Коментари - Африканска страна ”отиде” в космоса | IT.dir.bg
назад

Африканска страна ”отиде” в космоса

Гана създаде първият африкански сателит, изведен в орбита около Земята.

Обратно в новината

Коментари - Африканска страна ”отиде” в космоса | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, не е като нашия, сглобен в САЩ, от американска фирма, ама иначе е български ... щото се ползва от българска (уж) фирма.

Буркина Фасо вече имат ракети ..

Каква контрастна снимка!

Чета по-долу коментарите на козяците..И се смея от сърце:) Къде били руснаците, как нищо не били постигнали, и т.н :) Абе мунчовци, всичко което лудите говеда от Краварника правят, вече е постигнато от руснаците! Първия човек в космоса, пъривя човек в открития космос, първия космически кораб, първия сателит, първата жена в космоса, първото скачване между два космически кораба, първите космически сонди, първите полети до други планети, първта космическа станция...Лудите говеда и тия неща ен са постигнали жалкарите, още си рият оборите.Мухахахах...Дори техния жалък Соджърнър, е едно копие на руския Луноход, първия дистанционно управляван космически вседеход! Лудите крави, успяха да копират руснаците едва 30 години по-късно! жалкари са кравите! жалкари! И в космоса не могат да се качат сами, без да циврят като малки кончити на руснаците:) И МКС е създаден единствено и само благодарение на руснаците, защото и еврофагитата и това не знаят, че базовия модул на МКС, е руския предназначен за МИР-2! И без руските модули, останлата част от МКС пада като консерва към Земята. Да не говорим, как гърмяха като къпачки Челинджъри, Колумби, Спейс шип 2,Антареси , Фалкъни и т.н..Дори НАСА!!! КРАВАРСКАТА НАСА НЕ ИСКА ДА ЛЕТИ С КОНСЕРВИТЕ НА МЪСК, ЗАЩОТО БИЛИ НЕНАДЕЖДНИ И НЕСИГУРНИ! А ДА НЕ ГОВОРИМ, КАК МЪСК ОБЕЩАВАШЕ ОЩЕ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ ДА Е НА МАРС, НА ОРБИТА, НА ЛУНАТА И НА ПИЧКА МУ МАТЕРНА! Факти, само голи факти!

Ох... то защото руски ракети не гърмят. Дай си имейл адреса да ти изпратя видеа и снимки. Истината е, че всички държави се допълват в космическите изследвания... и затова в днешно време, на фона на всичко което става, сътрудничеството в Космоса не спира. Руснаците имат огромен опит в ракетни двигатели, американците имат много добър софтуеър, имат огромни постижения в изследването на дълбокия космос, Европейската космическа агенция пък е много напреднала с технологии вътре в космическата станция и т.н. Това да вярваш сляпо в някакви идеологически умопомрачения показва единствено, че живееш все още в 50-те години на миналия век. И руски и американски ракети са гърмяли. В интерес на обективната истина, единствената космическа програма, която не е губила ракета досега изобщо, това е Европейската космическа агенция. Тя не е губила собствена ракета никога. Но и затова Ариана е в пъти по-скъпа от другите програми и все повече клиенти използват или руската ракета или Спейс Екс.

