Коментари - Лазер убиец на дронове представи военният флот на САЩ | IT.dir.bg
назад

Лазер убиец на дронове представи военният флот на САЩ

Във враждебните понякога води на Персийския залив се изправя първото за военноморския флот на САЩ – всъщност първото в света - действащо лазерно оръжие.

Обратно в новината

Коментари - Лазер убиец на дронове представи военният флот на САЩ | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес в ДИР-а много шантави стиложе се ползват от списвачите! Кофти превод оклепана статия! "против (цели)" или "срещу (цели)" Диващина

Е тия няма една пералня да направят, а само оръжие:)

Няколко принципни въпроса: Защо този лазер се намира в Персийския залив, а не в Мексиканския? Нали е отбранително оръжие, което трябва да отбранява САЩ? Изобщо какво правят разни чужди армии, включително българската, в разни точки по света, които войниците от тези армии дори не са предполагали, че съществуват, преди да започнат да стрелят по местните?

интересни въпроси. аз бих ти отговорил по следния начин 1. армията не защитава само територия, а и интереси. интересите не винаги (направо никога) съвпадат с територията на дадена държава. 2. защо ли наистина? виж горния отговор.

БРЦК

Така ,така. Сега остава да кажеш ,че интересите на САЩ се простират по целия свят. Единственото спасение от американските интереси е силна армия и атомно оръжие!

Ми да! Кво те интересува, когато съседа ти коли жена си! Това си е негов доми и негова жена. Що трябва да пращаш полицаи там? Ей това путлераста продължава да ме изненадва с безграничната си тъпотия.

Глупендер, как българските "рейнджъри" помогнаха на "съседките" в Афганистан да не ги колят? Друг ефект, освен застреляни стотици хиляди цивилни, НЯМА! И КОЙ реши, че САЩ е полицаят? И защо полицаят проспива престъпленията на своя приятел по чашка Саудитска Арабия? Там хората нали протестират? Защо не пратиха самолети с демокрация в Рияд? Тъп украински псевдовоенен експерт си ти.

Защото с петро долари арабския свят ако е организиран както западния може да постигне всичко а ти ще четеш курана на децата си ако не ще ти теглят ножа и ще те излъчат по телевизията

ХОРА прави впечатление че коментарите са за САЩ или Русия , ама честно да ви кажа нашият отбор е България в случай че сте забравили.

Нема отбор отдавна. На едните плащат за да врякат, а другите вярват сляпо, но от душа.

ОБАЧЕ КУЛАТА НА КОЯТО Е МОНТИРАН ЛАЗЕРА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЪРТИ СЪС СКОРОСТА НА СВЕТЛИНАТА ... А ОРМУЗКИЯ ПРОТОК Е САМО 40 КМ ШИРОК - ДЕМЕК МОЖЕШ ДА ГОЗАТВОРИШ С ГРАД ИЛИ СМЕРЧ :))

Че на кой му пречи как се върти бе, при тази далекобойност ъгъла на отместване спрямо движеща се цел в далечината е минимален

БРЦК

Ами ако ударът дойде 'от горе'. Директно? Тоест срещу новите руски ракети е безполезен. За самолети и дронове става. Дори има теории ,че самолетните катастрофи са причинени от тест на подобно оръжие. Примерно тази над алпите на джърман уингс.

"демек" селски тъпанар е време да си смениш диоптъра,че да виждаш какво храчиш.........та демек се изстреля някоя въшлива ракетка и хоп....паднала на главите им и да се молят да не е с ядрен заряд,че по-голям автогол няма да има

бравас! а ако не върши работа тоя лазер, гугъл ще го вземат за да се борят с комарите (ако техните вземат та се изпедерастят)

Сън ме не фаща от тая новина , дее_а!

А пък руските лазери бият невидими цели...отдавна съм го предрекла!

Откраднали са го от руснаците, невиждам друг начин тъпите хамериканци да се сдобият с такова нещо.

Руските тролове да пишат за руските ракети, тук са американските

Троле, къде видя тук американски ракети? Хайде поне прочети статията и тогава пиши де!

