Коментари - Русия създава свръхтежка ракета за Луната | IT.dir.bg
назад

Русия създава свръхтежка ракета за Луната

Русия инвестира 22 милиарда евро в създаването на свръхтежка ракета, която да стои в основата на руската лунна програма.

Обратно в новината

Коментари - Русия създава свръхтежка ракета за Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

я кво гръмна преди няколко часа? :)

Екип военни работи по иновативно решение. Предполага се, че поради големия брой двигатели, една бойна глава не е достатъчна. Затова всеки двигател ще бъде оборудван с такава. Мирният атом е гарант за спокойствие и безаварийна работа.

Луната не била интересна, но дали е така. Повече от ясно е, че трябва на луната да се построи лунно селище, което също така да е и космическа база за овладяване или поне изучаване на слънчевата система, че и по натам в бъдеще. Без този авантпост много трудно може да се постигнат успехи в овладяването на космоса. Въпросът е, дали няма някои от обратната страна на Луната и дали може безопасно да се строи база на нея. Най безопасно е първо да се изпратят роботи с изкуствен интелект, и ако всичко е наред тогава да се пращат роботи и хора за построяването на базата в някой кратер. В много случаи това, ще е излишно да се пращат хора при наличие на роботи с всякакви възможности. Трябва да се има предвид, че ако има други то би трябвало и те да са постъпвали точно така. Хммм, много интересна може да е срещата между роботи... Пътища много, виждания много, но едно е ясно, че с обединяване усилията на отделните държави много по бързо могат да се осъществят тези проекти, отколкото всяка една държава да работи сама за себе си. Затова трябва ново мислене, което да отговаря на новото време от новия Еон.....

разбирам идеята ти за авантпост. въпроса в случая е защо той да е на Луната? какво печелим от това че ще е на Луната? Чесно според мен не си струва усилията. Няма ли да е милион пъти по просто да е на земна орбита? а за това с обратната страна на Луната, какво не ти е ясно за нея? има безброй снимки, сума ти и мисии са минавали оттам. последната за които знам са от 2015г от DSCOVR на НАСА, първите снимки май бяха от 1959г руски.

Браво бе! Тая година самовар, а догодина може и кламер на произведат алконавтите! Напред към Луната...

Дали ще уцелят Луната? С булава уцелиха Камчатка, а Луната е по-голямка:) Ма пък е и по-далече:)

Според мен трябва да се започне изграждането на лунна база, на самата лунна повърхност. Да се заселят хора там и да се правят реални експерименти за отглеждане на растения и след това да се тръгне към Марс. Няма защо да чакаме. Естествено, не одобрявам идеята, че на такива мисии трябва да се пращат затворници с тежки присъди--не е хуманно.

Споко! За тази научна цел, има достатъчно луди крави, които да се използват:) Или в краен случай, Тропически Кенийски Маймуни:)

Ония от задната страна на луната трябва да им издадат визи .

В македонското посолство.

Въпреки слуховете. Не съм снимал кацането на Луната на Аполо. Но с удоволствие бих снимал в Мосфилм - кацането на руснаците.

Слуховете са верни! Аз наистина заснех в Холивуд, измисленото за балъците кацане на нашите хора на Луната! Дори си го признах официално, и то пред целия свят!

Какво ли не прави човек, като се напуши с весели цигари! Ето пак се разприказвах...

Абе, не знам за друго...Но руските ракети , ЛЕТЯТ!!! Факт!! А краварските думкат и бумкат..като долнокачествени китайски фоерверки! Факт! :) Лудите крави, на руски космически кораби Съюз ли летят до МКС? Да, на руски!!! Тогава каво праим, а?? Нека първо лудите ркави да изстрелят собствен, пилотиран кораб..без да се взриви като Челинджър и Колумбия, и тогава ще говорим!! Че плановете на кравите са все някога в далечното бъдеще..след 100-200 години! А дори самата НАСА си каза, че ракетите на Мъск не стават за чеп за зеле..Защото са прекалено опасни, заради свръхохладеното гориво с което ги зареждат преди старт..Заради икономията на пари.... Икономичта на пари, води до преразход на човешки животи! Факт!

