Коментари - Русия разработва изтребител на бъдещето с ”нервна система” | IT.dir.bg
назад

Русия разработва изтребител на бъдещето с ”нервна система”

Руският фонд за перспективни изследвания за първи път престави “нервната система“ на технологичното оборудване на бъдещ изтребител ПАК ФА (Т-50).

Обратно в новината

Коментари - Русия разработва изтребител на бъдещето с ”нервна система” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Остава и да намерят кой да им го произведе докато пиянстват и трещят обещания и безумни планове ;)

И като пийне пилота бояришник и ойде нервната система .

да имат късмет този изтребител да се нервира и да тръгне да сваля властта като в турцията ..

Коли, перални и телевизори не са хай тек. Това в което руснаците са наистина добри е истинския хай тек или има стратегическо значение. За останалото си има немци, китайци, корейци...

Явно за теб хай-тек са фобосите на дъното на океана.

Те руснаците ,да вземат да произведат една прахосмукачка и една пералня и после да се занимават със самольоти...

То лудите крави нека направят един читав ракетен двигател или ядрен реактор...Пък тогава да се занимават с космос и ядренна енергетика Хахахахахаха

Направили са. Няма по добър двигател от Мерлин 1Д с отношение тяга собствено тегло 199. И само те могат да качват 5,5-6 тона на геостационарна орбита. Руснаците и половината на това не могат

Все пак доста хора не разбират какво всъщност представлява абревиатурата ПАК ФА. Това всъщност е платформа, която в бъдеще ще се модернизира и усъвършенства, т.е. позволява на нейна основа да се конструират различни нови типове съобразно различните изисквания. Същото както е с МиГ-29 и Су-27 и последващите им варианти. Веднъж постигната отлична аеродинамика на модела, на базата на него се разработват модели със специфични възможности - палубна авиация, фронтови бомбардировачи, изтребители - прехващачи, разузнавачи и т.н. Та Т-50 ПАК ФА е базов модел, който подлежи на развитие и усъвършенстване в бъдеще. Нещо подобно на Армата-та, която също е платформа, но не толкова лесно...

Палубна авиация викаш ха ха ха ,а къде са караблите... ???

Кузнецов си плува..За разлика от краварската щайга Форд..Който го правят вече 10 ГОДИНИ! Хахахахаах

Ф-35 не е платформа. Само имат различни модели, единият от които е с вертикално излитане

2019 щещещеее, ама 2020 ще имаме 6то поколение самальоти от САЩ, че станаха 20 и кусур години от 5тото, а 6тото колхозия ще въведе 2059, когато ония са на 7мо и 8мо и т.н., и т.н., и т.н. Дарагие тавариши, войни тип 2СВ с единоборства самолет срещу самолет и бели шалчета, кобри на погачофф, пепелянки на баничарофф и други "балетни" изпълнения НЕМА ДА ИМА ... Само бой по каските от ламарини от москвич, които са от ламарини от немски танкове, и никой няма да чека пияния мужик да му се върти нагоре-надолу и да си играят на музика на чайникоффскии и кой там руски йег известен си изберете. Ех, ех, еххх, айде кога че гледаме радиоактивното стъкло в ню йорк, танковете при статуята на свободата и макдоналса по 1 рубла ... мъкааа, мъка ...

Ако американците до 20-та година изкарат 6-то поколение самолети, ще те черпя една боза, с добавка 2 гроздови...F-35 го разработваха 20 години, похарчиха трилион и половина и стигнаха до под кривата круша...Направиха една супер скъпа летяща тухла със същите възможности. Супер качествата на тоя самолет са видни само в рекламните диплянки, което не го прави "супер самолет със свръхвъзможности"...Няма таквоз нещо..."Супер качествата" му се свеждат само до цената и рекламата...Иначе...

Абсолютноси прав, ама трябва да го обясниш и на глупавите евреи, че те неси направиха сметката и се въоръжават точно с Ф-35, както и едни други нищо не разбиращи от техника швейцарци и японци!

