Коментари - Windows 8 задмина Vista по популярност | IT.dir.bg
назад

Windows 8 задмина Vista по популярност

Компютърната операционна система Windows 8 най-накрая задмина Vista по популярност. Новата ОС на Microsoft бавно започва да набира скорост.

Обратно в новината

Коментари - Windows 8 задмина Vista по популярност | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това антиреклама ли е? Рекламата би изглеждала нещо от сорта - windows 8 изпревари windows xp....

Ами то сигурно и DOS надминава Vista по популярност

потресаващо е как може почти 50% от юзърите да циклят на уиндоус ХР..То и ламповите телевизори с кръгъл кинескоп тип илюминатор още вършат работа ама...

Огромна част от потребителите ползват компютрите за сърфиране, интернет и музика. На тях не им пука каква е операционната система, нито се интересуват от нейната смяна. На човек дет за пръв път вижда компютър - дали ще е W7, XP, линукс или OSX - ще му е все тая и ще свикне с нея. Понеже повечето компютри се продават предварително с Windows - оттам и масовото му използване. Не поради някаква друга причина.

Сърфиране или интернет да се чете филми :) Че се получи повторение.

majmuncho

An incredible breakthrough :) да задминеш по продажби на лошата си операционна система и то с малко :) не знам дали е за хвалене :)

Нали ти е ясно, че няма как коя да е операционна система за няколко месеца откакто е на пазара да завземе повече от няколко процента дял? Така де - всъщност НЕ ТИ Е ясно, както се вижда от коментара ти.

линукса, не може да се говори за пазарен дял с него щото е безплатен (огромната част от дистрибуциите, ако не и всичките не съм запознат), аз самият ползвам линукс и е НЕЗАМЕНИМ за работна станция, обаче какви са тия Мак бре, че те са умрели ве, нз как е в бг, обаче колегите около мен тук половината са с мак, седна да им помогна с нещо аййй зор, иначе хубави машинки правят, обаче като популярност уиндоус са номер едно 1, аз имам 7 на мижав лаптоп, ползвам го нонстоп от 3 години и нямам проблем, почти не забива (трябва да се изгавря с нещо за да го утрепам), ъпгрейдва се лесно, малко е кофти с рестарт, заради това, рестарт заради онова, ама ние си ги знаем тия неща не са много често, ако 8 са го направили още по-добър, евала, като имам време ще го пробвам, иначе ХР беше много добър, Виста беше недоразумение и се видя скоростта, с която излезе 7 след това. Виста удари жестоко по реномето на МС.

Бе има няколко които са си скъпички. Домашната версия на Редхат е 50 долара. Сървърните версии са няколко хиляди долара :)

Яко заглавие и мноооги смислена статия. "Едната боза е по-боза от другата боза". Тия от M$ прнципно за нищо не стават освен да крадат от другите ОС.

Ей, пикльовци! Що си мерите пишлетата, дето ний сме си извадили дебелите инструменти? Някой от вас може ли да мисли? Кои са параметрите една ОС да види бял свят? Ами да я ползва някой? Ами да я ползват много хора? Ами да превзема пазари? Стига сте дрънкали като просветени само за техническата част. Тя е един от елементите! Нека истинските пикльовци не коментират, ама коя е тази част, ама колко е голяма, ама колко е важна и т.н. Просто една част, един елемент от един краен продукт. Толкоз! Ами останалото! Нали не е задължително като си расъл на село да си селянин? Или като си расъл в София, да си много умен!? :)) Аре бегайте да помпИте мозъка си!

Виста и популярност???? Майкрософт и качествени ОС (ДОС не се брои, тя беше купена от един студент)? .....

Като се разгледа DOS от вътре се вижда, че е копирана (разбирай крадена) CP/M 80. Така стана много бързо готова и IBM я пуснаха на пазара с компютрите си, докато CP/M 86 се забави и така и не видя бял свят. После се появиха и други добри неща за 8086, като QNX, но всичко беше свършило.

Това не беше ли "новина" отпреди 2-3 седмици? Коментарът ми и тогава беше: "То много трудно куц кон да задминеш..."

От различни компании е информацията ...

И ква стана тя?.... Линуксоидите са се заврели в ония 5.6%!!! Показателно е и че недоразумението 8 ги е застигнало за половин година!

Xич не ми дреме колко % имала някоя си ос. Hи ма храни, нит ма пои, както казваше хазяина от подуене преди години. Kарам си целия бизнес с линукс повече от 10 години, забравил съм че го имам дори.

Приятел, тук става въпрос за пазарен дял, а повечето линукси са безплатни.

За сметка на това мобилния пазар скоро ще издуха настолния, а там наследниците на UNIX държат 90% :) При мобилните Windows едвам хваща 1.23% :) А ти провери в развитите държави каква е тенденцията - понеже едва ли имаш мозък нека ти кажа - масово се позват таблети и телефони. Най-масовите операционни системи при тях са епълската iOS и Андроид - и двете са внуци на UNIX - братчеди са на Линукс. Пазара при настолните компютри все още е доминират от Windows просто защото се хвърлят сума ти пари за да се инсталира предварително тази ОС на комповете. Отдавна вече игрите вървят и под Линукс - а това го водеха един от най-големите проблеми при миграция на нови потребители преди години - не вървели игрите, не вървели по-специализираните програми. Държавните администрации също държат огромен процент от пазарния дял. Затова пък в много държави отдавна са почнали да махат Windows за сметка на Линукс. Та, всъщност "линуксджиите" са доста разпространени.

Se taia

Намери ми Аутокад за Линукс като си толкова отворен ;)

Кретен - игрите ли са най-важното !? Рекламите за "мобилния" сектор - са от рода на "незнам си к'во изживяване" Бизнеса знае - за работа само Windows ! Нито iOS, нито android или лайнокс стават за бизнес !

Напредък... Прогрес...

"...Windows XP запазва втората позиция, въпреки че от пускането на първата й версия са минали близо 15 г. ..." явно "дЖурналистчето" още не е било родено !

БРАВО!