Марсоходи изпратиха, космически телескопи, GPS спътници, сонди из цялата слънчева система. Даже хора на Луната изпратиха.....Майтап бе Уили....

Шопът като му показали жираф, какво казал: "Те такова животно нема."

Кога са ходили на Луната бре...Уили:) В студията на Холивуд ли? Когато Кубрик снимаше кацането на лудите крави на Луната, а?:) Когато краварското знаме гордо се вееше на лунния вятър! Упсссссссссс....То на луната няма атмосфера, а си чист вакум! Майтап бе Уили :) Пратили те..Така пращат, та на орбита не могат да се качат сами, без руснаците, и така още 10 -20 годинки, а?:) Та не каза, НАСА какво каза за взривяващите се ракетите-Фалкон на Мъск?:)

И не само че ракетите им гърмят ами и негрите бият!

Тука си в грешка...Не бият негрите! А просто си ги застрелват посред бял ден, докато те лежат на земята, с сложени белезници и ръце на гърба!

еми тежка ще е ракетата..ако вътре са 22-те милиарда EUR във вид на рубли, ще една от най-тежките ракети правени някога

От къде 22 млрд $ във фалиралия сибирски кенеф! Поредната пропагандна новина в бъдеще измислено време!

Абе ти по добре кажи, къде го в Хамериканистан, тия 20 трилиона външен дълг! Те не могат да пръцнат, без да влязат в дълг към международните кредитори:)

МОсква да инвестира същите пари и да освободи киев и Украйна от нагли наркомани подставени навласт

Знае ли някой колко милиарда е договорът на Мъск с NASA?Щот ми се струва,че е доста под 22млрд.И вече изпрати успешно ракети до МКС-о.А за тези пари(22млрд) сигурно не колония ами американски щат ще основе на Марс?!

Your username says it all.

Даааааааааа, само дето забравиха да добават..Че същите тия ракетни двигатели НК-33 на тази неуспяла ракета Н-1, лудите крави ги копуваха като топъл хляб! Защото лудите крави, по принцип смятаха за невъзможно създаването на такъв двигател, с затворен цикъл на действие! Дори сега не могат да създадат нещо подобно! И затова купуват от Пентагона руските РД-180! А да не забравяме, че нямат и никакви космически кораби, та се молят на руснаците да ги качват до МКс с руските космически кораби Съюз..Иначе ще видят космоса лудите говеда, през крив макарон! Руснаците си имат създаден истински свръхтежък носител, и това е Енергия! Според мене, е по-удачно просто да преработят вече готовата Енергия, вместо да се захващат за нещо изцяло ново....Но това си е тяхна работа! Все пак това е ракетна наука, а не посиране на луди крави и взривени Фалкъни! Факт!

Докат си пасъл кравите, май някоя луда крава те е нахапала, а?

Ами не...Но тебе както изглежда яко те е наклецало някое Джихади Джо...на площада в Кьолн, а?:)

"Няма такова нещо като руски двигател РД-180" "Всеки един двигател "РД-180" е създаден в рамките на руско-американско сътрудничество, при това по поискване от САЩ, и той понастоящем се произвежда от американската компания Прат енд Уитни в руските производствени съоръжения"

Стига илюзии: Покрай текущата политическа криза между Русия и Украйна, както и по отношение на санкциите, които пречат на това да се прехвърлят компоненти между Русия и САЩ, бяха разгледани различни варианти - включително и този да се прехвърли производството на "РД-180" на територията на Щатите. Но това вече не е нужно. Двигателят "РД-180" може да е добър, но вече е морално остарял. Технологиите се развиват и вече в САЩ тече разработката на ракети "Вулкан". Те ще използват двигатели "БЕ-4", предоставени от компания "Блу Ориджин". Това е същата компания, която си има собствена възвращаема суборбитална ракета "Ню Шепард" и която извърши успешно няколко поредни полета до суборбиталното космическо пространство. А пък първият полет на новите "Вулкан" е предвиден за 2019 година.

