Коментари - ”Калашников” създаде истински терминатор | IT.dir.bg
назад

”Калашников” създаде истински терминатор

"Калашников" създаде въоръжен робот, който сам преценява кога и по кой да открие огън.

Обратно в новината

Коментари - ”Калашников” създаде истински терминатор | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е руския Соратник вече изби една камара краварски Джихади Джота в Сириа! Има го дори в туба!

Руснаците са догонващи... Американците убиват хора с дронове от години, а за "косвените жертви" никога не ги е било грижа. Всъщност при боевете за Алепо руснаците избиха много цивилни, а при боевете за Мосул нито един невинен не е пострадал или CNN няма такава информация :)

Не е разумно да се създават роботи, които да могат самостоятелно да взимат решения за извършване на убийство! Всяка страна, която създава роботи трябва задължително да залага първият закон на роботиката и да залага категорична заповед на робота да не вреди на човек!!!

Казва се 'по кого', а не 'по кой' да стреля.

Вратичу се!

Не е лошо, такъв робот да бъде пуснат в НС, да различи свои от чужди, да видим дали ще остане някой читав, случайно. Или ще е леш, барабар с барманките и чистачките.

Учил съм невронните мрежи. Обучавал съм такива. Съгласен съм, че технологията много напредна, както и че около 80% от научните разработки в тази сфера са руски. Обаче все-още няма достатъчна компютърна мощ, за да подкара AI. Да не говорим за обучението на тази адаптивна система. Как ще става? Ми те живите хора не различават кой кой е при граждански войни, как някаква машина, с мозък колкото орех ще го прави? После, става грешка - убиваме цивилен. И какво? Записваме в базата данни и продължаваме нататък? Ами последствията? Или Shit Happens, другия път точно такъв цивилен няма да убваме... По ми звучи, като ПР статия на руската Минотборона, дълъг път предстои преди да се постигнат някакви резултати с бойни AI-та...

loyola

Не е "терминатор" а "Робокооп"

С новия процесор Елбрус всичко им се получава на мурзилките от раз... :) Е, не може да подкара игра от 2002 година,но пък може да разпознава снимки?!? И ако види на тях автомат, стреля ха ха ха ...

Поизчетох коментарите.... УДИВЯВАМ СЕ от човешката глупост... Първо... "Военно-космическата промишленост на Русия"... какво точно имате предвид.... нима от другата страна на океана, да не говорим даже, че от тази страна на океана нещата не се правят по същия начин.... Мили мои глупаци.... всяка от страните иска да получи предимство и то по възможност с минимален брой човешки жертви. И двете страни отдавна разполагат с полуавтономни подобни системи. И двете страни се опитват да създадат напълно автономини такива системи. Дали ще стават грешки.... ще стават естесвено.. Нищо на тоя свят не се е получило от първия път и ако някой мисли по друг начин, то тогава той никога през живота си не е ... забил дори един пирон! Докато се научи... приятелски огън докато се научи.... Да вероятно... Само да вметна, че във Виетнам, от приятелски американски огън за загнали над 4 мил човека от които около 3 мил цивилни...Само преди 2-3 дена от приятелски огън (пак от страна на САЩ), загинаха малко над 200 афганистански военни. Когато се заигравате с оръжие.. обикновенно става така....

