Коментари - Как функционира АК-47 (видео) | IT.dir.bg
назад

Как функционира АК-47 (видео)

В мрежата се появи много добро и детайлно видео, показващо как работи автомат "Калашников".

Обратно в новината

Коментари - Как функционира АК-47 (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно време си имаше изпитче за младите войни за познаване на елементите на автомата и функционирането му, и разбира се разглобяване и слгобяване. Сега се сравнява дали си епилиран само от кръста нагоре или надолу или и двете.

Абе добре че инж. Хуго Шмайзер е измислил щурмовата карабина МП44, та да имат от какво да копират руснаците. Но това не е всичко. В края на ВСВ руснаците пленяват големи количества МП-44. И виждат че това е перфектното оръжие. картечните пистолети Шпагин и Судаев са просто боклук. И решават да изкопират немската щурмова карабина. Но.... греда. Оказва се че не е чак толкова просто колкото изглежда. Трябват материали, трябват атехнологии, и най-вече акъл. И затова закарват инж. Шмайзер заедно с целия му екип от 100-ина инженери и техници и цялата фабрика в СССР за да им конструират автомата. Но се оказва че и това не е лесно - пак няма материали, пак липсват технологии. И с много мъки към 1947 г. се ражда нещо, което да работи. В руски условия. Но немските специалисти и самия Шмайзер стоят в СССР чак до 1953 г., след което ги пускат да живеят в ГДР (самия Шмайзер умира няколко месеца след това). И найстина създават едно перфектно оръжие. А легендата че АК-47 е конструкция на полуграмотния съветски сержант Калашников е от по-късно. И винаги ме е занимавал простия въпрос: какво са правили Шмайзер и целия му екип в СССР цели 8 години? След като Калашников е толкова гениален защо след това не е направил нищо - само модификации на АК. Ама то не става само с пиене - трябва и акъл.

N:1

Тази статия е целенасочена руска провокациа от страна на ДИР. Това е технология от времето на Сталин и прабаба ми. Може би е опит статията да вдъхновява мурзилажа. Инак ако не е така, ДИР шяха да показват технологии на братята Райт или на парната машина.

Тази статия е целенасочена руска провокация от страна на ДИР. Това е технология от времето на Сталин и прабаба ми. Може би е опит статията да вдъхновява мурзилажа. Инак ако не е така, ДИР щяха да показват технологии на братята Райт или на парната машина.

От едно известно време все се публикуват "статии" за всевъзможни оръжия и тяхното възхваляване. От долу пишат всевъзможни "експерти" и дават мнение, и наред с това и те възхваляват! Чудно ми е ако изпозастрелят стотина човека в някой голям български град, дали ще се промени нагласата към оръжията и ще почнем да се отнасяме към тях с дължимото им отвращение?! Непонятно ми е "харесването" на подобни неща и още по-непонятно ми е, как никой не си дава сметка, че единственото, за което оръжията съществуват е да убиват и че е напълно възможно те да бъдат използвани с/у този, който ги харесва или някой негов близък...

Оръжието не убива само по себе си. Убива човекът който стрля с него! Иначе и с ножът за хляб е оръжие....но всеки го ползва в къщи.

Така е, но как пък не пуснаха поне една статия за домакински ножове!?

Нож за хляб , нож за месо , нож за сирене .. АК-47 за хляб, за месо, за сирене ... Болна логика, е твоята. Следващият път като някой ти извади подобен довод по някоя пряко засягаща те тема, спомни си за малоумния ти пример.

Само забравих да добавя, че в казармата когато бях съм се настрелял с точно този автомат. Така че до болка ми е познат неговия механизъм, разглобявали сме го и сме го сглобявали за секунди. И сега да ми падне в ръцете такъв автомат ще го разглобя и сглобя със затворени очи! Така че, аре нема нужда, всичко ни е ясно!!!

Разбира се минуси са ти сложили хора, които не са помирисвали партенка. Ако тия същите бяха изкарали 220 наряда с това желязо или най-малкото поне веднъж да го почистят по устав след стрелби нямаше да искат да го видят повече.

На мен не ми е известно да има оцелял (или без трайни увреждания) след помирисване на партенка...

