Коментари - Кой взе научните награди ”Пробив” | IT.dir.bg
назад

Кой взе научните награди ”Пробив”

Фондацията "Пробив" раздаде 22 милиона долара с годишните си научни награди, като почете десетки физици, биолози и математици на церемония в Силициевата долина

Обратно в новината

Коментари - Кой взе научните награди ”Пробив” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колкото повече опознаваме Вселената и развиваме науката, толкова повече откриваме безграничната гениалност и сила на Създателя. Големият взрив и Еволюцията не изключват съществуването Му, а го потвърждават! ...и нека бъде Светлина...

Създателят е конкретна личност която държи да разберем нашият произход, предназначение, Неговата свята воля, закон и спасителен план за човекът паднал в грях, който е несъвместим с вечният живот. Ние сме създадени да бъдем светии на вечният свят Бог и нашит Създател иска да сподели вечността с нас. В Божието царство смъртта е неестествена и ще бъде унищожена след очистването на вселената от греха. За целта трябва да се научним да живем според принципите на вечият живот за да сме съвместиоми с Божието царство на духиовната сила и славата на живият Бог. Идеята за еволюционен процес без прякото участие на съзнателно интелигентно същество е напълно невъзможна. Такава идея е безполезен антинаучен вавилонски езотеризъм и мистицизъм. А идеята че Бог може да движи еволюцията която по концепция е свързана с толкова безсмилено страдание, противоречи на Неговият свят характер, любов и всемогъщество, разкрити ясно чрез Неговото могъщо слово записано в Библията и Неговото товрение в което можем да видим вниманието, любовта и грижата Му към всеки един детайл малък или голям. Библията е абсолютна книга на истина в която четем Божието слово. Няма друга книга такава със сила да променя сърца и съдби. Божието слово реже като двуостър меч без празен ход и всяка дума попада в целта и атакува егото на човека, което е основа на греха. То разделя ясно и категорично правда от неправда, зло от добро. Там няма размити граници. Истината е чиста и свята без петно. Защото я любов, смисъл и бъдеще.

Bull Shit ти казвам! А когато захапа плодът на познанието ни нагъзи, нали? А сега разбираш ли искал да разберем :)

Познанието и силата ни се дават според способността ни да носим отговорност и според готовността да се грижим за ближните. Това са висши принципи на Божието царство, където силните се грижат за слабите, а Бог Който е всемогъщ и всезнаещ се грижи за всички за да тържествува живота във вечна хармония. Бог няма да ни даде познание пред да изгради моралната основа за това познание за да моеж да се полцва ползотворно. Бог гради тази основа и тогава дава познание. Но първо Ева и после Адам пренебрегнаха авторитета на нашият свят Създател за да угодят на егото, което е в основата на грехът. И последиците са трагични за целият човешки род.

Колкото повече опознаваме Вселената и развиваме науката, толкова повече откриваме безграничната гениалност и сила на Създателя. Големият взрив и Еволюцията не изключват съществуването Му, а го потвърждават!

Виждам пак се е активирал колегата, който от завист към научните постижения, постоянно ги плюе. Иначе добре са избрани наградените. Генетика, Физика, Математика - това са едни от науките с най-голямо бъдеще.

Имаш ли идея защо след хипотетичната поява на първото поколение звезди - момента в който гравитацията трябва да е започнала да доминира налягането и кинетичната енергия на първоначалният разширяващ се според модела на ББ идеолозите газов облак, материята във вселената не е започнала да се свива под действие на същата тази гравитация? Защо когато според същите теоретици в ранните години на вселенат е имало период в който налягането и температурата в нея са били достатъчни за термоядрен синтез, в днешно време (според модела им няколко милиарда години след този момент), отново доминират леките елементи във вселената? Как е възможно това чудо?

Не виждам проблема. Доминирането на гравитацията при образуването на звезди, е гравитация с локален ефект (заради малкото разстояние), не глобален, за цялата вселена, както си мислиш.

"Наградата за физика се присъжда на изследователи, които са изследвали някакъв ефект присъждан на големият взрив, който никога не се е случвал. Този въображаем взрив е вавилонски класически езически езотеричен мит който противоречи на универсалният закон за причинно следствената връзка, физическите и информационни закони, логиката понеже чрез принципите на хаосът не може да се създаде порядък, и наблюдаемата реалност. Наградата по математика се присъжда за абстракционизъм. Каква е ползата от познание(?) което не се занимава с реалността и като следствие не може да бъде проверено чрез научни методи дали е достоверно? Очевидно когато хората се отрекат от причината за всичко същестуващо в битието и първоизточника на познанието и информацията - нашият вечен и свят Създател, не им остава нищо друго освен да се занимават с абстракционизъм и да се самозаблуждават.

К

Че не го пише в книжката ти, не значи че не се е случило. А абстрактната математика има толкова много приложения...но и тях ги няма в книжлето ти и за това няма смисъл да се хабя да ти обяснявам.

В Библията има научни факти, които бяха проверени едва през последните два века поради липса на технологични възможности в по-ранни времена и бяха потвърдени. Обаче за големият взрив няма нито един научен факт. Само философски спекулации. Мога да говоря много по темата и да изложа няколко фундаментални проблема на тази теория. А вие или който и да е от идеолозите на тази езотерична теория не сте в състояниедадете дори един научен факт в нейна полза. Прочее така е и с теорията на биологичната еволюция , която е продължение на този вавилонски мит. Аз се чудя каква утеха могат да намерят хората в лъжата? Прегръщайки лъжата лъжат себе си със всички негативни последствия от това.

Прекланям се пред чувството ти за самоирония, избирайки този ник.

Браво за корекцията... Бързо реагирате... :)

Така и не разбрах ... Кои взеха или Кой взе... Някой от софтуерния отдел да се консултира с редактора на статията, че смисъла май го разбирам, но не и граматиката или каквото и там да се казва в българския език....

Пише се "кой взе" (ед.ч.) или "кои взеха" (мн.ч.). Това "кои взе" подхожда да бъде написано от човек с небългарско име и слаби познания по български език.

Всъщност много чужденци говорят български по-граматично от повечето българи