И накрая едно мое лично мнение. Трябва ли да се прави наистина такава машина... Аз считам, че не е редно, и не заради друго нещо, а защото просто му нямам доверие. От долу един пита "а ако се скъса някоя жичка?" Автомобилната индустрия ни натрапва (буквално) напълно автономни автомобили.... а ако там се скъса някоя жичка? Така наречения изкусвен интелект бавно но упорито навлиза в живота ни. От него ще видим хубави неща, ще видим и оръжия.... Ще пада и ще става,като дете учещо се да ходи, ще бърка и ще се учи от грешките си, като всеки един от нас. Я се замислете .. как се става шофьор? Първо минаваш един курс, в който ти изграждат първоначални умения и ти дават основата (униформи, маркери, белези, неща които машината може да научи в лабораторна среда без въоръжение), след това тръгваш да караш с опитен водач (слагат ти оръжие и халосни патрони и тръгваш в релна обстановка с оператор, и да сбъркаш... има кой да ти помогне и да избегнеш фатална грешка) и накрая сядаш сам зад ... спусъка на тон и половина ламарина летяща със 100 км/ч и продължаваш да се учиш от грешките си, като обществото се надява да не отнемаш човешки животи през това време... и въпреки всичко никой никога не е защитен от грешки... Защо очаквате, че това ще бъде по друг начин. Преди много години трябваше да пиша дипломна работа -разрабовах реална машина, която един завод да вкара в производство. В един момент нещата зациклиха. Това не става, онова не става.. няма какво да напиша(повече се притеснявах за дипломната ми, от колкото за завода) и тогава професора ми каза "Момче описва се всичко, дори и това, което не е станало, ти си го направил и си видял че не става, напиши го, първо ще покажеш че си опитал дори това, второ, другите ще го видят и ще знаят какво да очакват". Умните са ме разбрали, за останалите...нищо немога да направя!

loyola

Напротив, има поне едно нещо, което можеш да направиш - например да гледаш "Пришълецът 2"

Бе то за цялата война има 4.5 милиона жертви, ти изкара, че 90 процента от тях измряли от приятелски огън и то само американски.

Цивилни от Южен Виетнам 2 500 000 убити и/или умрели от глад, рани, болести, приятелски огън и т.н. 1 150 000 засегнати от американски химически оръжия; числото включва 500 000 загинали от отравянията, както и наследствени малформации. Южен Виетнам е съзник на САЩ!

Както обикновено, цялата работа е едни хора да вземат едни пари. Така е в цялата военно-космическа програма на Русия. Именно затова и се раздухва т.н. "натовска опасност". А робота е смешка - нали след усвояването на милионите нещо трябва да бъде показано.

Ами ако се бъгне или се откачи някоя жичка за компа?

"въоръжен робот, който сам преценява кога и по кой да открие огън. ...трупа опит и се учи от грешките си " - отдавна не бях се смял така. май последно беше от новината за могъщия руски парен самолетоносач който смело опушил Ламанша. Просто си представям как робота стреля напосоки както всичко руско и после казва "братушки, простите, ошибка неболшая. Хотите водку?"

Братята руснаци явно са пропуснали всички серии на "робокоп". Безплатно ще им ги осигуря, за да ги вкарам в час. Не мисля че др. Путин ще присъства на тържествената премиера на този робот :)

Se taia

Колко ли жертви ще има докато го научат?

Нова картинка.

"който сам преценява кога и по кой да открие огън." ей сега си ева майката

Продавам роботоустойчиви униформи - копие на облеклото на Майка Тереза.

А истински автомобил кога?

Кога американците направят истински танк.

Брате, "Абрамса" на американците отдавна кърти мивки, за разлика от "Арматата", дето още я теглят с теглич на парадите на Червения площад.

Ако целта на така наречения "Истински танк" е да разпердушинва танковете на врага, и най-вече расийските, то те си имат отдавна.

Цитирам "великия" Зукенбърг : " Роботите и изкуственият интелект са най-добрия приятел на човека! Те никога няма да посегнат на създателя си!!!" Що за тъпанар!!??? Време му е да посети Москва и да се запознае с Империята на злото!

това не знам колко е реално и колко се учи от грешките си но кагебейските другари явно не могат да се учат от техните грешки :)))

Такъв вид робот е недопустимо да се учи от грешките си, както се пише в статията.

AK-47 се е подмокрил от кеф, като е видял 4-те бурии на руското чудо и се чуди кога аджеба ще успея да седна и на 4-те едновременно. Тавариш Рагузин дали ще ми даде да се надена на тях без вазелин :)

Това отдавна се използва по света. Алкохолиците опят са тотално изостанали.

Я ни светни кой е къде? Явно само ти си знаеш.

