Коментари - ”Вояджър 1” е в неизследвана територия | IT.dir.bg
назад

”Вояджър 1” е в неизследвана територия

"Вояджър 1", първият космически апарат, който ще напусне Слънчевата система, се доближава до тази цел, като достигна неизследвана територия, съобщиха световните информационни агенции.

Обратно в новината

Коментари - ”Вояджър 1” е в неизследвана територия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През 70 те години анализите за космически полети бяха следните. За да се управлява космически кораб процесорите трябва да са 1ГХерц.За избягване на грешки в пътя. Тогава мислеха че такъв процесор ще бъде реализиран след 300 (триста) години! Процесорите бяха 4 бита (полу байт) и скорост към 4КХерца. Остава и двигателите да се подобрят със същото темпо както микропроцесорите

Толкова малко написано, а толкова много глупости!

Откъде взима толкова ток ?? Електромера сигурно му е превъртял вече?Айфона ми за един ден умира.

има едно уредче с радиоактивни елементи дето го захранва, но вече му свършва силата. още макс. година- две.

можеби намекваш, че всичко е постановка в стил Нил Амстронг... вземат ни за балъци. щом руснаците не са били там с някое от безаналоговите си високотехнологични и уникални апарати то значи не е истина... а може би отдавна са били там, но всичко е секретно, военна тайна... :) п.п. да разлаем кучетата :))))

И Галилео Галилей са го смятали за луд,за еретик,но и на кладата на инквизицията той пак твърдял за Земята:"И все пак тя се върти".Човекът е загинал,мислили го ,че си няма понятие,но....И с телепортацията така ще стане,но ще минат години,години...

Galileo ne e izgoren na kladata. Izgoren e Dzhordano Bruno

"От това разстояние радиосигналите, които се движат със скоростта на светлината". Е това е върха на близалката.

За жалост има хора които искат само да се заяждат и да изопачават нещата дори и тук. Идеята е че понеже радиосигналите се движат със приблизително 300 000 км/сек а разстоянието от Вояджър до Земята е 18 милиарда км то по формулата S=V*T то времето е около 17 часа, кое не е ясно???

БатиГого

Интересното е,че никога не се дават ТОЧНО нещата в медиите. Винаги се оставя вратичка - демек нашия мозък да се досети нещо... А нашия мозък е такова нещо, че винаги се "досеща", на базата на нашите знания..А знанията на всеки са различни и от там "досещанията" са различни... Та в крайна сметка всички четем едно нещо , а всеки си мисли за друго.... Сетих се за оня дето си мислил за ци...ци само... Каквото и а погледнел - все това пред очите му... Нейсе...

апликация за следене за iphone има ли? :)

естествено,нали това е "iВояджър 1"

някоя друга организация освен наса,може ли да докаже къде се намира и какви сигнали изпраща "Вояджър 1" и дали изобщо,по време на дългогодишния си полет, не се е срещнал фатално с някои метеорит. нищо личнио,само питам

Ш-ш-ш-ш-ш-т!!! Че ще ни орежат бюджета...

клоун

Най-бързата скорост ще бъде телепортацията,но кога ще стане това един Господ знае.Според мен щом се изнамери и установи най-малката частица на Земята и Вселената,И ПО БЕЗПОРЕН НАЧИН СЕ УСТАНОВИ,ЧЕ ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА Е ИЗГРАДЕНА ОТ ТЯХ,ОСТАВА НАЙ-ТРУДНОТО "ЛЕСНО"По подобие на ел.ток ще стане придвижването на тези частици.Остава да сканираш даден предмет и след съответните изчисления за част от секундата ще можеш да го телепортираш в която си искаш част от Вселената.Ще минат обаче,може би хиляди години докато се реализира това нещо.

Когато бяхме студенти и трябваше да се прибираме пеш от Студентски град до центъра, един приятел викаше: "Знаеш ли кой е най-бързият и евтин транспорт до вкъщи?" и ти започваш да се чудиш - градският транспорт не върви в 2 ч. през нощта, такситата са скъпи,,,, "Не!" - казва той - "Две бутилки вино (тогава по 70 ст. бутилката) и се събуждаш в леглото!". Та, де да знам, може и към Воайор-1 да се приложи!!!

Мисля,че до някъде си прав,но все още телепортацията е в сферата на научната фантазия.Но някой ден може би ще стане...

Човеко има хляб в твоето предположение и мисля ,че ще излезеш прав,но няма да сме живи за да го видим.Въпрос на бъдеще.Независимо от различните препятсвия във вселената като черни дупки,привличания и сливания на галактики,разни плазмени,йонизиращи и куп други препятствия,по принцип си прав.С телепортацията вероятно за секунди ще може да се пренесе един обект в която и да е част на Вселената.Голяма част от физическите закони,които днес познаваме на Земята,за Вселената едва ли ще бъдат приложими.