Съвсем наскоро Ираел бомбардира летището в Дамаск точно с F35!И прехвалените зенитни комплекси на русия нищо не видяха ха ха ха

Ей го поредния тъпак-путлераст. Що си тръгнал да пишеш за неща които ама изобщо не са ти ясни. 1,1 трилиона е ЦЯЛАТА ПРОГРАМА до 2070 г. за 3000 и косур самолет с ремонти, поддръжка, консумативи и ъпгрейти. Това не са дадени пари, а са прогнозни. Инак в Ютюб има видео с възможностите на Ф-35. Модел В дори може да виси на едно място. Нещо което руските ПакФал не могат, а и самите самолети ги няма и може в близките 10 г изобщо да не се направят. За сметка на това Ф-35 има 250 произведени, като имат среден нальот от 8000 часа, т.е. един е летял колкото цялятя ракетно космическа флота на Русия.

ПРЕДСТАВИХ СИ СИТУАЦИЯТА .... ОТИВА ПИЛОТА ДО САМОЛЕТА И САМОЛЕТА МУ КАЗВА : ... "ДНЕСКА НЯМА ДА ЛЕТЯ , ОТИВАМ ДА ПИЯ БИРА " :)))

Бе няма ли някой накрая да обясни защо според умствено изостаналия контингент руски слуги всеки различен от тях е "соросоид"? Отде идва това? Явно от името на Сорос ама кой е той та толкова грачат подир него, най-обикновен богаташ и то не най-големият. Гледам броят го за хуманист (не знам практически нищо за него и не проявявам особен интерес). Явно прави нещо свястно щом руските слуги са така гракнали ама дали имат реална причина или карат по инерция от едната умствена изостаналост повтаряйки нещо дето са им спуснали преди години?

Se taia

Щото е основен спонсор на "Отворено общество", че от там. Ама и аз не разбирам, соросоид, Козяк, тинтириминтири... И отдвете страни (американофили, русофили) са много зле откъм цивилизованост. Държат се като класическото определение за шоп...

Е колчаво е това "отворено общество" та успява да разплаче всички руски слуги накуп? Чувал съм, че има нещо такова и дотам. Козяк ми е напълно непонятно отде идва. Американофили от типа на руските слуги не съм виждал, има подобен вид тролски постове но те са със същия почерк като на руските слуги та сигурно и идват от същото място.

Соросоид е характеристика. Но конкретно Сорос е основателя на "Отворено общество", което се вихри и тук! Това е НПО-то на Сорос. Дори в статия тук на Дойче Пропаганда си посочиха, че в Унгария то е плащало на 50-тина други НПО-та. Сорос се хвали, че дал 7 милиарда долара реално за пропаганда. Можеше да си го гледал примерно тук по телевизия Блумберг, как се жалва за циганите. Иначе соросоид, не значи задължително на Сорос. Това са такива които изпълняват чужди интереси. На разни плащати от чужбина, да прокарват идеи. Затова в други държави външното финансиране на НПО-та е забранено. Счита се за външна агентура. Работещите за тях са си точно предатели. Би трябвало да бъдат съдени и вкарвани в затвора за антибългарска дейност. В цялото това не става дума за Русия. Проповядваната омраза към руснаците е просто една от характеристиките им. Важното е, че те не искат демокрация (народоуправление), а да наложат волята на чужденци над народа.

"Това са такива които изпълняват чужди интереси. На разни плащати от чужбина, да прокарват идеи." Аха, ясно всички путлерасти и педеруски гниди са соросоиди щото отговарят на горното твърдение.

Я, соросните бълхи, които нищо не могат освен да дрискат коментари, пак са активизирани. Руснаците строят, а вие дрискате и след 100 години когато ще говорите циганско турски пак руснаците ще са ви виновни нищо, помиярченца нещастни.

Глупости, чичко Путин има самолети и с полова система!