С далар на изстрел, се пукат балони с лазерна показалка от метър разстояние!!! Написаното в пасквила е чесане на его/ташаци/...

Изследванията и тестовете на една друга нация, правени преди около 30 - 40 години, доказват колко са неефективни лазерите в при наличие на атмосфера. Най-леката мъгла или задименост, понижават драстично мощноста която достига до целта. Лазерите могат да са ефективни само в космоса, поне за сега.

То затова родната милиция разчиташе дълго време на Лазър :D - Лазъре, я кажи как трябваше да мине тоя? - В-в-в-в-в-в-в-в-ж-ж-ж-ж-ж-ж-ж. - А как мина? - Вжи-у-у-у!

сигурно в раб фак-а физиката е била само пожелателен предмет а за лазери са чували само от "лазерките"на Връбница

и да и не.. наистина при силен дажд ефективноста намала сус 95%.. ама.. енергия която ти трябва е 160кв при хубаво време.. ако имаш ласер сус 3200кв енергия, нете интересува какво е времето.. 3,2 мв енергя имат корабите без проблем..

Веднага 2 недостатъка: 1. Трябва да има директна видимост до целта; 2. Самолета се запалва (а не избухва във въздъха) и пада върху населено място. Абе тъпо оръжие за сега.

Не върху населено място. Мнооого по-точно ще те уцели по тиквата, точно по твоята, много лоши тия бе.

Бе хубаво са го направили, бая постижение ще да е - отдавна всички гонят нещо такова. Ама като чета статията ми звучи по начина по който звучаха статиите за съветската военна мощ... То може един и същи човек да е писал и тая и ония статии на времето де, на такова прилича.

Не е лошо "командирът и екипажът" да изчакат бойно кръщене, преди да се усмихват. Щото най-добре се смее този, който последен се смее. Той и оня самолет беше "невидим", примерно, ама бяха пък пропуснали да уведомят сърбите и те да вземат да го опукат с ракета от съветско време. За 1млрд. самолет. И на "Доналд Дък" имаше пак нещо модерно, обаче, пък не си бяха сложили памперсите и провалиха сезона във Варна. Поради повишена концентрация на фекални бактерии в морската вода.

Самолета е 100 милиона, а не 1 милиард и летя около 1000 пъти на Сърбия. Сърбите 999 пъти не успяха да го видят. Руския пилот бил толкова тъп че се самозаглушил и руският журналист описал какво е станало в самолета. Наложило се е да изкарват пилота с противогаза в осраната кабина след като тъпака разбрал тъпотията си.

Проектът е секретен и само читателите на dir.bg знаят за него!

Отбелязваме също, че обхвата на лазерите е ограничен от 'пряка видимост', но ако прихващат достатъчно бързо и 'нагряват' целта също достатъчно много и бързо, ще бъде интересно да видим как ще се справят с ракети. Защитата от лазер също е интересна тема доколкото подходяща 'отразителна' повърхоност би го неутрализирала.

Е той затова е IR де, те по-трудно се отразяват. Навярно са го направили но и сигурно има още накъде да се подобрява откъм мощност за да стане баш практичен.

Ах, докога хамериканците ще представят като нови постижения, неща с които Русия разполага от поне 20 години? Руската армия вече има и ракети които могат да избягват и лазерни оръжия, така че краварите да си го ползват в Холивудските прожекции и да стрелят по извънземните.... Ха ха ха ... Ще се напикая от смях

За напикаване ще се напикаеш, а и не само.

Руснаците сега се хвалят с това, което САЩ правеха през 1991 г. Само четвърт век са назад.

Особено ракетите :) Спри пропагандата момче, за тия центове не си заслужава

Предполагам че собствения "малък" генератор е самия кораб :)

Днес дронове, утре ако се наложи СУ-35 и ПАК-ФА. :)

То убаво "ако се наложи". Ама ако се наложи и не можи?!

Няма да се наложи, щото ПакФа не може да лети.