Коментари - В Холандия принтираха... мост | IT.dir.bg
назад

В Холандия принтираха... мост

Първият в света 3D принтиран мост е вече факт.

Обратно в новината

Коментари - В Холандия принтираха... мост | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Леле, леле...... натоварена циганска каруца да мине и ще се срине...

Браво на холандците а аз като чета коментарите ние сме още в феодална ера за какви 3д принтери говорят? Това е технология с която ще строят жилища и най вероятно ще се колонизират планети. Пращат принтера на марс а той прави станция за няколко месеца. Пести материалите а и самите материали за принтера ще се изменят много с времето като пяната за изолация когато направи реакция с кислород и обема и се променя в пъти.

Интересно е, дали моста е принтиран директно на мястото или на друга площадка и след това е монтиран.

Руснаците строят през морето 19,5км мост с едновременно натоварване 1,6милиона тона, а като този ние и на село не щем!

Това трябва да е по-некачествено от нормален мост. Начина на направа на материалите е друг, който определено трябва да е по-некачествен. А това с принтирането е като мода. По-добре да му бяха направили отделните части и с тях да го сглобят. Ще мине една рота отгоре и от резонаса може да се срути моста. Затова май е забранено да маршируват върху мостове. ;)

Цели 3 месеца го принтирали...,смех. Навремето наш'те трудоваци такъв мост правеха за седмица, а и танк щеше да издържа

Без колелата

"...Мостът е предназначен основно за велосипедисти... Конструкцията е проектирана да издържи натоварване от 2 тона..." Мигранти ли ще прекарват оттам?

а да сега дочетох. Издържал 2 тона.Е извинете ама до истински мост има много вода да изтече:)

Колко искаш да издържа пешеходен (велосипеден) мост?

Не си извинен. Мостът не е проектиран да издържа повече, защото е пешеходен, което не го прави по-малко "истински". У лево и следващия път се постарай повече, преди да (ереш с мозъка си, вместо с предназначения за това орган.

Малко повече. Иначе като се наредят 15 човека на единия парапет да зяпат надолу и 15 на другия и моста пада. Общо взето за пешеходен мост трябва да смяташ поне 4-ма човека на кв.м. за да не се озовеш в затвора някой ден. Остави другото, ами при един по-стабилен сняг през зимата може да падне и без един човек на него.

Така наречения 3Д печат е всъщност ползване на компютър за точно изливане на детайли в калъп.Принципно е яко защото е процес с голяма точност но доколко е качествено наслояванмето на материала не съм наясно.Защото едно е да печаташ детайли от пластмаса,а съвсем друго от стомана!

САЩ (естествено) са направили метален принтер, който постига по-голяма плътност от тази при стандартното леене на стомана. Могат да се правят произволни метални детайли с огромна прецизност и увеличена здравина за почти "отрицателно" време - направо от компютъра пускаш и се прави детайла. Няма фрези, преси, стругове и т.н. Найс, а?

Като човек с някакви познания по обработка на металите и кристална решетка, малко ме съмнява тази "новина". Най-вероятно става дума за някакъв нов композитен материал.

От Карлуково Ви търсят! Пресрочили сте отпускът.