Коментари - 3-те най-странни разработки на СССР | IT.dir.bg
назад

3-те най-странни разработки на СССР

Студената война ражда доста открития, плод на първоначално секретни разработки. Не всички проекти са били успешни, а странността на някои от тях е ненадмината.

Обратно в новината

Коментари - 3-те най-странни разработки на СССР | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбираш ли, руското изобретение Лазар били разработили Хамериканците...ти да видиш...

Съветския съюз е строг но справедлив. Прави най хубавите оръжия и разработки. Космически кораби и квантови компютри. Сега новия телефон е по хубав от Айфона и има повече картинки.

цяла седмица ще е "номер 1" в "новините" на дир.ру :))

Очевидно целта на статията е да покаже "безпочвеността" на руската наука и от там да изплете още една бримка в мозъка на читателите за безмислието да има Русия!

gonzales

"...че тези явления са свързани с плазмени образования..." я, науката била много напред по онова време. с плазма са образовали учениците :-)

Руснаците са ненадминати по идиотщините

Включая и твоя коментар, това най- идиотското и най- тъпо писание което съм че л в дира ! И моля те смени си името ! И аз съм Стоил и не мога да приема такова петно , което оставяш на такова юнашко име !

Стоиле, що не се самовъзродиш. Опции бол - Бернард Кажински, Рудолф Трабелевски... Все красиви и традиционни руски имена:D

може би и по учени и научни открития или твоите сериозни познания от втори клас не ти позволяват да го осъзнаеш . Трябва повече да четеш , поне по едно изречение на ден , не мислиш ли ?!

Образование и образувание не са синоними. На редактора явно му липсва образование, но в статията става дума за образувания.

Мозъчно радио, LOL. Ей го що руските слуги са така еднакви, видиш ли един видял си цялата им пасмина орки

Плюскаме ли разкрития трол тъпак

типични пиянски идеи :)

Молодец, Гогов! Молодец!

Молодец викат на старата ядрена ракета от влакове. Новата е Баргузин.

А на мене ми е Презкурин кой се бара у гъзин

мозъчното радио са го разработвали щото нямат мозък да направят части за нормално радио. а мозъчното радио не се е получило по същата причина! не са открили двама русские с мозък да да пробват работи ли идеята!

Чушкопека щом не са открили, значи нищо не са открили.

Например, разработена е стомана, която не гори в среда от чист кислород или диметилхидразин. И точно затова братята американци не могат да копират ракетния двигател Р180 вече 25г.... Има и други, ама няма да ги издам, щото ще трябва да се разправям със Щерев , Хан Тъпту и други специалисти по Съветския съюз...

Лосион,за вана от който,се изтрезнява...

моргата...

мого откривали уж ама още една кола не могат да направят като хората,ти да си си купил машина сделано в россия през последните 20 години ,щото аз не!

Тъпако диметилхидразин се използва в американските ракети Титан и Делта, които са си американски двигатели. И никога не са имали за цел да правят РД-180 , щото им е по евтино да го купуват. А и РД-180 не работи с хидразин, а с керосин.

Разговор между кучета: -Знаеш ли какво е условен рефлекс? -Да. Като започнат да ми текат лигите, тича Павлов с кренвирша.

за мен Калашника е много яко откритие, освен това имаше и едно куче на Павлов - и какво откри Павлов, че като покажеш лимон на човека почват да му текат лигите, да не забравяме и Бояршчика.

Да не забравяме Иван Иванович Телевизоров - велик изобретател на телевизора от 19. век. Сигурно още е жив.

Жив е. Имал е идея и сега работи по практическото осъществяване.

Пак е руснак- Зворикин, само че в САЩ.

на 25 юли 1907г. професорът по физика от петербургският технологичен институт борис розинг подава заявка в патентните бюра в русия, германия и англия, за уред за предаване на образ от разстояние!

Една от най-успешните съветски разработки е как да накарат народа да фотосинтезира. Прилагат я и в момента !

Според премиера Медведев по-малко от 1 % от патентите в света се регистрират от Русия. В действителност са около от 0,5 %. Той изказва оправдано безпокойство и апелира за подобрение на изследванията.

Като прегледах коментарите, стигнах до извода, че и ушанките и краварите са усъвършенствали достатъчно много "Мозъчното радио"!

Това не са странни разработки, а напълно закономерни..... Дираджиите са пропуснали четвъртата разработка в тоя дух, на съветския "учен" биолог ЛИСЕНКО, доказал съвсем научно, че кръстоска между череша и диня......, ще бъде нова руска череша с размерите на диня..... Има още мноооооого други в тоя дух !!! Всичко това е плод на руската образователна система

Или диня с размери на череша. Следвал е указанията на Мичурин, който е кръстосвал всичко, каквото види.

