Коментари - Дронове и социални мрежи няма да заменят журналистите | IT.dir.bg
назад

Дронове и социални мрежи няма да заменят журналистите

Мтел и Deutsche Welle показаха новите тенденции и технологии в медиите по време на конференцията Future Media Forum.

Обратно в новината

Коментари - Дронове и социални мрежи няма да заменят журналистите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само погледнете плаката отзад на снимката: "handling the truth" е горе-долу "манипулиране на истината".

Както знаем бъдещето принадлежи на роботите. Дроновете са вид роботи. Социалните мрежи са по-сложни роботи изградени от бионични единици свързани в мрежа. Тъй като роботите постепенно ще изместят хората в трудовите дейности, съвсем нормално е и журналистите да бъдат изместени. Какво толкова се тръшкате, неизбежно е като смъртта и данъците.

Нали точно DW са най-големите генератори на fake news :) Доста лицемерно. А от журналисти вече никой няма нужда, всички са на заплата при някого. DW, обидиха националните ни носии и нарекоха младежите, които ги носят "прости и изостанали".

Още една причина да страня от МТЕЛ щом работят с немската ДЕЗинформационна агенция DW! А пък ако са били екипа на DW на конференцията вероятно концетрацията на ЛГБТ / м2 е превишила с доста санитарните норми ....

"Дронове и социални мрежи няма да заменят журналистите"....тъй ли?...че те вече го правят. Истината е че уж за удобство ... така се прецакваме че ще го разберем само след едни или две десетилетия. Превръщайки се в информационни зомбита зависими от необходимостта от всякакво безполезно и полезно инфо ще загубим свободата за която толкова много ревем. А прекалената свобода има свойството да се превръща в несвобода. Аз самия усещам как уж от несвободен преди 25 години, станах свободен а през последните 10 години имам чувството че съм несвободен отколкото бях в началото. Преминаването на невидимата граница на свободата като премахването на много от правилата води до обратния ефект. В момента точно това се случва. Относителност ....би казал Айнщайн.

Глупости. Или ти е забранено нещо или не, усукванията са само за да излъжеш някого, може би и себе си когато не ти стиска да се възползваш от някоя свобода, която имаш.

Ако бяха глупости, човек нямаше да има проблем със свободата. Но понеже свободата е точно това което казвам рано или късно човек има проблем с нея защото почва да я губи когато премини невидимата граница. Освен това свободата е различна за всеки. За мен свободата е стриктно спазване на семейните и обществените ограничение наречени правила. Те правят границата от невидима във видима.

loyola

Работата е там, че Големия Брат иска да контролира информацията! Журналистите са на служба при послушни СОта, които ги държат в правилната посока. При соц мрежи контрола е малко по-труден, затова пускат роботи ... Пълното затъмнение е гарантирано!

"Дронове и социални мрежи няма да заменят журналистите" === А може би трябва. Като гледам какви глупости пишат и колко са неграмотни, май е по-добре с дронове и социални мрежи.

А аз като гледам какви мъдри излияния сеят сдобилите се с глас средностатистически тикви от масовата публика почвам да си мисля за наказателен кодекс за изразена тъпота. Друго да не е агит троловете ще окапят под страх от наказание за умствена изостаналост....

машината никога няма да може да замени човекът. (канибалска мъдрост)

Постулат на баба Гана: Пълната социална мрежа не може да замени пълната пазарска.

Освен че постът ти е поредният ти тъпашки грак не е и верен като твърдение. Има хора които правят пари именно от "пълни социални мрежи", достатъчен брой последователи могат да напълнят много пазарски мрежи.

докато има оФце - винаги ще има и кой да ги стриже. колко са ония дето изкарват парите си от хилядите им последователи? горе долу толкова колкото ония дето водят лекции и обясняват как като си поискаш да си богат и имаш всичко - го получаваш на готово. че и книги след това издават - за да има стадото какво да им даде още. да познаваш някой дето цял ден лежи в кревата и си мечтае за ламборджини да го е подкарал?

Лешоядите отдавна замениха журналистите.

Не е работата в журналистите, не са толкова трудни за намиране или производство. Работодателите им са проблемът, медиите се владеят от тия с пушките а тия с пушките в БГ са все същият контингент на съветската мафия (просто последната окупационна армия в БГ е била съветската, с голи ръце как да им изземат пушките хората, отдавна не им минава и през ум).

Проблемът не е, че технологиите ще заменят журналистите. Те вече са заменени от пишман-драскачи...