Коментари - Учени: Не заразявайте Марс със земни микроби | IT.dir.bg
назад

Учени: Не заразявайте Марс със земни микроби

Почти навсякъде на Земята могат да бъдат открити примери за привнасяне на биологични организми, които (често непреднамерено) са били пренесени отвъд естествения им ареал на нови места за обитание от самите хора. По всяка вероятност нещо подобно се е случило и на Марс.

Обратно в новината

Коментари - Учени: Не заразявайте Марс със земни микроби | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е и какво лошо има , ако причиним "панспермия" където и да е ? Нали и Човечеството търси подходящи условия за себе си ? Животът е това да се адаптира към нови условия и да се размножава . Друг е въпросът с философският аспект за смисъла на живота : в името на какво и защо ?

Ти вече сам си отговорил - "да се размножава" Принципно това е единствената цел на всеки живот каквото и възвишено да си мислиш и медитираш.

Ха-ха-ха! Папагали на Марс! Представям си следното: Както си джитка някой ровър по Марс, изведнъж нещо го клъвва по камерата и се оказва че е някаква птица, поразително приличаща на земен папагал ;-)

Няма как да не го замърсят. Нали дишат.

Има кой да се погрижи нещата да не излизат от контрол. Да не си мислите че този контрол е сащ.....не е, нее. Не случайно всички опити до сега за сонди, апарати и какво ли не изстреляно към Марс не даде резултат. Всичко беше "угасено" "случайно". Защото нищо не е случайно! Защо ли никой след стъпването на Луната не повтори постижението в сегашни дни, а ще ходи на Марс?! Защото нищо не се случва - ей тъй щото им дошло на ума....случайно. Когато се промени съзнанието ще се случи.

аззз

спред мен целенасочено ще се закарат микроби там за да се насели планетата щото ако чакаме на космичекста случайост там да възникне живот това може и да не стане скоро

Няма да оцелеят, марсианската почва е токсична. Би могло някой "упорити" видове да живеят 1-2 години и толкова. Решението е генетични модификации или нанобактерии, които ще успяват да усвояват отровите в почвата или от атмосферата и да ги преработват напр. в азот. Но на мен Марс ми прилича повече на астероид отколкото на планета и как ще се живее там при тая ниска гравитация незнам. Ако всяко небесно тяло в слънчевата система може да бъде използвано за нещо точно определено то Марс е по скоро подходящо място в бъдещето там да бъдят изнасяни опасни индустрии, като напр. производство на антиматерия.

И те трябва така да са генно модифицирани, така че от тамошните условия да произведат кислород и създадат подходяща среда за нас.

Марс не става за живот! Толкова малка планета не би могла да задържи атмосфера за дишане. А и човешкото тяло деградира когато живее продължително при ниска гравитация. След 1 месец живот там, костите ти ще станат чупливи като стъкло. Венера е много по-обещаваща. Трябва само да намерят начин да "рестартират" магнитното й поле ;)

Заради такива ограничени, да не кажа тъпи, хора земята е в това положение. Важно е у нас да е чисто, а около нас какво е, не ни дреме!

Интересно а дали и микробите на земята не са подобно замърсяване.

Еми - това е част от теорията за панспермията.

според ме пък е супер ако успеят земни микроби и подобни да населят Марс, току виж сме открили как и ние да съществуваме там...

Много тъпи парчета са коментирали статията и са оплюли хората. Не осъзнавате ли бе умници, че ако се "замърси" Марс със земни микроби, всичките милиарди пръснати за търсенето на живот там ще отидат на вятъра? Не осъзнавате ли, че искат да избегнат случая, в който един ден откриват живот на Марс, а всъщност това са земни форми пренесени там с марсоходите?

Кво ти пука има ли живот на Марс! Дай да го завладеем и може да живеем по-добре! Ние хората сме владетели на звездната система наречена от нас слънце, sol, sun, все тая!

ей така, щото ми е интересно.

farmer

Айде сега глупостите на зелените!!! Колнизираме, всякакви методи които ще ни направят успешни са позволени...така е в природата!!!

То ако слушаш тези "учени" праисторическия човек не би трябвало да разорава земите и нарушава равновесието. Щяхме още да си висим по клоновете с подобни "учени"

аззз

само комунизма да не стъпи на марс, че лошо...

като гледам снимките от Кюриосити - вече е стъпвал там :)

аззз

туше... :)

Аз смятам, че живот на Марс няма и не е имало. Така че, ако искат да пращат хора на Марс, могат да пратят и земни микроорганизми, които биха могли да променят малко средата към по-поносима от хората!!!

Хм,обикновено имаш доста по-разумни постове.А там отново има сравнение за дейността на обществените и частните институции.

Онегавон

Да, това го пропуснах! Но мисля, че държавите могат да попречат на частните компании стига да поискат! И все пак аз съм уверен, че белтъчен живот в слънчевата система има само на Земята и евентуално на някои от космическите ни апарати!!! И смятам за безмислени усилията, които се хвърлят за търсене на извънземен живот!!!

такива глупости, цитирайте нейчър, сайънс, сел и мн други реномирани издания, импакт фактора на ню сайънтист е колкото този на БАНско списанийце

Много ги разбираш ти тези импакт фактори май. БАНски или не българската жилка в теб си личи. Все от всичко разбирате и сте майстори на всичко...

дай си версията, това го работя в чужбина много време и ги чаткам тия неща, твоето е бг стил, плюва без да дава обяснения, да те е.. и госта, при импакт фактор 0.3 на ню сайънтист и над 30 на изброените по-горе списания от мен на кое да вярвам, на научно списание или на просто популярно, така се изпращат роботи на марс назидани с бактерии и вируси до шапката и да банските списанийца са от същия калибър щото комунистите и мутите след това убиха науката в зародиш у нас

Ама колко сме убедни само, че организмите на Марс биха били "коренно различни" от земните :) Понеже видиш ли явно на Марс няма нито един елемент който да го има и на Земята.

Биозамърсяване или ... панспермия? Зависи изцяло от гледната точка.

Очевидно е че са намерени доказателства за живот на Марс и сега се чудят как да ни накарат да повярваме,че това е замърсяване от нас. Експедиция за почистване? Едва ли, но струва ми се това е чудесен повод за някаква нова екотакса

Да направим международен фонд от 100 милиарда долара за почистване на Марс. Ще изпратим екип от 200-300 хиляди циганина да почистят всичко.

... и хич да не ги връщат ...

ааааа НЕ, миеко НИЕ:) тоя милион, че и повече от тука да грабват совалките и да ходят нямам против и евреи и цяла индия да вземат и те да отидат, пък що не и арабите

Да направят някакъв космически кораб, който да се захранва с цигани. Няма нужда да ходи до Марс, може край Луната да се взриви поради повреда.