Летящо килимче? Перпетуум Мобиле? Атмосфера, растения и животни на Луната? Подводни градове? Ниви от пшеница и царевица на Антарктида, за да се борим срещу световния глад? Не че те нападам, но твоят пост е смесица от научна фантастика и опит за приемане на това, което на всички ни се иска, за действителност. ЕДИНСТВЕНИЯТ НЕДОСТАТЪК Е, ЧЕ ПРОТИВОРЕЧИ НА ЗАКОНИТЕ НА ФИЗИКАТА!

Господ не знае!

Към всички онези, които смятат, че телепортацията е само в сферата на научната фантастика - да, във физиката на Нютон, която ни ограничава откъм скорост, маса, размери и т.н. това няма как да стане, но в квантовата физика всичко е възможно и телепортацията е осъществена. Вече телепортират частици на десетки километри разстояние, което си е голямо начало. И Айнщайн не е вярвал, че черните дупки съществуват, въпреки, че уравненият му показвали друго, но вече знаем, че са си съвсем реални. Време е учебниците по физика да бъдат пренаписани, за да не бъдат и следващите поколения закостенели като нас.

....няма да се впускам в научни, технически , или дори идеологически коментари, мога само да кажа - Респект на тези пионери!!! повече от велико е, да си сглобявал разни болтчета, чаркове на един апарат, колкото среден автомобил, да си го качил в орбита, да си го "засилил" и сега, след ..36 години в бездната на космоса още да предава сигнали!?!? Предполагам, че някои от тези хора и днес са живи, а частица от тях е някъде там....възможно е дори, ако някога човечеството загине или се самоунищожи, този самотен пътешественик да навлезе в "слънчевата" система на някоя далечна звезда.....а нашата голяма гордост е, че сред произведенията от човешката съкровищница, на златния диск на апарата е записана и "Излел е Делю хайдутин", в изпълнение на Валя Балканска....това наистина е безсмъртие!....

Дира, айде пак сензации. Вояджър от сума ти години е в НЕИЗСЛЕДВАНА територия.

Всяка територия е неизследвана, до тогава , докато някой не я изследва. Та фърка си космически апарат...цялата територия от Земята до него е изследвана, а от там нататъка - неизследвана... Уф...Много философски мисли ме налягат, като чета заглавието.

Ама прочети и текста, тогава ще разбереш заглавието

БатиГого

Знаеш ли,че 95% от зомбитата четат само заглавията в медиите (или гледат само началото на новините по ТВ - там дето казвай кой-кого е заклал, обрал и т.н.) И аз като чистещо се зомби, що да съм изключение?!?!

че мах скорост е безкрайна или поне пъти по-бърза от светлинната, тунели-шорткът или не ми го събира главата какво, тази вселена ми се вижда безмислена. Пътува от преди да се родя и изминал .... 17 светлинни часа, някои извънземни, ще ни се смеят, ако го намерят, срам да го хване човек

Според другаря Айнщайн нищо не може да пътува с скорост по висока от тази на светлината,а дали .......

отвсякъде, та човек не може и да помечтае, мани друго и светлинната е недостижима, масата се увеличавала нз си кво, някой беше казал за чистата загуба на пространство, ако няма извънземни, ама то е същото и с начина на придвижване, ако няма пряк път или нещо, което незнаем пак си е чиста загуба на пространство

По времето когато е правен апарата, хората не са и предполагали, че някой ден ще се разхождат с телефон в джоба, който ще работи. Сега се замисли това само телефон ли е или по-скоро компютър с хилядократно по-добри показатели от тогавашните които са заемали една цяла стая. Според мен ако изпратим резервни части до Войаджър 1 ще го настигнем за около 5-10 години, но ако ги изпратим след 3 години ще ги доставим по-бързо.

Така си беше. Като получихме в Института списанието на НАСА "Voyager 1 encounters Saturn" с фотографии, руските колеги гледаха като шашардисани и не можеха да повярват, че това е възможно.

Алиса Б

Така ще да е... Само дето бъркаш технологиите за пътуване с електронните технологии. Щото едно време един суперкомпютър с мощността на съвременен смартфон щеше да заема място колкото небостъргач, а сега се побира в джоб. Ама нека не забравяме, че ракета, способна да изведе спътник едно време беше много голяма, а сега по-малка или по-бърза не е станала. По твоята логика би трябвало да имаме и джобни реактивни двигатели, захранващи се от няколко капки спирт, с които да пътуваме по-бързо от всеки самолет.

То има един афоризъм, че сега един смартфон има процесорна мощност, колкото всички процори през 60-те, обаче тогава изтреляха човек до луната, а сега изтрелват само птици

Понеже те сигурно и извънземните като са се пръкнали и вече са знаели как да летят от единия до другия край на галактиката за 1 земен час?

А тези данни от самите извънземни ли ги получи? Да вярно, че реактивно можем да постигнем огромни скорости дори и по-голями от тази на светлината, но проблема е масата на горивото и времето за ускоряване.

Е на тия "учени" дето се изненадват от това какво има на границата на слънчевата система, трябва да вярваме че Земята не я грози никаква опасност от метеорити, свръхнови и т.н.

Че кой те кара да вярваш? Трепери си тихичко в ъгъла ... или си пий редовно хапчетата.