Коментари - Устройство извлича вода от пустинния въздух | IT.dir.bg
назад

Устройство извлича вода от пустинния въздух

Учени от университета Бъркли в Калифорния разработиха революционно устройство, което може да кондензира атмосферната влага с невиждана досега ефективност.

Обратно в новината

Коментари - Устройство извлича вода от пустинния въздух | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Такова устройство, само че голямо /за повече домакинства/, има създадено отдавна, сега просто е смалено.

Журналистите са наполовина прави. В пустинята Сахара ще работи, вероятно и в Гоби, но най-сухото място на земята е Антарктида, а там няма да работи.

За какво ти е на Антарктида?

устройствата се усъвършенстват достатъчно и се създадат такива с голям капацитет, всяко домакинство би могло да си набавя необходимата за денонощието вода, от атмосферната влага!?А, кожодерите от ВИК да получат по един среден пръст, за тяхната "стока"!?

Значи освен устройството и неговата тежест от която ще се изпотиш и отдадеш неясно какво количество вода, ще трябва да мъкнеш и килограм материал за 150 долара, че да произведеш 3 литра вода с неясно качество. Няма ли да е по-леко и евтино просто да вземеш вода? ;) Можеха и просто да сложат слънчев панел и батерия на влагоабсорбатор.

"..Преди това обаче.." - с това темата се изчерпва. Кретените, които не разбират, могат да питат акционерите на вик, примерно.

Правилно ли разбрах, че консумативът за това устройство, дава един литър вода за $50?! По-евтино ще излезне да се заменя барел суров петрол за барел чешмяна вода...

Ще стане в недалечно бъдеще!

Не, не си рабрал правилно. Това устройство няма консуматив и работи изцяло в пасивен режим. Материалът който извлича вода от атмосферата не си губи свойствата и не се сменя.