Коментари - Земята остава без живот след 2,8 млрд. години | IT.dir.bg
назад

Земята остава без живот след 2,8 млрд. години

Британски учени направиха компютърен модел, за да определят съдбата на планетата ни под влияние на все по-горещото Слънце и определиха, че след 2,8 милиарда години Земята ще бъде лишена от всякаква форма на живот.

Обратно в новината

Коментари - Земята остава без живот след 2,8 млрд. години | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много оптимистично!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OMG!!!!!

От кога го чакам тоя момент!?

Аз съм човек на науката, но в случая не съм съгласен с тези учени, защото както вървят нещата човешката популация би изчезнала до 100-200 г. непосредствено след източването на петрола. След изчезването ни планетата ще си отдъхне от нас и бързо ще се възобнови с нормалните норми О2 и СО2, както и защитния озонов слой. Така, че не им вярвам.

Не съм съвсем съгласен с теб. Според мен независимо от всичко понеже човечеството е твърде младо ще просъществува още доста време. Природата си знае работата. Просто нещата ще се променят и ще е по-различно от познатото ни.

Блажени вярващите....

Казваш, че си човек на науката, тогава трябва да се досетиш сам, че мноооого бавно и постепенно започват да навлизат други източници на енергия. Когато петролът свърши хората ще са намерили отдавна друи варианти. А и не забравяй колко малко инфомация и колко неизлседвани оекански територии за петрол има. Добиването му от там е по-скъпо, но разликата ще се стопи от възобновяемите ен източници, както и ел батериите.

Енергията не е ИЗТОЧНИК, енергията е краен продукт. А за да се стигне до този краен продукт БАЩИЦАТА в основата е петрола. Цялата икономика в момента се крепи на този ДЕРИВАТ, както и на измисленото банкиране МИ ДАДЕ - МУ ВЗЕХ. Пастата за зъби, четката, масата, компа, лекарствата, пестицидите, къщи, дрехи, всичко около нас в тъй нареченият модерен демократичен живот е тясно свързано с петрола. Свършили - свършваме и ние. Тука в Испания от 15 г. работят върху био петрол от морските водорасли. Знаеш ли какъв е резултата.........0. Петролните компании са луднали за алтернативни източници на петрол, НЕ НА ЕНЕРГИИ.

Като си човек на науката да си чувал теорията за абиотичния произход на петрола?Или изобщо да си чувал за тази теория? Аз от 45 години слушам как нефта свършва до 10 години и така и не свършва за сега, направо вече търпение нямам да свърши ама на .....не ще !! Та човеко на науката, стига вече кухи заучени от вестниците теории и елементарни внушения.....дай малко повечко наука!!

На теб пък койти даде достъп до нета. Селянин.

Като твърдиш, че си човек на науката, би трябвало да правиш разлика между "живот" и "човешка популация". Иначе е напълно възможно да се самоунищожим в близките статина години, плюс-минус.

Тези учени не са виновни. Като има кой да им чете глупостите....Ама пък добре, че има и такива статии, че да се посмеем на остроумията на пишещите, че иначе с тия протести напоследък изкрейзваме...Те не предсказват. Единствено работата им е да зададат задачата на компютъра и да чакат. Ама компа си е една тенекия и като няма достатъчно данни , извежда някакви глупости. Та не се безпокойте, много време има дотогава. Като му дойде времето, ако сме живи, ще видим резултата...ха ха ха

то нали е един живот сега....нямам думи

A могат ли уважaемите учени да изчислят , кога ще изчезнe българската социалистическа партия (бкп) ?

пък аз съм почнал да си оправям покрива щото тече. дали да не направя пауза за обмисляне на по-големият проблем с чаша бира.

+1

Браво на британските колеги. Всичко казано от тях е така. Но има известна неточност. Според нас тези събития ще се случат след 2 млрд 800 млн 387 хил 606 години 4 месеца 12 дни 5 часа и 45 секунди.

е, надявам се да не се само унищожим, и да се преселим на по-далечната планета Марс ( там няма да е толкова горещо) ...:)

Брейййй,чак дотам ли стигнаха предсказанията на евреина нострадамус

Даа...друго си е да сметнеш подробности за след милиарди години- колоритно някак си звучи! А, виж след 10г. каква ще я бъде, никой не знае... хм,...че кой го е и грижа...

След 2-3 милиарда години Лили Иванова подготвя бъдещо турне в галактиката Андромеда. А във въпросната галактика подготвят масова евакуация към друга. Малцина местни хуманоиди (герои и търсачи на силни усещания), са готови да се изправят срещу предизвикателството, въоръжени с гнили домати и патладжани...

