Коментари - Кога ще стигнем до най-близките звезди? | IT.dir.bg
назад

Кога ще стигнем до най-близките звезди?

Учени определиха кога човечеството ще стигне до най-близките до Слънцето звезди.

Обратно в новината

Коментари - Кога ще стигнем до най-близките звезди? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЩЕ СТИГНЕМ КОГАТО ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ

В петък!

Когато физиците и математиците започнат да получават заплати колкото футболистите от лига Европа, или най- малко колкото лекарите!

Да видим: Роналдо (рита топка по стадиони пред публика): Според Correio da Manha португалската звезда ще взима по 23,6 милиона евро на година след данъци. Контрактът на аса на "кралския клуб" е до 2021 г., което означава, че за този период той ще спечели 118 млн. евро. Нобелова награда: около 1 млн. евро, след цял живот огромен труд, но често поделена между двама или трима.

Та Гогов, Кентавър или Центавър е последно?

"Центавър (на латински: Centaurus) е едно от най-големите съзвездия видими от южното полукълбо. Въпреки че в научната литература наименованието на съзвездието е възприето като Центавър, то още може да се срещне и като Кентавър, както е прието да се нарича съществото получовек-полукон от древногръцката митология."

Защото религията атеизъм няма научна, но емоционана основа, представите за светлото бъдеще на атеиста са далеч от науката и реалността. Ако Бог беше пожелал, щяхме да можем да пътуваме в космоса. Но с тези настройки на физичните закони и с нашите твърде крехки и мимолетни тленни тела, това е невъзможно. Ние имаме работа тук на Земята, а не в космоса. Нашата задача е да променим сърцата си към по-добро с активната помощ на Бога и да избелим дрехите си за идването на Божият Син - нашият свят цар. Ние нямаме бъдеще без Бог, затова трябва да се помирим с Него и да го следваме напред по неговите прави и светли пътища. Без Него човек умира първо духовно и после физически. Той заема централно място в съзнанието на всяко сътворено от Него същество и не може да бъде заобиколен защото всичко започва и свършва с Него. Не само с хляба ще живее човек, но с всяка дума която излиза от Божията уста.

лекарствата трябва да се пият редовно

преди столетия подобни на тебе са казвали "ако бог бил искал да летим, щял да ни лепне крила на гърба като на птица". Е днес летим без проблеми, но крилата не ни ги даде бог, а науката!

Науката ни даде кой? Бог!

Когато изчезене целулита на Ким Кардашиян с големия кардан.

Успех ще бъде скорост и от 2% от светлината, т.е. 6000 км/сек, която ще ни позволи да си обикаляме свободно из Слънчевата система. За 20% от скоростта на светлината сега даже не можем и да мислим, това са 60 000км/сек!!! Но с 6000км/сек ще стигаме до Титан (Сатурн) за 2-3 дни! Първо да си опознаем нашата звездна система, после да мислим за други!А междувременно с тия допотопни ракетни двигатели на реактивен принцип с max скорост 20 км/сек не можем да мислим даже за Луната, камо ли за по-далеч!

+1

съгласен съм с теб! и според мен един ден ако стигнем до някоя звезда то няма да е с двигател на реактивен принцип. ... но мечтите и любопитството движат науката напред.

Липсват ни нови фундаментални научни теории, съответно наземни експериментални научно обосновани, целенасочени опити. Тръгваме нетърпеливо към нещо, за не сме подготвени. Прахосваме огромни суми там където не трябва.

Ако внимателно се вгледаме в общата картина на развитието на света,а не да се вторачваме само в научно-технологическия прогрес,ще констатираме,че ако така продължава в тези бъдни години може и на няма човечество!!!