Дали първо руснаците да не се опитат да направят нещо по-просто като автомобил или телевизор?

От какъв зор? Как може голяма сериозна държава да прави дреболии? а навремето правеше хладилници, някои от които още работят за разлика от китайско-корейските ментета....Руснаците правят САМО неща,които не може всеки да ги прави - запиши си го в соросоидната главица и го докладвай на Козяк.

Se taia

М да, не всеки може да пие Борящик :)

Най-точното наименование на такива хора е БЕЗРОДНИЦИ.А поставянето на минуси на писаното от мен без коментар само може да ме радва:)Просто опонента не може нищо дуго да стори освен да използва математическия знак за изваждане / - /.Жалки СОРОСОИДО-КРАВАРСКИ подлоги.

Да ти се връща, безродник. Кремълска подлога! Заради господарите си ще плюеш на всичко българско. На такива като тебе Сибир, Москвич, хляб и сирене. Маслини и банани - два пъти в годината, когато Партията-майка ти разреши. Мизерник! Не ти стигна мизерията, в която ни държаха тези водкаджии толкова десетилетия.

Идея си нямам що за човек е този който е на позициите на държавата: 1.Която по време на Втората световна война срина половината София и изби над 50 хиляди софиянци. 2.Чиито президент по време на Ялтенската конференция за разпределяне сферите на влияние след победата над Германия ни остави в ръцете на Сталинския СССР. Моля дайте идея как да класифицираме тези наши сънародници.

Брей, брей, брей? Та коя казваш е тая война, в която са избити 50 000 софиянци и е срината половин София? Айде манго, посмали много.

Да си чувал за капитан Списаревски?

Явно не можеш да четеш/написано е в поста ми/.А по отношение броя на жертвите и разрушенията в София ти препоръчам да си наемеш грамотен човек за да ти прочете родната ни история.

не те разбрах!?!?!?! Сталинският СССР, Светославската Рус, Николаевската Руска Империя, Путлериска Русия е все едно и също Мордорско Оркско Северно Викингско Изчадие омешано с монголоиди, което ни емка 1000 години! Завоеватели, колонизатори на 20 млн кв км площ от сушата!

Ами от България съм бе баце, та дори и от северозападната част.

голям проблем, знаем нервната система колко чувствителна на прием на алкохол, дано не го пропият дева и самолета ...

ще ще ще

Соросоидно - Путлерастки дебили, стойте си във клоаката наречена "Криле". Фатмаци - трудоваци - лопатаджии - ще полетите само ако някой ви.....

РУСКАТА СИСТЕМА ПЕРИМЕТЪР - ИЛИ КАКТО Я НАРИЧАТ "РЪКАТА НА МЪРТВЕЦА " "СИСТЕМАТА НА СТРАШНИЯ СЪД" Е УСТРОЕНА ТАКА :)) Периметър (означение по ГРАУ 15Е601) е комплекс за автоматично задействане на масиран ответен ядрен удар, разработен от СССР през Студената война и на въоръжение днес в Руската федерация. Периметър е система, отговаряща за поддържането на руските ядрени инсталации в бойна готовност в случай на криза или извънредно положение, когато е възможно връзката на тези инсталации с командването (генерален щаб и президент) да бъде прекъсната. Периметър се явява аварийна система в случай, че връзките между върховното командване на въоръжените сили и Ракетните войски със стратегическо предназначение бъдат прекъснати от американски ядрен удар, тя трябва да поеме контрола върху поделенията с ядрени заряди от всички родове войски и да организира ответния удар. РАКЕТИТЕ СЕ ИЗСТРЕЛВАТ АВТОМАТИЧНО :))

Глупости и руски фантазии.

sulio@mailinator.com

Затова ли краварите все я пустосват тази система. Ако я нямаше отдааааааавна да са нападнали Русия да я "демократизират" Козяшка подлого !