Жалкото е, че хората съвсем не стоплят, че тази статия е поредния манипулативен блъф към публиката от които тя трябва да разбере как нема такова животно и всичко е отишло в коша, но колкото и да не ви се вярва така се прави когато даден проект излезе успешен и се премине към внедряването му. От разработки като мозъчното радио е тръгнатала психотрониката, от други атомната и плазмената къртица (все в реална употреба от много години), СУРАТ и ХААРП, и куп други. В момента благодарение на "несъществуващата психотроника" 98% от хората са под здрав контрол на ниво мисли, емоции и физиология, скрит социален контрол.

Каквито им изобретенията, така и империята - в бунището на историята :)

ЯМЕРИКАНСКИ И РУСККИ УЧЕНИ ИЗСЛЕДВАТ ЗАЕДНО КОСМОСА, ЗАГЪРБИЛИ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ДАНДАНИИ. АМЕРИКАНСКИЯТ АПАРАТ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НА ВОДАТА В КОСМИЧЕСКИЯТ КОРАБ БИЛА МНОГО ТЕЖКА, КОЕТО Я ПРАВИЛО НЕУДОБНА В ТЯСНАТА КОСМИЧЕСКА КАПСУЛА- РУСНАЦИТЕ ИМ ПРЕДЛОЖИЛИ СВОЯТ. БИЛ ОСНОВАН НА НОВ, НЕПОЗНАТ ПРИНЦИП, БИЛ МАЛЪК, ЛЕК И ЕВТИН. ПОКАЗВАТ ЛАБОРАТОРИЯТА, В КОЯТО Е СЪЗДАДЕН. ИЗГЛЕЖДАШЕ КАТО ОБИКНОВЕНА РАБОТИЛНИЦА. ПОКАЗВАТ И СЪЗДАТЕЛИТЕ. НЕ АКАДЕМИЦИ С БРАДИ. БЯХА НАЙ ОБИКНОВЕНИ МЛАДЕЖИ, НЕБРЕЖНО ОБЛЕЧЕНИ С ДЪНКИ И ТЕНИСКИ. ТЕ ТАКИВА СА РУСКИТЕ ИЗОБРЕТЕНИЯ И ИЗОБРЕТАТЕЛИ. ПРИПОМНЯМ, ТОВА ГО ВИДЯХ НЕ В РУСИЯ, А В АМЕРИКА.

и ако не е тайна, какво точно си работил в Америка ??? През 1980-те млади български учени от ЦЛКИ-БАН специализираха и работех в изследователски центрове на НАСА в Хюстън, а също и в Мичиган.

В Америка е работил по откриването на тайния вход на Хиопсовата пирамида, заедно с Кадафи, който го признава за полубрат и го изпраща да се бори за освобождението на Сирия като таен войник на покойния Фидел Кастро.

мръсните комунисти от край време на запад гледат и бягат, а у дома искат гулаг, глад и мизерия...

Руснакът съзнава, че е ненавистен, непоносим или в най-добрия случай съжаляван в цивилизования свят, в който свят той няма дял и никакво участие в изграждането му през вековете. Непоносима страдание за русина е това съзнание - да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията.

в статията има и истина! тя е в третото изречение. на съветските учени не им липсват революционни идеи, но прилагането им на практика е съвсем друго нещо. те това е истината за русский гений ! ама само с духовен скреп не става! иска си и можене!

ох баня ох кеф,турската баня най кеф

неее, вашата русская баня е най кеф! веднаж годишно, като се разлисти брезата, ако не си се напила предварително и да пропуснеш "събитието" де! после пак догодина! по близо сте до животните, не же ли до човеците!

га си клъцна креМФирша, ма?

Всички рускини са наясно с това, че си иска можене. Водка, водка и...

Ако някой е посещавал руски научни институти и такива в развитите страни,ще разбере,че руснаците са обречени.Руските академици са алкохолици,материалната база е несравнима,екипите в русия са примитивни и се крият да не се разбере колко са назад.т.н.

мараба фесчо,я кажи как е на сол дупето на султана от козяк

За това на запад изобщо не се срещат учени с руски имена...Тъпак. По-скоро ми покажи американци които да са постигнали нещо напоследък. Даже индийските имена са повече от англосаксонските

е разработка на военните в русия съм в русия съм

От пръдня-боя...

За Къртицата ползвали немски разработки, другото аналог на Хаарп, но, разбира се, единствено руснаците са малоумни идиоти. Това ли е изводът от тази статия?