Ето сега е времето да се напием и да се яде като за последно !

Какви ли не по-важни проблеми има за решаване, а те тръгнали да правят прогнози за след 2 милиарда години. Много хитро, няма кой да каже, че грешат.

има, другите учени с другия модел.

Жестоки коментари! Искрено се накефих! Българинът, въпреки всичко, не е загубил чувството си за хумор! :)

Мамка му! И ся кво ша праем? Ми аз току що сложих боба на котлона.

Копеуееее ,махай го веднага. :)

Изпаренията и високата температура определено ще опънат кожата и стимулират имунната система на Лили Иванова. Така тя ще може да продължи многохилядните си концерти дори и пред едноклетъчна публика.

Както сме тръгнали, краят на живота на земята ще дойде мнооооооооооого по скоро.

Сигурен съм , че ще има някой и друг оцелял комунист

Няма време! Сърцето ми спира, отивам за бира!

Ахаааа, аз такива гафове не правя. Запасявам се с бира поне за 10 дни напред. Пичове, виждате какво е положението, запасявайте се своевременно, за ваше добро е !

Хайде да се хванем на бас какво ще стане след 2.8 млрд. години и да чакаме да видим кой ще спечели

Четете внимателно, без животни и без растения. Хора ще има, защото историческата им мисия е да унищожат Вселената! ;-)))

Глупости, не са предвидили, че Овчаров, Станишев и Доган ще са научили енергетиката до тогава и ще спасят човечеството, за да плаща зелена, кафява и овчарска енергия.

Е нее, стягам си багажа и се махам от тук ...

как ме кефат такива коментари на псевдо учени те не могат да определет времето от другата седмица трагнали след 1милр. год. да казват квоше стане с тва темпо човечество ше е монтирал климатик на земята /мидеа/

:D:D мн готин коментар

Глупости! Хората ще са унищожили живота на Земята мнооого по-рано.

В България ще стане обратното - животът ще унищожи хората

До тогава ще сме се преместили на Европа ;)

Периодът е твърде дълъг. Да му мисли Лили Иванова.

пРЕДЛАГАМ ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ОХЛАЖДАМЕ СЛЪНЦЕТО - НАПРИМЕР С ВОДА - И ДРУГИ БЕЗАЛКОХОЛНИ - С БИРА НЕ МОЖЕ - ЗАБРАНЕНО Е!

С бира не трябва - някъде има закон четох , че е забранено!

Къ ша са напия таа вечер...

Къ шъ съ нАпиъ довечеркъ...

Виждам една голяма пречка за Интерсоларният Интернет когато се разселим по различни планети в други звездни системи. След всяко цъкване с мишката ще трябва да се чакат няколко години докато сигнала стигне до сървъра на другата планета и още толкова за отговора. Че и чата ще стане невъзможен. Пълна скръб :D

Сметай пък кибер-сексът как ще става! Докато ти си го вдигнеш, и на мацката ти ще са й измрели внуците вече...

....до тогава има цели геологични епохи....някъде бях чел интересна хипотеза по повод края на планетата ни. бъдеща цивилизация/не се знае дали ще е на хората/ може с много развити технологии да изтегли и промени орбитата на Земята извън пагубното влияние на Слънцето. Аз обаче си мисля, дори това да стане и да се удължи малко живота на нашата планета, когато свърши горивото на Слънцето и то се превърне в малко джудже, Земята ще се превърне в ледена пустош...така или иначе, всичко си има своя край, уви. Нищо чудно, далечното бъдеще да е на...насекомите - най-многобройния и издръжлив вид. Нашия вид "властва" на тази планета само от няколко хиляди години, а динозаврите са били господари близо 150 млн.години и ...??? така че, да уважаваме и пазим повече нашия дом. Защото от доста време сме като "лош вирус" за Земята...

По-важно е кога България ще остане без българи,това кой ще изчисли?

То пък много сложна сметка! Ако не утре, то в други ден.

Гей$Бей и Болен безалкохолников запасан с Кока"Квас производство Майд ин Ръша! Да живее великия Цин народ, там всюе е червено и ще ни оп/поп/направи!

паживьом, увидем ...

Добре, че няма да ни има, когато тук стане пустош.

Как може да се дават пари за такива безумни изследвания!!?? Просто нямам думи! Като толкова са ви излишни тези пари вземете и ги дарете за някоя благородна кауза!

Щом не разбираш как и защо се дават пари за такива изследвания... може би просто не разбираш някои неща.

Радостно е да има такъв "разбрач" като теб във форума.

ceco ,ти си тЪпан.

