на здрави хора срещу неговите милиарди. Виждал съм как изглеждат въпросните японски роботи - като Франкенщайн. А съвременната медицина е на път да създава човешки органи от генетичен материал. Ама това руския мужик няма как да го знае.

"Руският мужик" хич даже не се е объркал. Ако се заменят сегашните тела с значително по-силни и по-зрави, то голяма част от хората ще са готови да го направят. Не съм сигурен доколко ще могат да интегрират настоящата ни нервна система с андроида, но принципно не е рано да се поставят тези въпроси на масата. Лично аз като стана на години за пенсия вместо да се чудя от кое ме боли повече дископатията или мигрената бих предпочел да продължа живота си в биомеханично тяло.

Много ясно, че всички мужици разсъждават така - като тебе. Няма нищо по-силно и по-издържливо от природно дадените ни органи на тялото! Случайно да си чувал нещо за ензима теломераза? А? Не разбрах? Не си чувал май? А за плурипотентни стволови клетки? За производство на човешки части на 3D принтер да си чувал случайно? Еми, това е бъдещето, а не разни ми ти там андроиди-хуманоиди, франкенщайновци. Ако искаш да се направиш на усъвършенстван вариант на Капитан Кук - твоя воля!

Терминаторът иде!

Безсмъртието се дава от БОГ, а не от крадливи комунистически олигарси и от пишман учени дето са готови да лижат всеки задник за пари!

Съгласен съм, че не се дава от руски олигарси. Само си забравил да уточниш от кой бог...

От единствения - основата, матрицата върху която се базира всичко, което наричаш реалност. И, макар и с малки стъпки, вече започваме да се досещаме за нея. И за това, че съзнанието на всеки отделен индивид е частица от тази матрица - не просто съвкупност от движещи се атоми, както съвременното закостеняло академично общество се опитва да наложи, а отделен първоелемент на Вселената... Та, в общи думи, това искаше да каже човека, писал по-горе.

те затова некрадливите краварски олигарси отдавна се замразяват...смешник си ти май а ? че и мишок 100%