Руснаците нищо никога не са създали сами. Те винагои са копирали. Кое добро, кое лошо, но всичко, което горе-долу става за нещо е копирано. От стария Москвич (Опел),до ракетната си техника (Фау-2). Апропо, и АК-47 са изкопирали руснаците. От немския автомат МП-44. И не само, целия екип на известния конструктор Шмайзер са го закарали в СССР и са го държали чак до 1953, докато ги научи да правят свестни автомати. Едно е да направиш двигател, съвсем друго нещо да синхронизираш работата на 30 двигателя. И на всичкото отгоре да направиш така че това да работи надеждно. Но като толкова си можеш.... Да, носителят е много важен. Но за да кацнеш някъде трябва много сериозна система за управление. Нещо, което сеправи трудно с лампи и германиеви транзистори. На каквото ниво е руската електроника в момента. И с китайски боклуци не става - пък и китайците си ги пазят. Това че в америка отглеждат и крави, освен всичко друго дето могат да произвеждат е по-скоро добре отколкото злае. Побне имат в изобилие мляко, кашкавали и говеждо месо. нещо, с което Русия не може да се похвали. Още от 1917 там в една или друга степен има недостиг, понякога достигащ до откровен глад. Или като се казваше в един виц от времето на милиционеро-социализЪма:"какво ли няма в хладилника - салам няма, сирене няма , абе нищо няма" . Много, ама много отдавна е залязла славата на Русия като космическа нация. Сега вече е по-назад и от Китай.

Браво KGB,радвам се да срещна интелигентен и добре информиран коментатор в този форум,доминиран от заблудени и невежи русофили,с промити от рубладжийските медии мозъци.

Нещо послъгваш или си измисляш. Ако двигателят на Москвич е копие, то е по-скоро копие на БМВ а не на Опел, бре...

Ти нещо не си наред с главата! Смешник, дори това не знаеш! Че немците включително и Шмайзер копират газовите системи на руските автоматични винтовки АВС-36 и СВТ-40!!! Смешник като тебе, дори това не знае, че първия автомат в света е руски! И това е автомата на Федоров, под 6.5мм олекотен японски патрони!! Смешник като тебе, дори това не знае, че цялата краварска космическа промишленост се крепи на нацито Фон Браун и другите наците които Краварника отвлича от Германия! Докато цялата съветска космическа програма е създадена от Королев, и неговата прочута Седморка -Р-7 лети и до днес! Докато всичките създадени от Фон Браун ракети, отдавна ги няма! Кравите имат само взривяващи се совалки, и Фалкъни нищо повече! Жалки крави, жалки! Дори до МКС летят на руски ракети, и на руски космически кораби Съюз! ФАКТ!

Не разбрах ще стигнат ли въглищата за парния двигател на ракетата?

Абе ако ще с въглища да лети руската ракета..НО ЛЕТИ! А НЕ СЕ ВЗРИВЯВА НА СТАРТОВАТА ПЛОЩАДКА, КАТО КРАВАРСКИТЕ ФАЛКЪНИ..ИЛИ НЕ СЕ РАЗМАЗВА НА ЗЕМЯТА, КАТО СРЪБСКА ПЛЕСКАВИЦА-СПЕЙС ШИП 2 :)

Тъпите путлерастки боклуци продължават да повтарят лъжата, че американците не знаели какво е двигател със затворен цикъл. Ами амбриажче, двигателите на совалките са със затворен цикъл и се ползват от 80-те години на 20-ти век. Ама щом тъпаците твърдите, че не са знаели какво двигатели използват трябва да ви вярваме нали?