Интересно защо тук се пише само за оръжия на Русия и САЩ. Да не би останалите в света да са спрели да произвеждат или правят много калпави ? Ами пишете и за европейските производители, за китайските, за израелските... Все едно слушам/чета махленски спорове Левски /ЦСКА (това бяха едни футболни отбори ако сте забравили... )

Така е и е за отбелязване наистина. В случая това чудо явно е предназначено да стреля по всичко което мърда, пускат го и се крият с дистанционното.... Има мноого време да мине докато някой успее да направи такова нещо дето да може да различава кой какъв е (носенето на тагове би го улеснило много но те могат и да бъдат фалшифицирани/отнети и т.н.).

Слагат му дрегер. Който е над промил не го закача.

или пак са копирали нечие изделие.

Абсолютна простотия! Ами ако врагът не е облечен във вражеска униформа, а в нашенска? Това с тази логика ще се чийти толкова лесно, че дечицата ще се забавляват как по-балъшки да ги взривяват :)

Според мен просто гледа дали температура на целта е над 30С и пуска един откос, и така докато се научи. Руски идиоти.. почти като онзи дето можел да отвива крушка, ама батериите му ги носи камаз.

Като им гледам процесорите, докато стреля войната ще е свършила.

Бе щом трепят хамериканските Джихади Джота, значи вършат работа..Това не са малоумните хамериканци, които при тяхната борба с Джихади Джотата, ИДИЛ увеличи територията си десвет пъти! А да не забравяме, колко любезно хамериканците даваха джипове Тойота и пускаха от самолетите си , оръжия и хероин от Афганистан на ИДИЛ:)

и какво им е напроцесорите, я разправи? изобщо в час ли си с тях? какъв процесор примерно има във Ф-22 знаеш ли? пълни дебили!

В книжовния български език се използва "кога и по КОГО да открие огън", а въпрос се задава с "КОЙ му даде права на редактора да редактира"...

До колегата по-долу, за грешките може да питаш краварските роботи "Марс" и "Талон".... Които и без невреонна мрежа взимаха свойте войници на прицел за стрелба, в Ирак . Затов и лудите крави се отказаха да ги използват в Ирак и Афганистан, да не избиват собствените си войници, поради системна грешка:) А що се отнаса до пройзведените от концерна Калашников оръжия, те действат надеждно и ефективно за разлика от краварските...Дори в нета си има клипчета как руските Сили за Специакни Операци-Спецназ, използват БАС-01Г Соратник в Сирия, зьа да избиват краварските Джихади Джотата. Има си го в нета на видеоклипчета. Дори нещо повече, в наземните роботизирани комплексикато Уран 9, Волк, Стрелок,Удар, Платформа М,Нерехта и т.н, руснаците са в светлинни години по напред от кравите и еврогейците, и всички останали. В морските комплекси също, само във въздушните комплекси-дронове, изостават от Краварника..Но скоро ще наваксат със приемане на въоражение на такива дронове като тактическия Орлан Е и стратегическия Алтос.

Що не ходиш да им ближеш задниците на "руските Сили за СпециАкни Операци", вместо да плюеш тук по всичко, което не е руско?

Що не извадиш негърския чеп, който си налапъл, докйато отзаде те помпат всякви мюсюлмански братя и ислями мюслита а? Викаш ти си яко за каузата на Джихади Джотата от ИДИЛ, и затова си даваш безплатно задника, та да те порят резаните пушки а? Май само ти цивриш за тях, а педик?

Гледам в една съседна статия се подиграват на руския процесор, но ти като типична платена лаладжиика там не пишеш нищо. А помисли и кажи какво оръжие можеш да направиш, ако не можеш да правиш процесори...

Предполагам дървено.

Расийските оръжия са много надеждни, да. Остава сега и да ги направят и да уцелват по нещо от време на време.

Имаше чудесен фантастичен разказ на тази тема. Накрая робота изби всички.

какво по-хубаво от това ?

'Т.нар невронни мрежи позволяват на системата да взема решения тип свой чужд, като трупа опит и се учи от грешките си.' Въпросът е докато се "научи" от грешките си дали ще има останали живи от "своите" ?