Чудни хора. Ами като ти е до болка познат не го гледаи. Това видео е за хора които искат да го гледат. Ама дайте му да се оплаква на българина. За всичко ще намери да се начумери.

писва от руска простотия, селяния и пропаганда ! В гъза ще си го завирате тоя автомат създаден от Хюго Шмайзер !!!!!

Хайде стига с тия басни и легенди за прословутия автомат Калашников! Е, вярно един преди мен каза че е банално! Калашникът е популярен и днес най-вече затова, защото е евтин. И се произвежда къде ли не (не само в Русия, и ние в България правим Калашници). По-интересно ще ми бъде да покажете видео на израелския автомат Тавор. Това е оръжие с бъдеще. Не по-малко издържлив от руския, и за пустинята е идеален. Може би не толкова разпространен като Калашника, но и Израел го изнася за много държави. Главните разлики са сигурно че не е толкова лесен за производство и може би е по-скъп (това не знам, не съм запознат със цените).

Банално...

Предлагам на г-н редактора Гогов,в следващите рубрики да разкрие някои тайни около конструирането и експлоатацията на : "Москвич 407", ЗИС 5, прахосмукачка "Ракета"и други модерни достижения на съвеЦката тех. мисъл. Напълно разбирам затрудненията му...

Вижда се че се подиграваш с БРАТУШКИТЕ но те до колкото знам и съм чел те достатъчно много са дали изобретения и открития на света.Като почнеш от ТАБЛИЦАТА НА МЕНДЕЛЕЕВ И СТИГНЕШ НАИСТИНА ДО АК КАЛАШНИКОВ,Не напразно президентът на америеа награди конструктора калашников и каза награждавам най известният човек в светът след ИСУС ХРИСТОС.А дай да видим ние кое сме създали в БЪЛГАРИЯ исме дали на света така че светът да знае че е българска техника говоря за техника почти нищто

неповторимият пожарникарски маркуч, неграмотната гуменка и гюзлючестата стругарка

Някои важни дреболийки не са пресъздадени на видеото.

Алооо редактора....AK-47 не е карабина, а автомат! Единствено в режим на единична стрелба може да се разглежда като автоматична карабина!!

Това го гледах някъде другаде. Правено е от американец и едва ли целта е възхвала на руското оръжие. Беше ми любопитно видеото и е добре направено. Аз самият съм на повечко години, бил съм в армията и мисля, че още ще мога да го разглобя и сглобя със затворени очи. Не съм го пипал над 30 години но толкова пъти съм го правил, че е трудно да се забрави.

Поддържам мнението ти. Толкова пъти съм го разглобявал и сглобявал, че не е интересно за тия набори които сме ходили в казарма.

"Да изковем от мечовете плугове!" Сега тези, които го направиха - орат за онези, които си запазиха мечовете. Демек, СССР отстъпи от Изт. Европа, а САЩ я завладя.

Я пак обясни кой къде в Европа е окупирал с оръжие? Понеже може да плюем американците за много неща, но определено не са си присвоявали "по братски" територии както Путя направи с Крим.

Това че не знаеш не означава че не го е имало. Въпрос на пропаганда е. Сталин просто е копирал от "съюзниците" си. Каквото са правили те това е правил и той. Примери от по-новата история колкото искаш - Сърбия, Косово, Украйна, Ирак, Сирия и къде ли още не. Където има въоръжен или друг конфликт...със сигурност са замесени САЩ.

Толкова добре го е направил Хюго Шмайзер че още работи

Абе неграмотник, ако го беше направил немец, мислиш ли че щеше да си мълчи!Те немците всичко на света са "измислили", но за Калашников нямат такива претенции, ама ти техническа нуло имаш!

Мурзилката сън не я хваща, само при мисълта че немец е в основата на АК. Как е възможно- руския гений за тях е навсякъде и във всичко.

Това е в помощ на "бежанците", които не са могли да получат полеви боен опит в битките за "демокрация" в Сирия, Ирак, Афганистан, Либия...

Някой да се досеща нещо смислено да са направили руснаците освен оръжие ?

Половината световна наука и култура са руски. Но не правят битови електроуреди на световно ниво, ако това ти е въпроса.