То тъпите европедали олигофрени, се я повтарят тая мантра..А доказателства ЙОК!! Ма кажи му тъпо европуте..И не го обиждай повече!

Пробвай се пак. Американският канал Discovery има документален филм по темата как 1992г американците измъкват от Русия двигател НК-33.

Абе тея руснаци не разбраха ли че без пари нищо не става? Къде търпят санкции, къде се напинят... А особено след смъртта на Корольов руската космическа индустрия вече не е същата. Да не го бяха пращали в концлагер да му съсипят здравето, Корольов можеше да бъде още жив и първият човек стъпил на Луната можеше да бъде руснак...

Не разбрах ще стигнат ли въглищата за парния двигател на ракетата?

виж сега тупчо. предназначението на парите е да се купува ресурс с тях. бил тои човешки или природен. когато имаш в изобилие и двете за какво са ти некви хартиики които по приницип трябва да гарантират че може да се купи ресурс с тях? ако имаш несто на раменете ше ме разбереш, но се сумнявам.

На края ще се окаже, че свръхтежката ракета на била за луната а за територията на САЩ. Алкохолици ама хитреци.

Споко! Те американците лапат муи!

-Да,ние сме невероятно хитри,но все пак да не прекаляваме с водката,че току виж вместо Белия дом сме треснали Кремъл,ХА- ХА- ХА!

Малиииииииииии, ако земат да измислят начин да произвеждат водка от лунния прах свършено е с луната.

Ако и това не е хибридна война:Путевци ежедневно облявяват разни тъпи и невъзможни за Русия проекти и забележете изпълнение след десетилетия!?Та путев няма да е жив да се радва."На гол гъз чифте пищови" Тръмп отменя мораториума върху 70 % на земите в САЩ за Нефт и ГАЗ !!!!!!!! Иде ГЛАД, ГЛАД иде за Мужиците!!

и тия ша идат на луната колкото и сащисаните ще идат на марс,фани единия удари другия,поне рашаните имат все още читави ракети та пълзят до мкс,ония и това затриха заради пустата лакомия да краднат пари

Що не си оправят пътищата първо па после да се напъват да съревновават с когото и да било. В селските райони на около 75-100 км. извън големите градове все още инфраструктурата им е на нивото отпреди великата революция на педерунгела Ленин.

Тия се скъсаха да обявяват по пресконференции и по различни медии какво щели да направят. А докато го правят ще има ли безплатна водка за всички бедни руснаци или безплатната водка за руснаците чака финансиране през схемите за строеж на АЕЦ Белене и Южен поток?

То лекия "Протон" не може да излети, кво оставо пък за тежката, да не говорим за свръхтежката ракета!

Фири

Мноо яко. Нася у колхоза гази тиня до колена да издържа новата руска ракетна програма. Нема как американците да не ги сцепат. Там 4-5 частника се конкурират да снижават разходите. Тука- широка страна моя родная. Освен тва що не ползват за базов модел ракетата Енергия, тя е свръхтежка и е проверена че бачка?Само да и доработат горните степени?

знаем ги частниците, дето все снижават разходите! виждаме го всеки ден в магазините. апропо, като чета за американските ракети, които ще са за многократно ползване и затова по-евтини, и се сещам за самобръсначките Жилет със сменяеми ножчета. Да бръснат по-добре от еднократните- не. А не са и по-евтини...

3евзек

А така! Кажете им го! Беемветата също не возят по-добре от Лада, а са много по-скъпи.

На мен ми е интересно защо ще се трошат такива колосални суми, за лунна програма, при положение че тази страна има нужда от инвестиции в почти всяка област на живота. Петролната ера е в своя край, с какво ще финансират след 5-10 години? В ЕС след десет години поне половината превозни средства, които ще се продават ще са електрически. Ще се строят ударно зарядни станции, точно за да не плащаме на Русия, Саудитците и прочее бензиностанции ... Американците отдавна обявиха, че луната не е интересна, за това инвестират в посока Марс. Русия пак тича след събитията ...

