Коментари - Нова технология пази банкоматите от крадци | IT.dir.bg
назад

Нова технология пази банкоматите от крадци

Технология, вдъхновена от бръмбарите-бомбардировачи, ще пази банкоматите от нападатели.

Обратно в новината

Коментари - Нова технология пази банкоматите от крадци | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

гледам ви коментарите и ви се чудя... що не рабирате бе хорица?!? става дума, че ако насилиш банкомата той ще ти изгори кожата, очите, ушите и т.н... възможни осакатлъци!!! става дума, че ако го "порежеш", изкъртиш, и т.н а не да го сриташ или просто да го цапардосаш с юмрук поради неква си твоя причина.... те и сега са достатъчно здрави и устояват на удар с крак, ръка и дори бухалки... големия въПРОСТ въпрос е - що аз като си турна подобно устройство да осакати гадното копеле което ми посяга на собствеността да съм виновен а банките нема да са??? преди време един пенсиониран физик си беше взривил собствената бащина къща (в ломско май беше) че му е писнало да го тарашат "прабългарски орди" и взрива не беше убил никого а само беше разкъсал крадливата ръка на една манга... сарка... после съдиха физика а 'сарите ги пу'щиха по живо, по здраво и безръко! защо за едни може а за други куЛ....

Трябва най-сетне да се разреши на скорошното малцинство в България да може да защитава домовете и живота си с всички средства.

Най много да пострада някой невинен клиент или зареждащият банкомата служител, обирджиите ще елиминират подобна защитата с леко "работно" облекло .

По голяма идиотия не бях чувал! - и така ако тъпия банкомат на джигитайски език ти глътне картата а ти го ритнеш да се задави той ще ти отвори порите по лицето..... и за това се плаща "учение" -Проблема с картите може да се разреши от всяко дете програмист на 10 години! Само че защо не искат?

Айде реши го проблема като може да се реши от едно дете програмист на 10 години.

Големи глупости са това. Вместо да мислят още сложнотии, колкото още 1 цял банкомат, да направят дизайна така, че да не може да се слага камерка горе. Също така да се усъвършенства и гнездото на картата.

И на това му иа колая - дразниш банкомата, докато му свърши сурватката дето я плюе и като няма какво да изплюе - твой е...

Нали през това време сигнала ще е подаден ... Или ти през това време ще чакаш като пишман крадец да те сгащят ...

Чукваш банкомата и бегаш. Идват две коли бодигрди - нищо. Като си идат - пак. Накрая ще спрат да идват...

Никой банкер няма да посмее да сложи такова нещо, защото рискът да се "активира" тази система и при недоброжелатели е голям, например пенсионер, или дете взело картата на мама и за първи път се опитва да я ползва... и какво правим тогава медиите гръмват дете в болница с опастно за живот от банкомат на Банка ХХХ и веднага ще се вдигне огромна кампания за оттегляне от банката. То има и по - просто решение - директно пуска 1000W ток и сваля нарушителя докато дойдат ченгета, идеи всякакви има, но риска е голям и не са хоманни.

Толкова рано сутринта явно не си се събудил/а още. Дали нещо е хоманно или хуманно не ми се коментира, но все пак 1000 вата ток ми идва в повече. Моля имай предвид, че буквата не е W, a A. И по същество метода би бил решение, ако се приложи сила срещу банкомата.. това е подчертано в статията.

След, като не си подготвен не апострофирай ! В такива системи се използва високо напрежение(V) и слаб ток(А). Така, че буквичката е "V".

"защото рискът да се "активира" тази система и при недоброжелатели е голям" Системата е точно за недоброжелатели!

Е, ти пък - 1000 W ток?! Не може ли 3 килограма ток? Или пък 7 литра ток? А не бих се учудил ако поискаш и 5.3 метра ток :)

1000 W TOK????!! Баси и неграмотника......явно чалгата уврежда необратимо :)

Като че ли е толкова трудно временно да се отдръпне настрани. От тази техника ще пострадат само невинни хора, другите ще вземат мерки.

И когато подменят всичките банкомати или накарат банките да ги подменят, да се обадят...

Слагаш противогаза и действаш.....

И ще почнат да се съдят взаимно - едните за каржба, а другите за причиненото изгаряне ха ха ха