Коментари - Безплатен WiFi в цяла Италия? | IT.dir.bg
назад

Безплатен WiFi в цяла Италия?

Италианските законодатели предлагат въвеждане на повсеместен, безплатен WiFi достъп до интернет.

Обратно в новината

Коментари - Безплатен WiFi в цяла Италия? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много се съмнявам че ще стане. Всички телефонни компании ще са срещу правителството.

Е това се казва държава!

Това е добре за икономиката, а тези които виждат заплаха за личната си сигурност да си инсталират допълнителен софтуер когата сърфират.

5 милиона само? Я да видят тук за 5мил. как само консултантите по проекта щяха да се облажат и даже мръщят..

Всъщност технологията е много евтина, инсталирането също. Експлоатацията е с цена около 3-4 евро на месец. Така че може да се предложи безплатна услуга. Проблема е че може да е безплатна само ако е държавна. Но в такъв случай държавата просто съсипва бизнеса на телефонните компании и не може да събира никакви данъци от тях.

е това трябваше да се случи отдавна, у назе мобилните оператори ще имат против заради и без това кекавите им пакетчета ,пък за сигурността - мерак да ви нямат!

е това трябваше да се случи отдавна, у назе мобилните оператори ще имат против заради и без това кекавите им пакетчета

Big Data Italian Way. Така де, друго си е пртавителството да гледа къде ходиш и какво браузваш....Да видим дали телекомите ще са доволни, щото всеки с Wi-Fi ще им заобикаля гласовите услуги.

Чета купчината олигофренски "против" постове тук и виждам какъв е поредният зъл напън повяващ от москва. В Унгария ще ги глобяват задето не оставяли жиците на мира да си стоят неизползвани, тук петата им колона се пъне да ни убеди колко по-добре ще живеем без комуникации (каквото кажат по радиоточката това е). Що не си направите услуга и не се хвърлите отнякъде, живот ли е тая мъка в такава непрогледна тъпота.

Ти си болен бе човек! Как успя и тук Москва да намесиш....

Това dp double penetrated ли означава?

humfry

Противниците са само разни заинтересовани - служители в западни телекоми, конспиратори.

За да има WiFi навсякъде някой трябва да плати и поддържа мрежата.Всичко да бъде безплатно е комунизъм.След мрежите очаквам безплатно месо,хляб,мляко и т.н.Питам само от какво ще се събират данъците като всичко стане безплатно?

в северна а не бе обърках се в южна корея ако знаеш къв комунизъм е ....и то най-бързия...))))

Много си смотан! Достатъчно е по 1 лев допълнително данъци да се събират и ето ти парите за безплатен Интернет. Освен това подобни пари идват по програми от ЕС, друг е въпроса, че в България ги прибират и правят някакви небивалици.

Ми те и в Унгария дигнаха с 2 евро цените (и то не за всички), ама гледай как скочиха, щото някой ги излъга, че щели да им отчитат всеки гигабайт по 50 цента :)

Сменят по пет пъти плочките и печелят от незнайн какви тъпи и безсмислени европроекти. Катерушки навсякъде - пластмасови, грозни и едниотипни.

Тука объркването идва от факта, че повечето от пишещите тук използват Интернет само за забавления и не могат да си представят друго. Всъщност повсеместният безплатен интернет достъп цели да подпомогне бизнеса, няма да обяснявам как. Същото е и с пътната мрежа.

Всъщност инфраструктурата за мобилен интернет е доста евтина. Големите оператори на запад вече печелят не от разговори, а от мобилен интернет.

А в България кога или при нас може само да се цицат пари от ЕС по подобни проекти, а резултатите да са плачевни?

Одобрявам. Все пак в развитите държави на над 90% от териториите им има безплатен WiFi достъп. Обаче едно се чудя, тоя огромен трафик от потребителите който ще се ,,навива" кой ще го плаща? Вероятно помните преди какъв интернет се предлагаше от фирмите - с ограничен трафик. До еди колко си МВ, после беше до еди колко си ГБ, и после вече стана неограничен.

Разходите се поемат от специалните служби. Все пак това си е доброволно споделяне на всичко за теб с отсрешната страна :)

Какво е това споделяне "всичко за мен"? Аз не предоставям нищо за мен, просто се ровя в нета, когато съм някъде на free WiFi. Чета новинарски сайтове, гледам клипове и прочие. И коя е отсрещната страна на която НЕ споделям абсолютно нищо за мен!?

Не бъдете толкова наивни и не чакайте безплатен обяд. Това е първата стъпка към цензурата в Интернет, защото момента в който се национализира -това ще е краят на свободата

На тея кабелният интернет се разпространява по телефонните кабели поставяни още по времето на Мусолини! Толкова деградиала в някои технически насоки дъжава няма в Европа! МакСимална скорост при дънлоуд при АДСЛ връзка -от 170 до 300 КИЛОБАЙТА!Ако щеш!