Личното ми мнение е че това няма да е скоро или поне не до тогава, докато използваме класическата форма на задвижване- "нещо" излиза отзад, което ни бута напред. Дори и космическата "платноходка" пак не става. Когато се измисли нещо генерално ново, тогава мислете за звезди и други галактики. А може и целта на Бог да е била да сме ограничени от огромните разстояние и да не щъкаме много много. И когато достигнем по-високо ниво на интелектуално развитие и пренебрегнем материалната изгода на корпорациите, Бог ще направи така че някой учен ще го усени велика и гениална идея за коренно различен начин за предвижване през пространството.

Май много подаръци ти е носил Дядо Коледа?! И ти е харесало!? И искаш още? И вече му викаш Бог???

Виж сега, да сравняваш вярата в Бог с детската радост от дядо Коледа не е много уместно и умно. Това че Съществуването на Бог не е доказано, това че не може да го пипнеш, видиш, обясниш с физична формула не означава че не съществува. Но в крайна сметка всеки е свободен да вярва или не в каквото си избере. И не забравяй че под турското робство религията ни е съхранила и запазила като нация.

Очевидно много народ не е разбрал статията. Под "човечеството да достигне близките звезди" се разбира не буквално хора да стигнат там, а апарат изстрелян от Земята. Дори може да не е едрогабаритен. В момента се разработват по-мощни от така наречените плазмени или йонни двигатели, които могат да ускоряват сондата продължително време със сравнително малко гориво. Апарат с няколко степени за ускорението може да постигне такава скорост. А после и да намали, като поетапно изхвърля празните резервоари, като накрая остане сравнително малък и лек за финалното намаление на скоростта.

това с изхвърлянето на празните резервоари заради намалявнето на скоростта е направо за нобел по физика!

Тъпчо, къде прочете, че изхвърлянето на празни резервоари е заради намаление на скоростта?

просто трябва да изчакаме 4 000 000 000 години, когато нашата слънчева система се блъсне с някоя от съседните, и който устиска да скочи на другата!

За съжаление много хора не разбират смисълът на краткият човешки живот в това тленно тяло на тази Земя и това е основната причина да фантазират небивалици. А той е да се научим да живеем според Божията воля и закон, в които са вложени принципите на вечнията живот. Тези които успеят да устоят в истината и любовта до идването на Спасителят ни Исус Христос и живевеят спроед неговите заповеди и повеления, ще получат нетленни прославени от Бога тела. С тях ще посрещнат Господа във въздуха за да бъдат винаги с Господа. С тези тела няма да имат ограниченията които ние имаме и ще могат да опознават чудесата на Божието творение през вечността. Това ше е награда за достойните които пожелаха да познаят истината и да устоят в правдата.

Съставът на земната атмосфера полулярно наричан "въздух" се променя с височината. На каква височина ще стане срещата?

Ако имате добро здраве и късмет сам ще разберете. Понеже това поколение няма да премине докато всичко не се случи както е писано. Пожелавам ви да посрещнете Господа с радост, а не ужас.

Чудесно, живей си по своя или Божия закон, кой те спира. А останалите може ли наистина да помечтаем и да се опитаме да постигнем мечтите си? Или освен с ислямски финдаменталисти трябва да се борим и с християнски такива?

Дино (заедно с другите си никове) беше изгонен от два религиозни форума заради своята въпиюща посредственост. Преди време се залепи тука, щото намери благодатна почва за тролене. Не се лъжи по приказките му. Не е християнин.

Не ви разбирам логиката. Спира ли ме нещо да вярвам в нашият Създател и да мечтая? Човек който вярва в Него има далеч по-голени хоризонти, от човек който не вярва. Понеже тези хоризонти са ни открити от Божието слово.

Айдее, грамофонът пак се включи. Статията е за мечтите на човечеството и как ще ги осъществим, а той си каканиже редовните мантри за илюзиите си.

