Коментари - Роботът Atlas оцелява след „салто мортале” | IT.dir.bg
назад

Роботът Atlas оцелява след „салто мортале”

Човекоподобният робот Atlas придоби ново умение. Двуногото творение на Boston Dynamics може да прави с лекота задно салто.

Обратно в новината

Коментари - Роботът Atlas оцелява след „салто мортале” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, по-добре беше с терминаторите. - бавни, без да правят акробатики. Сега с тия робонинджи ще стане кофти.

Защо Атлас и Бостън динамични ги пишете на английски , вие български не знаете ли ?

Тези от Бостън Дайнамик са някакви изроди в роботиката. Всичките им роботи ме изумяват. Браво машинки!

Това го прави американския робот, представям си руския какво прави, сигурно още 1000 неща. Нали рашаните са 1 в света и извън него.

Кога само ще закачат красивата главица на София към това сладко телце

Едно голямо евала за Бостън Дайнамикс, невероятно постижение!Екипът създал това чудо на техниката, сякаш е от друга планета.

Впечатлен съм.Много.знаете ли, че това кюспе с една не кой знае колко сложна програ,ма за искуствен интелект прави безсмислена пилотираната космонавтика? Не му трябва нито 100 кг храна нито 200 литра вода, нито да му се осигурява налягане, нито му трябва кислорода за дишане нито радиацията ще го утрепе.Нямам нищо против и да бачка вместо мене.

Добре де, ще те отмени в съпружеските задължения, но хвърлянето на боклука си остава твоят специалитет.

Тя пилотираната космонавтика се осъществява най-вече благодарение на командния център долу. Пък то хубаво, че няма да има нужда от храна и вода, ама работата на космонавтите не е само да правят салта - надявам се, че си съгласен с това.

Той ако бачка вместо тебе, ти какво ще правиш. Доказано е, че човек трябва да се държи зает, иначе мисли за глупости. И ги върши.

Браво. Радвам се, че има и други, които са осъзнали, че утопия не можем да съществува в реалния сват.

Jugment day наближава :)

ПРОЕКТЪТ СЕ ФИНАНСИРА ОТ ДАРПА....А постиженията /и другите/ на Бостън дайнамикс са невероятни и възхитителни.Дано са за добро.

След 10 години най-много, роботите ще ходят съвсем като хора. А използването на програми за изкуствен интелект, качени на квантови компютри и управлаващи дистанционно роботи, ще направят милиони хора безработни след 20 г.

Въпрос на Може да се приеме че ще освободят милиони хора от бремето да работят. Нищо не пречи работния ден да стане 4 часов при 4 дневна работна седмица. Единствено се нуждаем от контрол на раждаемостта в дивите страни чрез световно правителство.

Не бързай с прогнозите. Демонстрацията тук показва ограничен набор от движения с предварително зададени параметри. Но дори и това е коствало на специалистите от Boston Dynamics години усърден труд. Ако все пак обаче приемем, че един ден роботите могат да заменят човека в работата му - защо и с кого ще се конкурира последният тогава? Икономиката обезпечава човешки нужди. Функцията на роботите е именно да намали човешкия труд. Ако няма човек, за когото да извършва дадена услуга, роботът също става излишен.

"След 10 години най-много..." ... имаш ли си на идея колко струва такъв прототип ? и колко ще струва след 10 години ? а говориш за серийни бройки :))) значи, вервай ми, в обозримото бъдеще, демек нашия живот НИЩО такова няма да стане :)))

как така оцелява да не е умрял и какво е това салтомортале знаете ли?Прави задно салто а не мортале браво на момчетата от динамичните от бостън

Имам усещането че заради тоя робот след десетина - петнайсет години ще забравим как изглеждаха мотокарите.

Едва ли. Все пак колелото е ефективен и прост начин за придвижване

Наблюдател

Прост и ефективен ама само на равен терен. В природата колелото е крайно неефективно... вероятно за това и щъкаме на крака а не на колела. Не навсякъде където се пренасят товари терена е гладък. А и асо навлязат масово няма и да има нужда да се изглажда. Да не говорим колко по ефективно би било да се ползва като носач и транспортно средство из разни джунгли и скалисти терени. И изобщо приложението му ще е доста по голямо от колкото едно колесно средство би могло да предложи. Нека не забравяме че пътищата са измислени единствено и само заради.. колелото. Преди него не са били нужни. Ако е достатъчно сполучливо защо да не измести дори и колите. Тогава ще може да идеш на доста повече места от колкото с кола. Сега като се замисля и едно рали би изглеждало доста по забавно от колкото с колела хехе :)

Изключително постижение на мехатрониката. Трябва обаче да отбележим, че роботът не е автономен, а и следва да зададем въпроса дали може да направи същото при малко по-различни условия; ако да речем платформата е с няколко сантиметра по-надолу или съответно по-нагоре, препятствията са малко по-раздалечени или приближени едно към друго и т. н. Това все пак са лабораторни условия, които предварително са пресметнати до последния детайл.

Може и да е така, но в допълнителното видео при едно от салтата загуби равновесие и му се наложи, напълно автономно, да направи 2 крачки назад за да запази равновесие

Робота се насочва от човек, това имам предвид. Не се придвижва и ориентира самостоятелно.

Няма нищо обективно в тебе--тук и на другите места...Поне гледай и слушай какво ти говорят хората.....

Наистина впечатляващо!

Впечатляващи възможности на този робот!