Перфектна тема да се гъбаркаш с руските дебили, които реагират само на "Путкин" и "Русия"! Даже две!

Луди говеда, краварник, Гейсъюз, Европедали и козяци..>Яко посиране настъпва сред сорсчетата:) Нали Сорси Морси?:)

Не съди за да не бъдеш съден. Показвай милост за да ти се покаже милост. Бъди разумен и незлоблив като гълъбите. Защото кротките ще наследят Земята. Страха от Бога е начало на мъдростта.

Нищо ново! Проблемът с якостните характеристики на композитите стои от самото начало на използването им. Технологията за активно следене на състоянието на нишките е на повече от 30 години. Днес е толкова широко използвана, че вече може да се срещне в много мостови съоръжения по селски пътища, но западно от Москва. Е знам къде ги намирате тези революционни открития. Руската наука има доста постижения, но тук се публикуват само простотии!

СЪВЕТСКАТА НАУКА е ИМАЛА постижения. Руската държавица е в упадък - икономически, морален, духовен, културен, демографски и най-вече военен. Путин извади старата болшевишка манджа - поля я с олио и подправки и я притопли - тва е днешна Русия - нищо ново. Все същата вкисната болшевишка помия.

какво тегло имат думите ви плямпала пред фактите ф15 над 100 въздушни схватки всичките победи вие сте едни пропагандни тролове които се опитват да обяснят че москвичът е по-добър от форд шелби :) успех! ссср нерушим!

къде ги видя тия 100 въздушни схватки? В гъза си ли? Ф-15 е използван единствено във войни, с МИНИМУМ десетократно по-слаб противник..А над долината Бекка, през 80 години са сваляни Ф-15 но еврейските свинки си траят като пръдня у гащи. A сега ги свалят като консерви в Либия и Йемен! Но това вече няма как да го прикрият!

Ф15 Е и Ф, страйк ийгъл специална версия на ф15 произведен в няколкостотин бройки, дето освен САЩ го имат и Израел, Ю. Корея и може би Япония е много добър изтребител, с много по-мощен двигател, с по-добра електроника, много по-нов е от Ф15, носи много повече оръжие, атомно също, може да вдигне 3000 км/ч полезния му товар е 20 тона!!! Вземи прочети в уикито също има точно инфо и не се излагай!!! Няма да го пенсионират още 30 години. Има подобна версия за морските изтребители Ф18 Супер Хорнет модификация. Също Ф22 е много добър самолет. Събрани заедно, плюс пушечното месо Ф16, Ф18 АБЦД, Ф18, Ф35, плюс съюзниците имат 5 към 1 предимство пред сволочта, китай и другите занзибарски държави. Молете се само след масовия ядрен удар наистина Йелоустоун да избухне, няма друго спасение за путлеристите, ако нещата отидат "или ти или аз"!!!!

Отлично! Системи като тази, ще направят подръжката на Т-50 още по евтина и достъпна...Все пак това не е краварската барака Ф-35, която струва до сега близо 1,5 трилиона долара! И подръжката на тая щайга Ф-35, ще бъде златна! Като се почне от микропукнатините по корпуса, падащата стелт боя припървия дъждец или пясъчна буря, и се стигне до горящите двигатели, неработещия радар, бъгавия софтуеър,трошенето на врата на пилота от катапулта, и се стигне до задушаването от неработещата кислородна система, и извиването на врата и претоварването на пилота от тежкия и информационно натоварващ шлем. Дай боже, никога да не стигаме до купуването на таква консерва! Която е с частичен стелт, и то само в фронталната проекция. То дори старите МиГ-21 са по маневрени, по-бързи и по-добри от нея.