Защо трябва покварените да хранят хората с лъжи и да им създават неадекватни очаквания за бъдещето, когато този свят ще го постигне внезапно погубление? Не е ли по-добре хората да знаят истината за да могат да вземат своевременни мерки. Времето изтича. Никой не им отнема правото на избор, но ако те не бъдат предупредени и не научат Божията истина, те няма да знаят нищо друго освен лъжите на Вавилон и няма да могат да направят реален избор. Солунци 5 "1 А за годините и времената, братя, няма нужда да ви се пише; 2 защото вие добре знаете, че Господният ден ще дойде като крадец нощем. 3 Когато казват: Мир и безопасност! тогава ще ги постигне внезапно погубление, като болките на непразна жена, и никак няма да избягнат. 4 Но вие, братя, не сте в тъмнина, та да ви постигне оня ден като крадец. 5 Защото вие всички сте синове на светлината, синове на деня: не сме от нощта, нито от тъмнината. 6 И тъй, да не спим, както другите, но да бъдем будни и трезвени. 7 Защото, които спят, нощем спят, и които се опиват, нощем се опиват; 8 а ние, като сме от деня, нека бъдем трезвени и нека облечем за бронен нагръдник вяра и любов и да турим за шлем надеждата за спасение. 9 Защото Бог ни е определил не на гняв, но да получим спасение чрез нашия Господ Исус Христос, 10 Който умря за нас, тъй щото, било че сме живи, или че сме починали, да живеем заедно с Него."

Пълни глупости. Двадесет процента от скоростта на светлината е недостижима скорост. Само за сравнение, най-високата скорост, която сме постигали в космоса е 0.0037% от скоростта на светлината.

А не е ли малко повече от 0.0054%. New Horizons стигна 16,26 км/сек когато изключи двигателите.

Гогов, кога най-после ще емигрираш на някоя звезда?!

Дори да се постигне тази скорост, пътуването ще продължи поне 10 години, а това човешкото тяло едва ли ще издържи.

При 1/5С до Алфа Кентавър е не 10 а над 20 години в едната посока.

Психиката е още по-големия проблем До Марс се съмнявам да издържат психически, какво остава за 10-20 години полет в затворена капсула.

Аз бих се пробвал, а съм сигурен че и други ще са навити, независимо от трудностите и опасностите

руският бизнесмен Юрий Милнер - кое му е руското на този? Той дори и парите си не ги държи в рубли!

Крал си е парите в Русия, от руснаците - това му е "руското".

Като оправим дупките по пътищата......

Аз снощи бях в една "звезда".Изкъртих я.

Най ми е лесно,да правя прогнози,за времето,когата няма да съм жив!Никй няма да може да ми трие сол на главата,че не съм познал!

chavdarlk

За набирането на необходимата висока скорост вероятно ще бъде намерено решение доста по-скоро. Не така стои въпроса със спирането на края на пътуването. Това е истинското предизвикателство!

Е да де. Ще ги задминем дори... Т. Колев ;)

С техничарите силно се съмнявам хора ще стигнат до звездите. Но чрез Бог със сигирност ще стигнат. И не от тази Земя, която натрупамна за огън и ще бъде изгорена. Но от новата Земя и Небе, където ще обитават светиите на Господа. Те ще могат да изучават чудесата на Твореца, нограничени от времето. Нашият свят Създател е Бог на чудесата. Неговата любов и творческа сила се вижда чрез творението с вниманието Му към всеки детайл, малък или голям.

Ал

Ти май вече си на 7-то небе...

Не бре. Той вече пътува към Орион.

Е,това е!Българинът първо е атеист,второ майстор на подигравките!Ниска култура!Това е!

Ти като решаваш инженерни задачи с Библия в ръка ли ги решаваш или калкулатор. Те това си е същата подигравка към науката като намесваш бог в двигателите с вътрешно, външно и проче задвижване.

Всички Рано или късно стигат до звездите. Обикновено. полетът се състои след 80-тата годишнина на даден идивид. Може и по-рано

А на някой звездите постоянно им говорят.

Лошо е, щото държавата нема кинти да се грижи за тия хора. Но.....