Коментари - Роскосмос се похвали с по-малко от 5% аварии | IT.dir.bg
назад

Роскосмос се похвали с по-малко от 5% аварии

През 2017 г. Роскосмос успя да намали процента на аварийните пускове на ракети до под 5%.

Обратно в новината

Коментари - Роскосмос се похвали с по-малко от 5% аварии | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия използва основно апарати създадени като базова конфигурация преди 50 години. Е, за 50 години все трвбва да са им свикнали с проблемите. Основния проблем на космическата програма на Русия е липсата на технологично развитие. От времето на Корольов и Гагарин те не са направили нищо ново. Измряха немските ракетни специалисти, съветските избягаха на Запад. И Русия си остана на технологичното ниво на 80-те. Даже по-зле - не може да се възпроизвежда като специалисти. Ама то не става само с пиене Трябва и акъл. И с биене на барабана не става. Като сравниш тези неща скоито се хвалят с постиженията на Илън Мъск и на Ричард Брансън направо може жал да ти стане.

ХаХа дай да видим постиженията на Мъск и на Брансън???? Какво направиха взеха няколко инженера от НАСА дадоха им пари и готово претоплена манджа. Това което прави Русия е да се преорентира пазарно, тоест изпращане на спътници и хора в орбита. На Русия не и е силна страна науката нито пък на Мъск или Брансън това е запазена марка за истинската НАСА и ЕКА.

Това което прави Русия е да се преорентира пазарно, тоест изпращане на спътници и хора в орбита. имаш ли представа Русия какъв огромен дял от пазара точно на тия изстрелвания загуби само за последните две години ?!? И то точно заради Мъск. Имаш ли представа, че африканеца Мъск има повече изстрелвания от великите 60 годишни роскосмос за тази година. Поне като пишете смешки, не се излагайте така жалко.

Кой го казва... Тези се скъсаха от половин век да си прикриват гафовете и неуспехите. Сега вече не лъжат!

Никой да не вярва на платените кремълски фейк новини и на българските им глашатай. Боевики исламистских движений 31 декабря совершили нападение на российскую авиабазу Хмеймим в Сирии, уничтожив несколько самолетов. Об этом сообщает газета Коммерсантъ. Об этом газете сообщили военно-дипломатические источники. По их словам, в результате минометного обстрела были уничтожены четыре фронтовых бомбардировщика Су-24, два многоцелевых истребителя Су-35С и один военно-транспортный самолет Ан-72. Также боевики уничтожили склад боеприпасов, сдетонировавший после попадания минометного снаряда. Това е за подарък за Новата годима. Днес сме веè 4 януари, пет дни след това събитие и нито пияните ватенки, нито платените им БГ клакоьрски медии не смеят да напишат и дума за това. Ватенките пишат: Все эти С-400 и "панцири", - ето хлам и фейк. Они ничего не делает, только ложная кремлевская пропаганда. Самая охраняемая ватная база , а муджахеды делае что хочет. А нам врали что война закончилось. Оръжието на алкохолиците от азия не струва нищо. Само въздух в свирката на локомотива на лъжливата им комунистиèска пропаганда. Хайде всички руски подлоги от България - отивате в Сирия да спасявате каквото е останало от изпепелените им бази...

Фейк нюз, спам, кретения, дрОгарство... Опровергано е официално от мин. на отбраната на Русия. Реално, става дума за коледно писмо на пияни бандеровци, адресирано, обаче, до саудитския, демократичен, шариатски халиф, в което са си казали желанията за нова година.

Ти май се радваш на успехите на терористите?

Много ми е интересно как тея тъпунгери рашкте ги смятат тея проценти . За кфо иде реч - ми те са изстреляли ТОЧНО 20 ракети. Тоест реално са литнали 19,а една не е успяла. Процента е точно 5 !!! 1/20 от 100% си е 5% откъдето и да го гледаш и да смяташ. Какви са тея изсмукани 4,8 %,като имат само 20 полета ???

Засилих се да потърся инфо малко за рашките. Ами те имат 18 успешни изстрелвания и едно провалено. Така даже процента скача над 5.

Имат изстреляни Съюзи от Френска Гвиана общо са 21 изстрелванията и оттам 4,8 % процента, но има една малка подробност: На 14 юли Soyuz 2-1A / Fregat-M се опитва да качи 73 спътничета. но поне 9 от тях се разбиват

Вероятно са 20 успешни и 1 неуспешен. Тоест 21 полета. 1/21 в проценти е 4.76...%, което са зъкръглили нагоре на 4.8%.

Кои Роувъри вече тринадесет години, пътуват по Марс? Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава Америка. 6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям

Айде сега, копи и пейст... Това "мнение" го четох преди седмица и половина, не че не е вярно, но се използва неуместно. Вие троловете сте едни и същи утрепки, без значение под кое знаме се борите. Хората казват, че полетите им са станали по-безопасни и ако това е наистина така, какво по-хубаво? Лично аз се радвам на постиженията и на едните и на другите. От това печели цялото човечество.

