Коментари - Учени създадоха първия 3D дигитален мозък | IT.dir.bg
назад

Учени създадоха първия 3D дигитален мозък

Учени създадоха първия триизмерен дигитален модел на човешкия мозък, като му направиха 7400 сечения и след това го реконструираха, съобщиха световните информационни агенции и Би Би Си.

Обратно в новината

Коментари - Учени създадоха първия 3D дигитален мозък | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди 4-5 години в някакъв изследователски център на САЩ направиха такъв компютърен модел на мъжко и женско тяло , като за целта са правили срезове с фин циркуляр през 0,3 мм. на замразените до -25-30 градуса С трупове на осъдени на смърт затворници и които затворници са дали предварително съгласието за това срещу 10-15 хил.долара на наследниците им. Срезовете са били сканирани и чрез подходящ софтуер от тях са сглобени дигиталните човешки тела.

Обожавам заглавията на жълтите статии! Звучат велико, например: "На крачка от дигиталното размножаване", а всъщност кметът на с. Намсикое събрал пари да купи копирна машина..

"Уловени са 80 милиарда неврона." Твърде малко...

Неграмотният Иречек, през 1981г. е написал тримерен софтуер, апроксимация с тримерни сплайн функции, с въртене, сечения и хидън лайн римувинг, за хипотетична машина и хипотетично графическо устройство. Лесно може да се кодира за конкретна машина и конкретно графическо устройство. Такива конкретни реализации, например за PDP 11 и Calcomp Ploter, струваше 25 хил.us долара и беше свръх ембаргова. Това е за сведение на копи-пейст, драг-дроп, хак-мак специалистите.

От статията не се разбира, кои учени и от коя държава?

не са руснаци, пише сечение 20 микрометра, те максимум със сатъра да докарат до 1 см, не случайно едно време пишеше Сделано в СССР

Човек ела безплатен преглед ще ти направим. Тези руснаци са ти влезнали в главата и само за тях пишеш без значение за какво иде реч. Ще ти помогнем да го преодолееш има добри лекарства не са руски спокоино.

Да беше прочел статията докрай - университета Макгил в Монреал

"Това променя нещата, що се отнася до нашата способност да различаваме много фини структурни и физиологични свойства на човешкия мозък" - КАЗА д-р Алън Еванс от университета Макгил в Монреал.