Коментари - Samsung представи хибрид с Windows и Android | IT.dir.bg
назад

Samsung представи хибрид с Windows и Android

Samsung представи нов интересен продукт от серията Ativ - хибридният компютър Ativ Q. Той работи едновременно с Windows 8 и Android 4.2.2.

Обратно в новината

Коментари - Samsung представи хибрид с Windows и Android | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Таблет с тегло 1.29кг, прекалено тежък, да го държи човек в ръце. За да го сложите вертикално, е необходимо достатъчно място хоризонтално. абсурд е да седи в скута. При лаптопите тежестта е в основата, защото там е почти целия хардуер. Дисплеят е закачен към основата, и може лесно да се регулира ъгъла, според позицията на потребителя. Също така, не изисква гладки повърхности, за да бъде поставен. Всеки Ultrabook (или MacBook Air) ще е в пъти по-удобен за ползване, дори и без touch екран. Core i5 е приличен процесор, но отделя повече топлина от ARM, което ще рече, че устройството ще загрява достатъчно, че да е неприятно за държане в ръце. 3200 резолюцията най-вероятно пак е постигната посредством Pentile технологията, която си е маркетингов трик - всеки pixel на екрана се състои от 2 sub-pixels (RG, BR и GB) вместо нормалните 3 (RGB). По тази причина, е необходим subpixel rendering, което качва значително използваните ресурси. А, като добавим, че има 3 типа пиксели, предварителното растеризиране на шрифтовете ще изисква 3 различни растеризации. Изведнъж 4GB RAM започват да изглеждат не чак толкова много. Комбинацията Windows + Android ми се струва леко абсурдно, но щом така са преценили ...

Навремето руските таблети ги произвеждаха с 4 OS.

Чети никъде не пише че е таблет, пише компютър.

Това е хибрид. Това е невероятно устройство, лошото е че предполагам виндоуса е РТ версията която не става за работа - на нея не можеш да си инсталираш програми които не са в уиндоус стор.

Windows RT се предлага само на устройства с ARM процесори. Предложението на Самсунг е с Intel Core i5. Освен това Windows RT не поддържа писалки... а обсъжданото устройство има писалка.

На Windows RT можеш да инсталираш програми само от windows store.

Чакаме скоро триоска - Win, Android i iOS.

Абсурд е да стане. Нахапаната ябълка няма да се съгласят.

Да не са луди. Епъл сами си проектират хардуера и софтуера. Никога няма да си плюят на имиджа с подобни франкенустройства със съмнителна изработка.

В момента тествам новата ZORIN 7 OS. Има много подобрения. Препоръчвам я.

Сега усера ще се подмокри :):):) Могат да ти дадат свобода и Гугъл и Майкрософт. Ще си качиш данните и на двата облака да не би службите да изпуснат някой бит. ;) Значи ако не можеш да си смениш една иконка от едната ОС ще си е смениш от другата. Каква неземна свобода :)

Ти се смееш, но това увеличава много количеството софтуер, който можеш да използва шна едно у-во. Особено по-екзотични приложнеия, които не съществуват във версия за повече от една ОС. Иначе трябва да си купувам два ифона. Опс... и 5 да си купя те пак ще са само с една. Ще трябва уиндолското приложение да го пренапиша, асамо защото съм решил да взема най-добрия продукт на пазара.

Цървул, ти ако имаше пари и за един айфон, за друго нямаше и да си помислиш.

След двусимките са наред двуоските... Доста обаче трябва да се потрудят докато достигнат нивото на ЗИЛ- триос :)

Чудно ми е когато колите имат 2 полуоски това една цяла OS ли става или са си две полуOSки?

Когато си отговориш какво е OS и какво hardware тогава ще рабереш