Избиване на комплекси

Геологията на Луната е обратна на тази на Земята. Там най-тежките елементи са на повърхността. Добивът ще е улеснен. Парите не са много ако успеят да започнат добив и пращане на Земята. "Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!"

Путин, като му теглят шута, освен на Луната няма къде да си намери масто, МАРС е далече, за там паре нема!

Съсайките и плюите. След 50-100 години Рашата ше я има и не само на земята но и по космоса, докато България тогава ще бъде едно географско понятие известна на една малка шепа фенове. Да сте ми живи и здрави!

Човече, рядко се срещат такива българомразци скрити като любители на Русия, както си ти. През 1916-а година, когато руснаците ни нападат в Добруджа и в Македония, такива като теб може би са ги разстрелвали.

ба го чак в македония ли е имали руски вийски през 1916,да не са префръкнали

ти си нищо повече от руснак трол платен както всички като теб си сложил нещо българско за име но си руснак

"Ювиги' го знам !!Ама за 'Ьовиги' нещо изоставам! Едно изречение - две нови думи ?? Простотията ги създава неуморно !!

Това да не енаписано от оня Кънев от БХКурви?

"Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват." Хитлер. А, пък руснаците не се научиха да лъжат и затова не им вярват - сега ще "създават" ракета за Луната. Абе, американците преди половин век "ходиха" и се върнаха. Даже пет шест пъти.

Неходенето е заради многото пари. След 6 ходения вече нямаше какво да се прави. от друга страна там няма защитата на Земното магнитно поле и е необходимо да се осигури по-голяма радиационна защита. С тогавашните технологии това беше много трудна и скъпа работа. Извънземни няма. Всъщност някъде в космоса може да има. Но на Земята такива никога не са стъпвали.

Да, да има. Договориха се миналата година. Само искам да си спокоен.

Руснаците да оправят първо пенсиите на пенсионерите в Крим и тогава да мислят за Луната. Цял свят вече знае фразата: "Деньги нет, но вий там держитесь!"

а па ти се научи да играеш казачок,че кючека вече не е на мода

Русия има най-голям потенциал и най-добрите учени - естествено славянските, за овладяване на Космоса. Хамерикаците вече нямат силички, чичо Тръмп ще ги пренасочи в краварството. А между другото, ако краварите мрънкат, новите руски ракети не само могат да летят до Космоса, но и да превърнат хамериканския краварник в радиоактивна пепел

отиваи в някои децки форум!!!!

айде направи си труда да видиш имената на руските учени и виж колко от тях са славянски и като е толкова голям потенциала на руските учени защо русия е изостанала в почти всички сфери дали доброто им ниво в ракетостроенето не се дължи на германските славяни отвлечени от ссср? щото в началото добре тръгнаха в космоса но в момента са доста изостанали дори индия има сонда на марс а руската падна в океана китай имат сонда на луната сащ имат много апарати из цялата слънчева система и една извън системата! русия какво има празни приказки и ракетите на германците

Има отработена сравнително евтина технология за изстрелване на малки кораби до МКС, което никак не е малко. Изостават ама сред космическите сили, инак са много преди стотици други държави. Виж ЕС и не сме много вързали, въпреки че успяхме да кацнем на комета, но пък се провалихме на Марс. А допреди година бяхме най-голямата икономика в света.

А добро утро! Македонците вече са трета галактическа сила. Нещо повече - имат военна база в непосредствена близост до Русия - на Проксима Кентавър. Затова ракетите им ще пристигнат за време, за което руските не могат да достигнат дори краварника в близкия колхоз.

интересно как от 69 до 71г има 6,7 пилотирани полета, а след това нито един. За сметка на това има 2 кацания с непилотирани "Луноход"(не са американски). Луноходите и досега са си там, а следи от "Сатурн" няма.

ти бе там и видя? мегатрон ли те заведе?