Аз пък доколкото съм чел ADSL докарва макс около 20 MBits. 300 КИЛОБАЙТА са къде 2,4 MBits. Провери си инфото преди да правиш каквото правиш.

Ами от седем години съм с адсл към Водафон.Освен ниската скорост,често се налага да рестартирвам модема ,че кабелът на Мусолини дава на късо някъде и интернета спира.Има дни пък ,го няма с часове,особенно когато вали проливен дъжд,което тука не е рядкост.Свободният им Уаий фай,съм го ползвал по доволен съм от него.Има и платен ,качват едни антени по покривите,ама и там скорост никаква,а да не говорим,че при лошо време направо спира.По приветливо място за интернет връзки от България не ми се е случвало да посетя,освен Пусан - Южна Корея или Норвегия.

Едно е да четеш за нещо, друго е да го ползваш :)

Нема безплатни неща! Я регистрацийка у М$, фейсбоклук, гугле* и т.н. ще требе... Американските богове няма да позволят никога току-така на някакви италиански политици да дават на народа си свобода! Това противоречи на новия световен ред! За неосведомените - "проект синия лъч")

Чети по-добре новината. Държавата плаща 5 милиона евро за това удоволствие. Но пък за гражданите ще е безплатно. Еваларката на италианците.

"държавата плаща"... Ти четеш, а аз мисля. От къде държавата взема да плаща? Нали от данъци, такси и т.н. вземания от тея, дето после им дава "безплатно" това или онова?

Отдавна хамериканските богове вече все повече стават хора. Европа, Русия и Китай притежават общо 80% от трасетата.

Не е важно кой притежава трасетата, а кой ги контролира! Гьобелс имаше навремето подобна мисъл за нещоси...Същия дето бачкал навремето с Хитлер...

нещо си се объркал -точно путлероидните държави са против свободата, особено на интернет.. Справка 'данък интернет' - Унгария

Всеки тълкува писанията,така както му е изгодно май... Да съм казвал нещо за Унгария, Русия? май тебе там те сърби а?

Пак американски конспирации ви гонят... Я синхронизирай с кораба майка, че ако прочетеш малко ще видиш как нета е цензуриран на изток от нас, а не на запад....

Само не разбрах мацката на снимката щастлива италианка цъкаща безплатен нет ли е? :)

Не я знам, ама къса ципа...

Ето това е истината да пусне държавата нет и да го духат сички фирми с кабели дупки простотии

Супер, утре да не се чудиш, защо си безработен. А да забравих, ти и сега си безработен и на социални помощи.

Глупости. Безплатният вайфай става колкото да си провериш мейла и да си ровичкаш насам-натам. В повечето случаи не става дори да гледаш нормално клипове в щтуб, а за даунлоуд забрави съвсем. ММОРПГ? Ха-ха!

То и сега има тук там ... Но даже и програми на телефона не може да си обновиш,става само за мейли,четене и фацабук

Но пък как става за шпионаж! И после можеш да отричаш - това е WiFi - ВСЕКИ В ОБХВАТА МОЖЕ ДА Е БИЛ.

тва мак адрес го ручаш на закуска ега ти смешника и не е само тво ада знаеш)))) големият брат виаги те гледа))))

Споко ние тука, ще вадим 5 милиарда за други неща... КТБ БРАВО БЪЛГАРИ(МАТ'РЯЛ) ИЗБРАХТЕ СИ ОТНОВО ДОСТОЙНИ ЗА ВАС УПРАВЛЯВАЩИ !!!

Ти пък от къде ги вадиш тия? Трафика може да се подслушва и без да пускаш безплатен wi-fi, обаче ще си напълниш лога с криптирани цифрички, с изключение на malko инфо от по-глупавите сайтове които не поддържат https

Вземаш една по-мощна антена, пускаш безплатен нет край някой център с много заведения и само гледаш как се пълнят логовете с потребител/парола за различни сайтове :) Само казвам де, да не си помислите нещо за държавния безплатен нет.

Пък Орбанчо такса му се привидяла за нета!

ще ми запишеш юзера и паролата от https:// логин в сайта ама чушки! Явно си бягал в часовете по комп. мрежи !

На едни доста популярни сбирки (има ги и онлайн) демонстрираха разкриване на потребител и парола точно от https и то от един доста популярен сайт. Трябваха им мааааааалко повече от 30 секунди :) Не си мисли, че SSL/TLS е неразбиваемо. Щото преди няколко години и за WEP така си мислеха, пък сега се разбива за секунди, дори от пълен неграмотник. Сега тая защита на мрежа е еквивалента на райбер - слага се колкото да се каже, че е заключено. И не си мисли, че на "часовете по компютърни мрежи" някой ще седне да те учи кое как става :) Познавам много хора, дето бягаха точно от тия часове в училище, а сега си работят като пентестъри в чужбина и си печелят парите.

да си чувал за ssl. Няма да стане само с подслушване на линиите. Изобщо ще вземеш паролите само на тъпунгерите.