Коментари - Търсят извънземен живот с нова технология | IT.dir.bg
назад

Търсят извънземен живот с нова технология

Телескопи сякаш се надпреварват да откриват потенциално обитаеми планети. Но как да сме сигурни, че на тези планети действително може да съществува живот? Астрономи разработиха нова технология, която позволява от Земята да се търсят следи от вода и други жизненоважни молекули в космоса.

Обратно в новината

Коментари - Търсят извънземен живот с нова технология | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

извън земните са отдавна сред нас. 1991 в поделение 32900 вечерта НЛО увисна над нас и започна да си мени цветовете беше много красиво

Не мога да разбера толкова ли е трудно да се повярва ,че Бог е Твореца на цялата вселена и на всичко което ни заобикаля. Доказателства за това са всички Негови творения с уникалността си,красотата си и Мъдростта с която са създадени.

Единствените изводи, които могат да се изложат вследствие на търсенето на извънземен живот е, че Животът е изключително рядко явление!!! Нашата галактика съвсем не "бъка' от живот! Пазете Живота! Той много рядък и следователно много ценен!!! Бъдете добри към себе си и околните!!!

Зависи от гледната точка. Може да се каже и че живота е рядко но изклюително опасна болест във Вселената.

Бе отидете до луната,там са извънземните.Или същите тия ви забраниха да стъпвате повече там.

То ако имаше живот, няма да открият само пара и еди какъв си оксид. Но дори и да има как ще стигнем до там?

Всеки си мисли как ще стигнем, но никой не казва на глас какво ще правим като стигнем ? Ще избием местното население и ще се заселим или нещо друго ?

Те докато намерят извънземен живот ще стане така, че той ще ни намери.

ако не ни е намерил вече .

Аз лично не съм толкова наивен да вярвам, че в безкрайната вселена сме сами. Дори предполагам, че са ни намерили вече. Но ... това е само предположение. Без доказателства ...

А кога мийнингфул транслейт от дир-джурналейст?

Невър. Ор, ин адър уърдс, уен май налъмс блосъм :)

От не знам вече, колко години през ден нови методи измислили не знам си какво... и все нищо не се открива :)

чудно ми е дали има на тази планета дихидроген оксид? Чудя се, да се смея, или да плача, след като прочетох, че там имало въглероден моноксид. Утре може да открият даже и карбонов оксид...

А Аз се чудя какви следи е оставила водата при температура около 1000 К. Тоя спектрометър да вземат да си го мушнат някъде. По-скоро са открили някъде по пътя на светлинния лъч вода в междузвездното пространство. и го наслагват. Абе изобщо всичко е пунта- мара в случая.

1000 K = 726.85 C Молекулата на водата започва да се разпада над 1000 С и напълно се разпада при над 3000 С. Следите са от най-обикновена пара. Физиката е единственото нещо, което НЕ е пунта-мара.

питай за налягането

Търсели и за диводороден пероксид. Засега, еднозначно са разпознати спектралните линии на карбоновия пероксод, нитрогеновия оксид, разбира се, сулфоровия ацид и за щастие - силиконовия диоксид. Мъката е малко в повече - нашето е станало химиотерминология. IUPAC препоръчват и не налагат. Нашите уеднаквяват, вместо да опростяват терминологията. Уеднаквяват се формули - тяхното изписване. Терминологията е функция на езика. Неговата сила е точно в това - да описва без формули и е свързан с философията. Накратко, уеднаквяването лишава бъдещия бг химик от интуиция. Редно е нашите светила в химията да не налагат терминология като модел на мислене, който не ползват.