Откъде знаеш, че Луноход не са били пипотирани?

ми ти си поизостанал с тия въпроси значи )))

Интересното е за тъпаци като тебе. Кой откри следите от Луноходите? Щото руснаците не знаеха къде са? от друга страна от 50 години разстоянието до Луната се мери с лазерните огледала, явяващи се "липсващи следи". Та следите от Луноходите бяха открити от Американска сонда. Същата сонда, тъпако, показа и снимки на местата на кацане на 6-те успешни мисии Аполо с всички останали там артефакти, с лунните ровъри, с следите оставени от тях. Всички и досега са си там.

рамщайн"АМЕРИКА" поздрав за ракетния трол

американците създадоха такова нещо ( Сатурн-5) още през 1965. Което летеше. Ако сме съвсем точни с помощта на полковника от СС Вернер фон Браун (създателя на Фау-2) и екипа му. Ракети може да прави този, който има познания за това. Руснациет, след 1945 са завладяли немския ракетен център в Пенемюнде, заедно с цялата документация, известен брой готови изделия и огромн брой ракетни специалисти. И въпреки всички напъни руснаците не могат да осъществят успешен пуск до 1949 г. , когато произвеждат копие на Фау-2 - ракета Р-1. Оттогава нещата рязко тръгват напред до към 1963 г. Но след първоначалния пробив руснаците просто тръгват по грешен път. Вместо да направят мощен разкетен двигател, те с еопитват да направят мощна ракета с малки ракетни двигатели (ала фау-2). Което си има извесни ограничения. Като с еотчете ужасяващото им изоставяне в електрониката и управляващите системи, провалът на проекта Н-1 е по-скоро логичен, отколкото неочакван. Постфактум вече е лесно да се анализират събитията. Оказва се че даже и руснаците да са успяли да направят работеща Н-1 все едно американците пак са щели да ги изпреварят - руснаците не са били решили проблема с лунния модул. Те нямат нито едно успешно приземяване (прилуняване) на този модул. Да не говорим за приземяване с последващо излитане от Луната. Руснаците изоставят проекта за кацане на човек на Луната поради непреодолими технологични проблеми. Америнакците след 6 успешни и една неуспешна мисия канцелират последните 3 планирани полета до Луната. просто няма смисъл да с ехарчат излишни пари. А проблемите на руснаците си остават неразрешени. До днес.

а днес американците не могат даже човек да изведат в космоса, ползват руснаците за това, както и техните двигатели! Същевремено руснаците изстрелват ракети със спътници и екипажи в космоса по-често отколкото разни треторазрядни форумни драскачи си мият зъбите. Факт.

тъпи ли сте, прости ли сте! в америка има 50 фирми, които се занимават с космически ратработки и изстрелват ракети. частни фирми и не говорим за наса, които имат една ракета за комерсялни цели с лицензиран двигател. само че имат и доста други.

не ми е ясно да ли те интересува полит аспекта или да, но бая луноходи се разхождат по луната. известни са поне 4 успешно спуснати и работили. да не говорим за количеството сонди спуснати в атмосферата на венера.

Има 2 Лунохода, как ги докара до 4 е тайна или просто стандартното путлерастко преувеличение. Освен това не се разкарват - отдавна са умрели. А може би имаш предвид в бройката и двата американски Ровъра.

И защо САЩ спряха космическата програма и защо сега не правят лунни бази там?

защото: 1. биха руснаците и показаха, че комунизмът е загнил 2. руснаците се предадоха, състезанието свърши 3. от лунните бази не може да се печелят пари 4. след като няма печалба, няма състезание, сенаторът няма, как да обясни на избирателя си, защо трябва да харчи милярди долари за ракети, вместо да ги харчи за асфалт. затова в америка имат асфалт, а в русия имат кал и ракети. 5. след края на комунизма бюджетът на наса доста беше орязан за такива изследвания от политици, които ги вълнува поста, скъпи яхти и лъскави мацки, повече отколкото някакву ракетки в космоса. междувдругото същото е и в русия и там богатите имат същите проблеми.