освен битов алкохолизъм, нямат друго за бит-а ..

Добиват нефт, газ, с които се движи колата ти например.

Имат много учени, но ще ти задам другвъпрос- колко американски композитори на класическа музика има известни -един двама, срещу- Александр Скрябин Александър Бородин Александър Даргомижски Андрей Петров Антон Рубинщайн Болшой театър Диригенти Дмитрий Кабалевски Дмитрий Шостакович Игор Стравински Кирил Покровский Корсаков Милий Балакирев Михаил Иванович Глинка Модест Мусоргский Пьотър Чайковски Сергей Прокофиев Сергей Рахманинов, а за художници да не говоря, или каубои художници има много( Чък Норис). Не всичко е холивуд и реклама на кока кола и хамбургери!!!

Пусни, кат си почнал, и един списък с учените. С писателите. Да ограмотиш малко зомбито, че то си живее в света на телевизионната реклама.

БЯХ ЗАБРАВИЛ ЧЕ 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ СА ДЕБИЛИЗИРАНИ И НАИСТИНА НЕ ЗНАЯТ И СЕ ЗАХИЛИХ НА ЗАГЛАВИЕТО:))

Ти нали знаеш кой се хили безпричинно?

Мда! Гордоста на орките от Сибирь! Оръжие избило милиони жени и деца по света в 3тия свят! Даже и уродите от ИДИЛ го размахваха!

Ал

Оръжие, дало отпор на фашистите и освободило стотици милиони от хитлеризма.

Войната приключва 1945г. АК-47 познай от кога е.

я верно си гледай опорните точки и не проявявай самоинициатива, че ставаш за смях.

Ако знаеш, колко души по света са загинали под гумите на Мерцедес, Форд и Тойота, даже ИДИЛ ги карат... Къде ви намират такива елементарни и некадърни тролове?

Не знам кой е елементарния в случая. Да заменим техническите средства за мирна употреба в съвременното домакинство с калашници, нали ? Ех тъпако некадърен, как ви създават в 21ви век.

Бе друго си е да те утрепят с американска атомна бомба или с американска запалителна такава. Някак си по-добре се чувстваш

Друго си е Путин да ти промие мозъка миниатюрен.

Как работи калашника ни го разказваха и показваха още в час по военно обучение някъде през 81-ва или 82-ра. Тогава нямаше такива клипчета на имаше разрязани автомати за обучение.

Защо това е технологична новина? Изобщо не разбирам защо в рубриката "Технологии" непрекъснато се публикуват материали за оръжия. Иначе всеки, който е ходил в казарма знае как функционира калашник. Тоя автомат е на сума ти години вече, всеки, който се е занимавал с оръжия знае как действа.

Е руснака с какво да се похвали иначе ?

Защото Стоян Гогов е некомпетентен, не особено грамотен, безпомощен и тотално накадърен драскач. Няма грам представа от журналистика, не е наясно с жанровете на журнализма, не е наясно каква е същината на секцията, за която пише и като цяло е пълна трагедия. Затова.

Недей така Графе. То цялата колегия на знанията и опита на Стоенчо разчита. Ще вземе да си тръгне обиден и неразбран и ще осиротеем съвсем.

Ха сега тия дето твърдят че АК е копие на Шурмгевера да погледнат видео как работи щурмгевер44 и да кажат какво е копирал Калашников. А може и да погледнат АВС36

Прав си АК-47 няма нищто общто с немската щтурмова винтовка на шмайзер.Без да лъжа преди обет по руският канал звазда точно това предаваха като ги разглобиха и двете оръжия.Да не говорим че точно Ак стреля единственно той при лоши условия и досега подобен няма .Колкото доАВС36 то съм виждал по телевизора архивни снимки на немците които са хвърляли немското оръжие и са вземали именно карабината на симеонов.която се ползвала и със скорострелност точност и далекобойност .Да колкото и невороятно но немците са си правили снимки именно с тая карабина вземали са ги най вече при разбитите складове по поделенията на отстъпващтите руски части даже и от убитите руснаци

Имах в предвид че Щурмгевера като принцип на работа е много по- близо до АВС 36 на Симонов, че дори и до СВТ 40 на Токарев отколкото до АК.