след малко ще се включи ракетния ДАДА,ЗАЩОТО ГЛУПАВИТЕ ТРОЛОВЕ ЗАСТРАШАВАТ БЛИЗНАКА МУ ДП,а те спят заедно.точно като в кравария,педераси

хахахахахахха,първия разкрит трол глупак,абе dp,защо те разкриха бе милиционеро,ама то така е гаровите плъхове

Обаче dp-то си продължава цъкането на плюсчета-минусчета. Не трябваше да му казвате, че само го подозираме.

ето го първия в стремежа си да се покаже умен се показа като обикновен плъх,слухтящ в тоалетната,това е приома на бившите милиционери отхвърлени от дс поради некадърност=dp

dp е като плъх хванат на тясно,но какво да ни учудва от човек живеещ с плъхове

Наистина си адски тъп!!! Защо ти трябваше да минаваш в оправдателен и обяснителен режим? Това, което написах за брояча беше абсолютен блъф от моя страна! А ти, лапнишаране го налапа като, хайде да не казвам като какво! Гузен негонен бяга! Хайде поне прояви елеменарен опит да мислиш с главата си! Кой подобен сайт би оставил незаключен със скрипт брояч, който да е достъпен от хилядите потребители на час?! Виж първо себе си, колко акъл имаш, пък тогава обиждай другите в постовете си!

Нито има оправдателен режим, нито някога съм крил какво и как правя. Прочети пак постовете ми. Винаги личи, когато някой цъка повече от веднъж на пост - все едно + или -, съответно само умствено изостаналите орки от руската тролеферма си въобразяват, че не е очевидно и се напъват. Е, аз не го крия. Видя ли някой от орките да цъка му отговарям ако съм в подходящо настроение.

dp е нивото на козяшките тролове,освен с манипулации да си изкарат няколкото пресни залъчета няма как да са конкурентни на циганетата по кофите и кенефите

Counter брояча на сорса на тази статия и коментарите показват 4 уникални посещенияна страницата за периода от 13.25 ч. до 13.45 ч. Странно тогава, как при 4 уникални посещения коментарът на юзер "dp" получава през минута по един плюс за да достигне 12 плюса в момента, а репликите към него съответно по един минус пак за минута. Та Дир, вие ли ползвате някаква странна разработка за манипулиране на гласовете или dp ползва ботове, които броячът не ги отчита за уникални посещения?!

Не ползвам ботове, просто броячът им се вижда със закъснение или не отброява определена група IP адреси. За да могат да бъдат нацъкани всичките + и - са нужни посещения от различни IP адреси за всяко цъкане.

то бива да глупав,ама ти разби брояча бе,и те разкриха като последния кенефен педерас

TOR браузер, и сам си цъка плюсовете.

Голяма част в случая са така, да. Или предлагаш да оставя кенеф поета да си цъка без отговор? Правя го и това редовно, но когато имам време за бездействие правя и както сега.

а бе от дира я кажете кой ви ботва така яко,та най малоумните коментари имат по 15+ плюсове,явно е някой незадоволен наркоман който не може без някой да го нахака в кенефа

Най-странното изобретение е създаването на СССР и желанието им да го пренесат в целия свят. Добре, че сдаде екипа, преди да разорят народите.

а я ни виж нас от 28 години как вместо да се разоряваме вървим към светлия ток на краварски ботуш

Експериментът е успешен, но по-късно животните отказват да изпълняват тренировъчните команди. Още едно доказателство че кучетата са несравнимо по умни от хората. Както и всичко живо, част от което в глупостта си хората обобщават като животни.

Това "плазмени образОвания" кърти терена и йоносферата. На автора на статията му трябва едно начално образОвание.

Ей руснака и преди 100 години е бил най-напред от всички, нация с потекло, корени,традиции и разум!

Знаем за психотронното оръжие, за аномалиите в климата през последните 20 години да не говорим, и вие се опитвате да ме убедите, че тези идеи и разработки са неуспешни?...

Най-новите рубрики "Студени досиета" уау, и -претоплени манджи-. Много ПИКантно, ама временно.Ще останат само щерев и морския вълк.

От заглавието на публикацията разбирам, че руската Сура е най-странна разработка, а хамериканския ХААРП не е!

Специално за Сталин е измислена самоебачката с педали.

виждам че първо ти си я пробвал

Ох, писеее....така като ми говориш се възбуждам..

чел съм за мн други къде по шантави разработки и руски и щатски и китайски ... лошото е че мн от тях са успешни ... до къде ще стигнат с перверзиите си няма как да знаем

това ссср и то ли е тайна разработка

то и ти си тайна разработка на комшията,затова си толко умен