Виж сега, руснаците също имат създадена свръхтежка ракета. Нарича се Енергия и в най-мощната си версия е в състояние да издгине с около 30% повече товар от Сатурн 5. Тук в случая не става въпрос за това.. Тук се говори за различни концепции. Това, което СпайсХ се опитват да правят в момента, рунаците са го играли преди 50 години - много двигатели на една ракета.. ракета -БУМ... Дали руснаците ще имат проблем със спускаемите модули.. може и да имат, може и да нямат, имат достатъчно време да ги решават, все пак първо ще се прави орбитална станция. От друга страна.... предвид факта че всички кораби на руснаците правят автоматично скачване с МКС, а американските снаряди се налага да ги хващат с механична ръка, щото не могат да си оцелят целта, като напоследък руските кораби правят това за 6-8 часа, докато на американците им трябват 48 часа (минимум), че да стиковат малко от малко траекториите и скоростите.. все пак механичната ръка не е безкрайно дълга и здрава.... та това говори и за нивото на системите за управление.... Преди десетина години се заговори за цитирам "Връщане на американците на Луната" и тогава НАСА каза, че да, отново цитирам "Развият необходимите технологии са им нужни 2,5 трилиона долара", което е около 100 повече бюджета на цялата програма Аполо, вярно... по сегашен курс тази разлика не е 100 пъти, а е около 20 пъти... но пък поражда въпроса.... какво е станало с онези технологии или казано по друг начин - ще откриваме пак толата вода или няма да е "пак"...

ти малко.... първо нещата са на друго ниво - електрониката и матерялите. ако като млад си се кефил на магарешката каручка на дедо си.... сега няма да тръгнеш за морето другото лято с нея... ще искаш BMW, ако може. да ви има логиката.... направ Oцелихте в десетката!!!

Лъжеш, Сатурн-5 изнася 120 тона в орбита, Енергия изнася 100 тона.

тази лунна програма на русия стана само за смях спират стартират май стартират само пропаганда

"спират и стартират" единствено и само за малоумниците в Дир-а, чийто представи за света се свеждат само от тва, което са написали тук.

Руската пропаганда нищо не е - те сега "създават" ракета за Луната. Пък американците преди половин век ходиха пет шест пъти и се върнаха.

Мчи кат е свръотешка как че изфърчи????

Когато построят комунизама ще имат голяма,голяма ракетчица нещастници.

Понеже овладяха нанотехнологиите - техните са най-големи, сега и ракетата ще е най-голямата. Ще, ще...:)))

Вече не е в бъдеще време с ЩЕ. Този път Русия СЪЗДАВА ракета ... в следващите 50 години

как да не ви се подиграва човек. два пъти писахте за 12 часа за тая ракета, че руснаците щели...

Руснаците са водеща космическа сила. Това са фактите. Независимо от пропагандата и това какво мислят незапознатите с темата сополанковци в България.

Руснаците отдавна са догонваща "сила", щото то не е само до извеждането в космоса, а и до "там кво ше праим". Сателити, електроники, джаджи ... дори амитата изостават от китайците, а руснаците па хептен ги няма. Лунна програма - тия не могат си оправят бакиите и стандарта, луната ги вълнува.... гиди алкохолици ...

3евзек

Дори в руската научна фантастика космическите летателни апарати са за многократна употреба.

имат няколко интересни научно-фантастични книги, но не са фактор в научната фантастика. и там англоезичните автори ги бият тотално. даже не можем да говорим за сравнение. руснаците дори не могат да си мечтаят да прекопират "междузвездни воини".

Руската ракета, най-голямата ракета! И тя като руското джудже :)

Нека виртуалната война на троловете... започне сега!!

Днес ще преброим колко памперса са успели да изпълзят от дупките си за да похрачат и колко са вече в Пирогов