Тя вече не става за живот...

за тоз коментар - цело лето на доматите, без пари и бира. никви рускини, само партийни шафрантии.

Сега я втасахме.

а ще има ли ОТЕЧЕСТВЕН ФРОНТ другия петък

След милиард години, може да се е случило абсолютно всичко, даже и неподозирани засега неща. Ако все още има разумен живот, то той може да е във всякаква форма, ако е на биологична основа може да са изключително малки "човечета" и да заживеят под земята, но може да е под формата и на друг носител (роботи, кристали, и акъла не ми го събира какво). Ще има годни за обитаване и други обекти в системата, най-вероятно дотогава, ако съществува цивилизация ще се е научила как да колонизира планета (ест спътник) от земен тип (а защо не и от газов), как да създаде органични молекули от неорганични по най-лесен начин, които ще ни служат за храна (ако дотогава не започнем да фотосинтезираме или друг вид усвояване на енергия) и тн, как да създаде атмосфера с някаква бърза реакция и тн, а може и да се возим и с цялата ни планета и да и регулираме орбитата в зависимост от размера на слънцето.....

Плана Сидеров ще осигури идеалните условия за живот . Гласувайте за Волен и ще видите края на останаля свят !

А с(ц)оц-партията ще прави своя 2.8 милиарден конгрес...

То Слънцето би трябвало след 4,5 млрд години да е станало червен гигант, така че не е лошо завесата на живота на Земята да се спусне някой и друг милиард години по рано ;) А ние хората, не до милиард, а до милион години ако не успеем да се разселим по някои и други годни за живот планети - значи за нищо не ставаме като вид. А след милиард години нашите потомци ако ги има още ще приличат на нас колкото китовете си приличат с хлебарките.

Всъщност за да оцелеем на друга планета, там трябва да има поне растителност и поне със сходен на земните растения химичен състав и в подобни съотношения. Иначе просто няма да има какво да се яде. Всичко, което има различен химичен състав или с големи разлики в съотношенията, без значение растения или животни автоматично ще попада в графата "отровно" за нашите организми. А донесените сандвичи от Земята бързо ще свършат :D

Ще ги преработваме, преизползваме и така ще оцеляваме след 1 милиард години.

Леле, ами аз ко ши прая тогиз??? Къде да се спасявам??? Трябва да си построя кораб дотогава да мога да хвръкна поне до Марс или някоя друга планета...

Имам подготвен експертен екип за решаване на проблема. Моля осигурете ми мандат и необходимото време за да се справим с проблема. :)

Добре, че тука сте оправили грешката дето са я пльоснали навсякъде - че астронавтите щели да откриват тия планети, а не астрономите :)

всъщност точно астронавти ще откриват планетите.. Астрономите само предполагат къде може да има планети.

астрономите не предполагат а виждат, предполагат врачките и гадателите

А ако астрономите не засекат планетите около звездите, къде ще отиде кораба с астронавтите бре :) Да не си мислиш, че бъдещите астронавти ей така ще се хванат в някоя посока и давай - ако не намерят нищо около Звезда А отиват към Звезда Б. Нещо май и ти като умниците редактори по сайтовете не си наясно кой какво върши. Астронавтите ли са изследвали планетите в Слънчевата система? Или астрономите - чрез сателити, телескопи, сонди?

Но пък на другите по-отдалечени планети като Марс и Юпитер ще стане топло и ще се зароди живот.

.....ако има достатъчно вода в твърдо състояние в момента....

Юпитер е газова планета.

Лошо! Въглеродния двуокис ще изчезне и от там и растенията, а с тях и животните. Лошото е че една "разумна форма " на живот непрекъснато се бори с повишаващото се ниво на въглероден двуокис.

Според мен на всичко това трябва да се гледа като нещо нормално. Човечеството е само един миг от ВСИЧКО и реално почти го няма. Демек както се е зародило така и ще изчезне, то е нещо като "божествената частица" появява се само колкото да мигне. Демек няма лошо или добро просто е това положението. Ако си мислим че с някакво действие или бездействие влияем на Земята жестоко се самозалъгваме.

Ако си мислиш, че по никакъв начин не можеш да влияеш - защо съществуваш?

Пенко, ако искаш, може да те затворим в една стая и да ти пуснем въглероден двуокис да подишаш, искаш ли?

Ооооо .... успокоих се. Аз си мислех че това ще се случи след няколко милиона години а то било след няколко милиарда. И за това цели изследвания са правили и са взели едни пари. Ако бяха попитали безплатно щях да им го кажа и то в резюме от една страница.

Знаех си аз, че няма да доживея до пенсия :(