Да според, русофилите фактите се използват неуместно. Причината е, че вече ги били чели.Ще ги четете докато не ги промените. По безопасни са полетите, след като за 50 години само едни и същи полети правят и не рискуват с нищо ново като метод и технология, нормално да им стават по безопасни.

Доживях да ме нарекат русофил! Мани, шегата на страна. Просто човек трябва да бъде правдив. Ето, лично аз вчера пожелах успех на Falcon Heavy. Ако всичко мине по план това ще бъде един грандиозен инжинерен балет... творба... Това прави ли ме русофоб? :)

Ватенките не престават нагло да лъжат. Космическите им кораби обикновено падат в тихия океан, или незнайно къде. Неуаспех след неуспех. Проблемът е, че батутът на Рогозин е дървен. Пияните мурзилки нямат нови технологии, всичко е старо - от времето на СССР. Няма добри нови специалисти. Ако има някой нов и добър, тогава той бяга на запад. Далеч от ватното руско блато. И най-важното е, че няма пари. В същото време: Главният вицепрезидент SpaceX обяви, че компанията е завършен през 2013 г., с 10 на сто от пазара (в Русия - 60 на сто от ЕС - 20), и по текущата 2017 г. нейният дял ще достигне 45 на сто (в ЕС ще остане около 40%, а в Русия - само 15). Плановете за следващата година - 60% от световния пазар на търговски пускания (ЕС - 30%, Русия - по-малко от 10). НАСА подписа договор за 6 полета на екипаж "Дракон-2" до МСС, който започва през 2018 г. Изстрелян от пускането на сателитите за пускане на пазара, доставката на товари до МКС и сега и доставката на хора. Доставка на едно лице в МКС по договор с НАСА: Съюз - 76 000 000 щатски долара Дракон-2 - $ 20,000,000

Само след не повече от 2(!) години Роскосмос ще имат 0% аварийност. Държави, като САЩ, Франция, Китай, Индия вече внедряват, а и използват по-модерни и съответно по-евтини системи за извеждане на товари в космоса.

само не знам кога всичките изброени държави ще ви натоварят глупаците и ще ви пуснат в открития космос

Дай пример за "по-съвременна" система?

други.

на елън мъск компанииката която приземява ракетата обратно - което намалява ражодите. скоро никои няма да ходи при руснаците щото при мъск ще е мнооого по евтино.

Да, защото само полетите със Space X на Мъск ще имат финансов смисъл.

който не лети той не греши,всички които летят към космоса имат аварии,така че не виждам смисъла от такива новини

То това не е точно новина, а е по-скоро .... превод на част от отчета на Роскосмос за 2017-та.... в един друг раздел беше пуснат отчета на комисията по финансов надзор....

За 2017 НАСА имат 0 аварии :)

Да като номера със златният талон. Не караш - имаш, караш - нямаш.

всъщност като се замисля какво представляват ракетите - огромна цистерна с най-взривоопасните възможни материали, които можем контролирано да взривяваме ... под 5% си звучи доста добре.

Възможно да е добре възможно и да не е толкова добре, който е писал статията не си е направил труда да даде база за сравнение а аз няма да хукна да я търся. Дал е храна на троловете разбира се, "като се замисля".

Se taia

Обикновено, тези статии са копи пейст, направен от човек без грам понятие от тази материя. Не знам дали изобщо нагоре по веригата има някакъв модератор или редактор, който да следи за качеството на статиите (по-склонен съм да вярвам, че няма)

пльок тор браузер,глупак даващ си плюсове,пльок

5% за толкова скъпи изделия и дейности е много. Да се обадят когато го свалят под 0.1%. Ако могат.

Прекалено големи изисквания имаш за техниката на съвременната ни цивилизация. Колкото по-сложно е едно съоръжение толкова се повишава и вероятността от аварии. За руснаците това е значителен успех, по времето на СССР авариите бяха доста повече.

Къде да ти се обадят - в кенефа на село ли?

5% е напълно нормален процент аварии. Производствения брак, който се залага, в което и да е производство е около 5%. Да навлизам ли в подробности от статистиката (закони за разпределени на случайни величини, доверителни интервали и т.н.) 5% е приемлив брак.... още повече, че пилотираните мисии са с 100% успеваемост! П.С. SpaceX за 2017 има под 94% успеваемост

Я разкажи за "6 сигма" производствената доктрина на японците?

SpaceX за 2017 има под 94% успеваемост ???? Това от къде го измисли? SpaceX изобщо за всички изстрелвания имат 94% успеваемост, а специално за 2017 са със 100%

Куру е във френска Гвиана.В Южна Америка.Човек може да остане с впечатление че е Франция.

Аз останах точно с това впечатление и се зачудих как са оставили да се вихрят руснаците във Франция... :) Благодаря за справката.