Коментари - Астероидът Умуамуа има ”органична обвивка” | IT.dir.bg
назад

Астероидът Умуамуа има ”органична обвивка”

Загадъчният астероид, наречен Умуамуа е първото засечено тяло идващо от друга звездна система. Учените разкриха, че то има "органична обвивка".

Обратно в новината

Коментари - Астероидът Умуамуа има ”органична обвивка” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не е НЛО с извънземни?

Само не знам как така са установили, че е органичен въглерод и въобще материал това дето го покрива този астероид!? Да не би некой гущер или цръв да го е из..кал на астероида!? И те да го знаят това без да са го казали!?? Щото то инак въглерод и въгловодороди си има из вселената и те ама ич не са и чували за органичен произход!!!

Абре, я ми намери един неорганичен въглОводород, ще получиш Нобел за цялостно творчество!

Тази гад нали си замина? Ако обърне, да знаете на зле е ..... иначе .. ко ви пука живота си тече :)

Това е кораба на клингоните, спасявайте се!

се майтапехме, че това е "Рама". На мен вече нещо не ми е толкова смешно...

НАЙ-СИГУРНАТА ТЕХНОЛОГИЯ Е БАЗИРАНА НА СИЛИЦИЙ И ВЪГЛЕРОД :))

Слагайте му един парашут и пращайте Николета да го проучва.

Те са установили, че обектът има "защитно палто" - изолационен слой от богат на въглерод органичен материал. С какъв научен метод установиха това тези наблюдатели? И как прецениха че идва от друго звездна система. Не може ли да бъде свободно движещ се обект в космическото пространство?

Да си чувал нещо за спектрограф, спектометър, спектроскопия? А да си чувал за едни огромни еталонни сравнителни таблици? Между другото това го знам от обща култура, а ти като човек който е обиколил най-големите научни лаборатории по света, трябва да познаваш и други методи. И, да, прав си, че не е задължително обекта да идва от друга звездна система. Наистина може да е скитник.

Със спектрограф и спектрометър се изследват обекти които излъчват светлина или топлина при добра видимост. Астероидите не спадат към тази група обекти освен ако нямат богато съдържание на радиоактивни изотопи и естествена флуоресценция.

Не казват най-важния детайл - дали има въртене по други оси освен по най-дългата, щото ако няма то това тяло си е с изкуствен произход.

Казаха - има въртене по няколко оси. Точно затова го "преслушаха" за звуци преди няколко дни.

Ало цветане я прати некой да ми я докара тая пура че такава баш не съм пушил и по-бързо ако обичаш че ше земе да отлети, ти чу ли бе

Извънземни са убили бог,и ни го пращат като в ковчег,за да ни стреснат,и лесно да ни победят.Но не знаят,че разполагаме с мощно оръжие-тайната антиизвънземна ракета на Ким,а имаме и защитна стена :)

Това е космически кит. Обвивката е кожата му.

хубаво си фантазираме но в траекторята на астероида не са наблюдавани никакви аномалии. някакси е тъпо да си направиш космически кораб и да го оставиш само да се носи по инерция из космоса.

За всяко изкуствено изделие може да се намери някакво умопомрачително и невероятно "доказателство" че е от естествен произход... "Учени" за тая работа колкото щеш.

Това е космически кораб. Органичната материя е някакъв щит, а може и корабът да е изцяло органичен като във "Фарскейп".

Че това е Хилядолетния сокол, бре!

Според НАСА и технология нямаме да кацнем или за близко облитане, но в near term можело да сдобием с такава. Обаче за сметка на това маймуните са измислили как още по-ефективно да хабят енергия като генерират никому ненужни биткоини.

Пазарът им се срина днес.

Пратете некой да го докара.

Много е вероятно това да е капсула за междузвездни пътувания, но земните маймуни още не могат да го изследват, защото нямат технология да стигнат до него и да кацнат.

Технологията я има. Време няма за подготовка на мисията.

Може и така да е, но траекторията не е случайна, някой може да разчита на нас, ама ние нямаме време да се занимаваме с глупости.

Явно, пак Брус Уилис ще трябва да се намеси. С екипа си от супер смели миньори и супер мощна атомна бомба.