барака е това в черепната ти кутия както и всичко руско в момента най-продаваният самолет е ф16 евтин надежден отличен скоро ще бъде ф35 ф22 и ф35 са единствените самолет 5то поколение пак фа е мечта на путлер а ти само ще квичиш по форумите

Абе говнярски олигофре, единствените говна са в тиквата ти, дето ги имаш за говнян мозък. Ф-35 може да е влажната мечта на малоумния еврофекал! Но не и на всеки нормален пилот! Дори старите МиГ-21 и МиГ-23 ще го свалят в маневрен бой, а да на говорим за по-новите МиГ-29 и Су-27! Еднодвигателния Ф-16 надежден?! Само малоумен олигофрен може да нарече еднодвигателен самолет надежден! Тази краварска бангия Ф-16А-Б дето ни я предлагат на путляците от ГРОБ, изобщо не може да се мери по скорост, маневресност и въоръжение със МиГ-29! Дори със старите варианти на МиГ-23МЛД не може!

Ти наистина си някъква будала.Къде по добри са Руските СУ-27 уневерсални всичко изпълняват .А америка защто направиха НАТО за да ги задължават да копуват повечето американски самолети и оръжиеАмерика е обвързала много държави с кредити и затова ги пренуждава да копуват само американско оръжие и т. н.Много държави искат да купят руското оръжие което на много високо ниво и най вече ефтино но америка не дава това е истината .кой не иска да купи евтиното и качествено всеки.Ако америка не се меси то почти няма шанс да си продава самолетите

Оф, соросоидите пак са осрали коментарите. Руснаците разработват самолет, който да следи силовите натоварвания в елементите си не случайно. Това е инженерно решение, което позволява конструктивно да се защити маневреността. Има сложни маневри, които претоварват корпуса и възлите и с помощта на датчици и система за събиране на показанията им, електрониката на борда може да помага на пилота. Абе кво обяснявам на тъпи и нещастни соросоиди...

не се хаби този път да не са крали от Ф1 :))))

Крадците си мислят, че всички останали са като тях!!

и то от малоумния ти козяшки задник.... Но от там само фекали може се откраднат:)

Може и просто да придобиват представа за натоварването в отделни точки. Не знам дали с лепене на датчици ще стане също. То те ще нарушават аеродинамиката и няма да дадат реален резултат.

Да не направят и самолет с кръвно налягане че ако стане хипертоник ще вземе да стреля където му скимне.

Голям простестърски вой, голямо нещо. Лелята с адамовата ябълка, писука, бъркайки бобеца, Доносникът на ДС, А.Г.У. и той се вживява в поредна бездарна роля, от собствена, посредствена до отчаяние, пиеса... :)))))))))))))))))) :))))

Много гейщина, много педалщина, много травеститщина! Все едно сме на партийно събрание!

НАЙ-МНОГО ПЕДЕРАСТИ ИМА В РУСИЯ.

Тия руснаци са велики да измислят безмислени, но Гръмки наименования, зад които се крие - нищо.

Американците наричат свои ракети "пазители на мира", а руски Сатана - руското име си е Войвода или номерация. И какво гръмко има в ПАК ФА - преспективен авиационен комплек на фронтова авиация?

Четеш ли какво пишеш;))))))))) ПЕРСПЕКТИВЕН АВИАЦИОНЕН КОМПЛЕКС - ами да това изобщо не е гръмко... да не стане някой ден ФЪК ПА...:)))))))

а пък краварите измислили нов комбайн с обратна резба и го натекли бг соросоид,понеже се чудили как е възможно да има такива плазмодии в света

Ко стана с Тръмп обществото бе путиноиде, хахахааааа

ти в него ли членуваш,че аз незнам да има такова общество,ама то педалите като си знаете обществата така е

Ехоооооооооо МУЧАЩИТЕ явно сериозно са промили и малкото ви останало сиво вещество.Та кой разруше половината Сафия и изби над 50 хиляди софиянци по време на Втората световна а.Толкова ви е къса паметта и тотално скапана е ценостната ви система щото за шепа сребърници се продадохте да разрушителите на София и убииците на софиянци - ЖАЛКИ СТЕ.