Да те светна нещо господине, краварите бяха десетилетия назад в космоса и космическите изследвания, ЗАД РУСНАЦИТЕ..И знаете ли защо?! Защото до 90 година никога не са имали истинска космическа станция, ако не се брои онова недоразумение Скай Лаб..Която сама се разпадна и изгоря в земната атмосфера... Подскачаха на орбита като бълхи, с техните совалки за по 5 дена ..И това беше! А МИР откара ДЕСЕТ години на орбита! Дори МКС е една кръгла нула, без руските модули..И знаете ли защо? Защото това са базовите модули на МКС, стабилизация, двигатели, животоподръжка, енергия, всичко е концентрирано там! Дори основния модул на МКС, е базовия модул на руския МИР 2. Дори в момента кравите копират руснаците, и знаете ли защо? Защото напълно се отказаха от крилата схема за строителство на космически кораби..И минаха към руския тип кораби-тип капсула! Дори Мъск тихом мълком се отказа от ВЕЛИКОТО СИ ОТКРИТИЕ- КАЦАНЕТО НА КОСМИЧЕСКИТЕ КОРАБИ НА РЕАКТИВНА ТЯГА, С КОЕТО СЕ РЕПЧЕШЕ ПРЕД ЦЕЛИЯ СВЯТ.....И СЕ ВЪРНА КЪМ РУСКИЯ ИЗПИТАН И НАДЕЖДЕН МЕТОД, ПРИЗИМЯВАНЕ С ПАРАШУТИ, А НЕ С НЕНАДЕЖДНИТЕ РЕАКТИВНИ ДВИГАТЕЛИ НА СПЕЙС Х. ДОРИ КЮРИОСИТИ, Е ЕДНО КОПИЕ НА СЪВЕТСКИЯ ЛУНОХОД, И ТОВА СА ФАКТИ...ЕДИНСТВЕНИТЕ НОВОВЪВЕДЕНИЯ НАПРАВЕНИ ОТ КРАВИТЕ СА КОСМИЧЕСКИЯ ТЕЛЕСКОП ХЪБЕЛ, ВЪВ ВСИЧКО ОСТАНАЛО ВЕЧЕ ПОВТАРЯТ ВЕЧЕ ПОСТИГНАТОТО ОТ РУСНАЦИТЕ...И ТОВА СА ФАКТИ. ТАКА ЧЕ ДА, КРАВИТЕ ПОВТАРЯТ РУСКИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ ОТ 50 ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК! ФАКТ!

Това да не са го изстреляли с прашка ?

Сателит, куб с размери 10х10 см за половин милион долара и 2 години работа? Някой май здраво е намазал едни долари.

Със сигурност не си ти този някой... Не съди за другите по себе си.

Интересно... химнът на Гана щял да излъчва GhanaSat-1. (невъобразимото цифросъчетание 24/7 не се нуждае от коментар)

Мога само да им пожелая успех! :)

Излиза че Южна Африка вече не е в Африка... може би защото не използват Спейс Екс. Само през Април тази година южноафриканците са уредили изстрелването на два наноспътника nSight1 сглобени в Кейп Таун, а първият спътник сглобен от Stellenbosch UNiversity SATellite, СънСат, е на орбита от Февруари, 1999 година, като между тези две събития южноафриканците пускат и други спътници;)

Ама те африканците бяха първи в Космоса бре не Гагарин ;)

Това е cubesat (1U - 10cmx10cm) масово се правят такива в момента сред студенти в други държави.

Тая , първата снимка ме връща в романтичната ера на първооткривателите (пионерите) в науката

И тия стигнаха руснаците! И на тях максимума им е нещо в орбита! Американците изтреляха орбитални телескопи, на Луната бяха, на Марс роботи пратиха, до Плуто стигнаха, а руснаци и ганайци максимум до орбита! Не случайно Сергей Брин от Гугъл каза: "Русия ли? Това е като Нигерия, но със сняг."!

Тъй, тъй... Само че, някак неудобно, се натрапва следният факт: в края на 60-те американски астронавти кацат на Луната (така се твърди), а днес (ок. 50 г. по-късно) единствените американски астронавти са в околоземна орбита, при това изведени там от руснаците... Малко е странно, нали?!

Е, американските астронавти са в космоса, въпроса е къде са руските космонавти? Нещо не се забелязват по близките и далечни орбити. Вероятно са в кръчмата и си говорят колко велика е русия и как само да си допият бутилката ще станат и ще разтаковат мамата на империалистите.

Даже любимите ти руснацо официално признават кацането на американците на Луната. Само ти и още няколко безмозъчни атакиста дрънкате още глупости за ФАЩ и прочие атакистки простотии.

Това, че в края на 60-те американците кацнаха на Луната си е безспорен факт. Това, че сега през 2017г. ходят само до околоземната орбита и при това с руска помощ също е безспорен факт и не е странно, а просто срамно.