Коментари - 5 технолгогични иновации, завършили с провал | IT.dir.bg
назад

5 технолгогични иновации, завършили с провал

Човешката история често е смесица от падения и възходи, а множество технологични иновации са обещавали да ни въведат в нова ера на просперитет.

Обратно в новината

Коментари - 5 технолгогични иновации, завършили с провал | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По отношение на Конкорд не мога да се съглася, че е редно да бъде в тази класация. По-удачное да поставите в нея руския ТУ 144. Конкорд летят 7 години и превозват над 3 милиона пътници. Катастрофата не е причинена от недостатък в конструкцията. За разлика от него ТУ-144 лети едва една година, за по-продължителен полет е изисквал поставяне на допълнителни резервоари и т.н. При все това той също претърпява катастрофа. Като цяло обаче и двата самолета са високи постижения за времето си в света на авиационната техника и не знам дали е редно да бъдат квалифицирани като провал.

Само че Ту-144 е копие е на Конкорд. Въпреки че има подобрения спрямо оригинала. Освен това руснаците първи виждат колко неудачен е този самолет затова спират да го ползват. Докато при Конкорд чак катастрофите го приземиха

Тюфлеци - инсектицидииииии бе идиотиииииииииии

DDT-то е пестицид.

За единствената катастрофа на Конкорд не е съвсем така, защото не е поради дефект в дизайна, лоша експлоатация или нещо от сорта. Причината за катастрофата е паднал на пистата машинен елемент от самолета, излетял преди Конкорда. Левият колесник го натъпва, след което го засилва към двигателя, който от своя страна се запалва. Това е и заключението на разследващите.

Не е ли от китайски пилот-терорист, който и изстрелял ракета по собствения си самолет, заради френските карикатури?

Къде омешахте DDT-то с Вистата и сегуея в изватка от 5 неща ... Аз пък на домашния си компютър прескочих XP-то и минах направо на Виста, когато вече беше излязла 7-цата. Просто в един момент стана нетърпимо да подкарвам всяка инсталация да работи на 2К, иначе нямаха същински разлики с XP-то и ъпдейтите им излизаха заедно до края на поддръжката. Та се реших да сложа 7-ца, но се оказа че още са зле нещата с драйверите - не ми работеше скенера и вградената флашка на дъното (за кеш). Та махнах 7-цата, сложих 64-битова Виста и си я ползвах поне 5 г. без проблеми. Чак тази година (2015), малко след като спряха поддръжката на 7-цата се наложи да заменя Вистата със 7-ца. Причината беше, че си купих SSD, а работата с SSD е една от съществените разлики между Виста и 7-ца.

И как точно са определени че тези технологични инвации са провал? За някои бих се съгласил, но повечето просто им е минало времето. Това е все едно да кажем, че и стационарния телефон е провал, щото вече има безжични, или пък, че и магнитните носители са провал също.

Windows да се брои за иновация е смешно, всичко което прави го е имало десетилетия по-рано но не толкова масово. Смисълът на "провал" е също напълно изкривен. Комерсиален провал, да - да кажем, че това е приложимо за Конкорда. Но да наречеш такъв шедьовър на техниката "провал" си е чиста глупост.

Аспартама и смартфона - вредители на здравето и мозъка.

Windows 10, защото постига безпрецедентни нива на намеса в личния живот. Според мен или M$ ще се откажат от тези концепции или Windows 10 ще е Windows Vista 2015...

Apple iPhone