Тогава твоята любима Русия беше съюзник на САЩ и обяви война на България! И ни пороби за 45 години. Нещастник путиноид.

Как не те е срам бе ти съвест имаш ли?Бабите и дядовците ти ще се обърнат в гроба ако разберат какви ги вършиш.Не мога да намеря точната дума за да определя твоето действие ДА ЛИЖЕШ ГЪЗО$ВЕТЕ НА ХОРАТА ИЗБИВАЛИ ЧАСТ ОТ ТВОЯТА РОДА.

Баси неграмотника!

Относно "руския" процесор Байкал: Чипът Baikal-Т1 може да се използва в битова техника, маршрутизатори, промишлени контролери и други устройства. Процесорът е проектиран на базата на MIPS архитектура и се произвежда в Тайван по-точно, в завода на най-големия производител на чипове по поръчка TSMC, който държи 45% от пазара и работи за компании като Apple. Човек може да се запита: какво руско има в този процесор, който ползва чужда архитектура MIPS и се произвежда в Тайван?

Меракът!

всичко при рашъните е ЩЕ! В повечето случаи си остава завинаги на етап "ЩЕ" + 1 макет и половин прототип. А след време никой и не пита какво е станало с поредния ''велик проект'' понеже са минали вече 10-ина годинки и вече има нови, още по-интересни ''ЩЕ''-та. Нещастници ..за нищо не стават ушанките.

И като са толкова кадърни господа краварите що ползват руската космическа станция?Да си направят своя ако могат бре.То освен от строеж на краварници и торопреработващи инсалации от друго и хабер си нямат.Що се отнася до Путин ще падне от власт когато паднат на коча мъдете.

абе олигофрен това е международна космическа станция беше напрравена основно с роботизираната ръка на совалките размазаха ви и без това малките мозъчета с тази пропаганда

Та къде са тези совалки бе драги мой, та те изпопадаха от небето като зрели круши, до една.

Смени си ника на РУСНАЧЕТО, ако обичаш. ГУЛЕМА си КРАВА, мучаща, антибългарска.

Работата е сериозна.На горките краваро-дупе-лизци им се изприщи езика от лизане.Изпаднали в еуфоричен транс горките и собствените си имена са забравили.А когато решиш да ги повикаш, отговарят единствено на МУУУУУУУУУУУУУУУ.

Льотчик Радев ще купува такива за ВВС. Смеееех!

Тия пияндурници нямат собствени процесори, взели да се пъчат с ново поколение самолети. Нещастници.

за твое съжаление - имат свои процесори, грешно ти е инфото от презокеанските ти господари, но можеше и сам да се подготвиш, а не да се излагаш

Имат чушки. Имат поръчвани в Тайван процесори, със скорост на интелските и амд процесрорите от преди 10 години.

твоя процесор руски ли е бе, мърляч путиноиден?

В момента чипът Baikal-Т1 може да се използва в битова техника, маршрутизатори, промишлени контролери и други устройства. Процесорът е проектиран на базата на MIPS архитектура и се произвежда в Тайван по-точно, в завода на най-големия производител на чипове по поръчка TSMC, който държи 45% от пазара и работи за компании като Apple. Човек може да се запита: какво руско има в този процесор, който ползва чужда архитектура MIPS и се произвежда в далечен Тайван?

с тези нерви най-много да се пропие

Брей, такава революционна мисъл за тези самолети. Като познавам обре руската техника, митологизирана от бкп и бсп, си представям как ще се вдигне и лети този самолет - ще изплаши всички американци, евреи, англичани, но, преди всичко - гаргите. Тази много тъпа пропагандна машина, ръководена от товарищ путин съвсем се строши и работи на празни обороти. Халал да им е новата "нервна система".

Тъкмо си викам как днес пропуснахте да напишете нещо за някой руски боен кораб, изтребител, ракета, в краен случай смарт пистолет. Иначе троловете не могат да захлебят.

Ако може да льока и самогон ще е непобедим!