Коментари - НАСА симулира мисията си до Марс - на Хаваите | IT.dir.bg
назад

НАСА симулира мисията си до Марс - на Хаваите

Успешно приключи 8-месечният марсиански проект на НАСА при земни условия.

Обратно в новината

Коментари - НАСА симулира мисията си до Марс - на Хаваите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, точно както и кацането на луната. Сега кино технологиите са по-напреднали, та може и да се получи по-така достоверно. 1. На луната няма атмосфера, следователно няма вятър, който да вее знамето на негъра. 2. Кацането на лунния модул е като слизане с асансьор, т.е. без никаква прашна маса от повърхността да се вдигне следствие от двигателите. 3. Светлинните сенки, които се кръстосват точно както при осветление на стадион. 4. Радиационните пояси на Ван Ален (които стигат едва 60000 км от Замята, т.е средата на пътя до луната) не може да бъдат прекосени от човешко същество и то да оцелее. (Не и с тенекията с която са летяли). 5. Астронавтите отказват всякакви интервюта в първите години след "кацането". 6. Някой астронавти от НАСА, който са били склонни да разкрият истината загиват мистериозно в изпитване на апарати. 7. НАСА твърдят, че имат 6 поредни кацания на хора на луната (Appplo 11, 12, 14, 15, 16, 17), всички са се върнали живи и здрави без грам облъчване. И т.н.

Ти виждал ли си птица кацнала на жица на далекопровод, по която тече 100 киловолта напрежение? Май за пръв път го чуваш! А виждал ли си след като отлети от жицата как цялата птица свети като слънце от облъчването? Не си, нали? Няма и да видиш! Защото няма такова облъчване! Продължавай да си вЕрваш. Впрочем, точно тази дума "вЕрваш", ти издава умственото ниво!

Коментарът ти е толкова безсмислен че човек се чуди какво ли си пушил докато си го писал. Птица върху жица! Брилянтен ум!

Така е разбира се + още 50 факта който говорят че никога не са били на луната но някои хора и да си признаят сега ще ги обявят за луди!

Въпроса е кои двама са били на сухо за 8 месеца?

Няма такива! Всички са шпатулисти!

сащисаните африканци тоя път поне ще снимат на терен в пустинята, а не в студиото където един негър прави вятър.Буахахаха -великите американски фатназии-най големите фантазии.

Няма и едно единствено солидно доказателство за кацането на хора на Луната. Нито едно! Но има много детайли които ни навеждат на мисълта че такова никога не е имало. За тези които имат мисъл става въпрос, щото виждам че много хора са лишени от такава.

доказателства има безброй. какво разбираш под солидно? ето ти едно, американците донесоха обратно близо 400 кг каманак от Луната. Руснаците с луноходите горедолу същото в грамове. Още 70те Русия и САЩ обмениха проби от това което имат и установиха, че са идентични. по солидно от парче камък здраве му кажи! Заключението: или двете страни са били на Луната или никоя (и двете страни лъжат). Предвид, че първото се подгрепя от безброй други доказателства, а второто се подкрепя само от безброй неоснователни спекулации, смятам първото за вярно. а "детайлите" които те навеждат към всякакви мисли, са си чисти измислици и спекулации как би трябвало нещо си да бъде според някой си, без реална представа как са нещата на луната.

Парче камък от луната е доказателство за кацане на хора там? Айде обратно в час по логика и да не се изказваш повече докато не завършиш успешно. И другите "доказателства" са абсолютно същите.

Но затова пък ламарината от която е направен "лунният модул" може да я види всеки на снимките.

От дира са ми изтрили постовете, бях дал линк към статия за "лунните камъни" в която много ясно се казва че камъкът в холандския национален музей е фалшификат. Дори са го били застраховали за 500000 долара, защото са вярвали че е от Луната. Няма да давам пак линка защото ще го изтрият явно, но ети ви какви "доказателства" представляват тия камъни.

Те това го могат много добре - симулации на кацане и други такива. Имат опит, така да се каже. Правено е вече. А руснаците от срам че са били минати така смешно, сега издигат лозунги като "ако имаше нещо фалшиво в кацането на Луната СССР щеше да го види", вместо да си признаят че са били глупави. И понеже знам че следващата реплика ще е за рефлекторите - да сигурно ги има, но са поставени много по-късно от роботи, не от хора.

Аз много не разбирам, но защо комуникацията с Марс трябва да е на бавно пристигащите с 20 минути закъснение радиосигнали, а не със светлинни такива (примерно с лазер), пък ако ще и на морз? А със сигурност има и по-развити комуникации от морза.

Това е въпрос с повишена трудност. За да може да се ограничи достъпът до сигналите, както беше с "кацането на Луната".

Защото и радиосигналите, и светлината са електромагнитни вълни и се разпространяват с една и съща скорост. С тази на скоростта на светлината. Демек, разлика във времето за което пътува сигнала няма да има. Същото е, както отнема 8 минути на светлината да дойде от слънцето до земята.

Е защо не си учеше уроците в у-ще и трябва да се излагаш тука :)? Сигнал на Морз с лазер е по-бърз от радиовълните така ли :) ?

Въпроса е уместен, но малко неправилен. Но "специалистите" отговорили над мен да вземат да се образоват за предимствата на лазера спрямо радио вълните, щото такива определено има.

Мъск ли е режисера?

Заснет е вече !

Аха ето къде ще се снима полета до Марс :)

В Пустинята Мухаве преди десетилетия имаше други симулации