Коментари - ”Гая” ще прави 3D карта на Млечния път | IT.dir.bg
назад

”Гая” ще прави 3D карта на Млечния път

Космически апарат "Гая" на Европейската космическа агенция, който ще изследва Млечния път, е готов за транспортиране до площадката за изстрелването му във Френска Гвиана.

Обратно в новината

Коментари - ”Гая” ще прави 3D карта на Млечния път | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А "Гея"ще прави 3D-крата на Задния двор...

Ама от видеото и от самото заглавие към него изобщо не личи да е 3D. Просто само ще е D без тройката. За да е 3D трябват две гледни точки. А спътника си стои в една точка и само се врътка. Така, че няма как да се получи стерео.

Ъъъ...?

ами сателицхето ще прави зд карта а не зд филм "млечня пат"

Ал

Класика в жанра с гледните точки... Спътника си стои около Земята. Така е. Но пък Земята се върти около Слънцето, барабар със спътника... Та така се получава поглед то различни перспективи.

Аватарке, сателита ще е в орбита около Слънцето. То се движи с 830 хиляди километра в час около центъра на галактиката. Ако на това викаш "едно място" явно си доста сбъркана с понятията :)

Как съм живял без точна триизмерна графика на галактиката? Каква ли е другата цел, дето не ни се казва?

Ал

Щом те задоволява да въргаляш в калта никой не те кара да надникнеш и видиш какво има извън кочинката ти. За щастие не всички хора са с ограничен тесногъд светоглед. Бъди си блажен и не се напъвай много.

Добре, че доста народ не са на твоя акъл, че още щяхме да чакаме в пещерите да падне някоя светкавица да запали огън наблизо.

похвално. дано работи 5 год.