Тъмната материя стана още по-тъмна

Учените научиха нови факти относно тъмната материя.

Обратно в новината

Коментари - Тъмната материя стана още по-тъмна | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Във Вселената има много буци и каяци, предимно тъмни

Много удобно... когато усещаш нещо и не можеш да го определиш, го наричаш тъмно... Цялата легенда с тъмни материи и енергии не е нищо по-разлчно от теорията за бог и божественото около нас... и двете теории са еднакво доказани.../тоест няма доказателства/ Добре поне, че учените осъзнаха нищожеството на познанието си...

Ако знаете колко е тъмна материята в и около "Позитано 20 " ! Там са потънали милиони човешки съдби и бъдещето на България!

halo = ареола

Големи "буци" имало сред астрономите, бре!!!

Тъмната материя в българския парламент стана още по-тъмна след като комунистите не можаха да спретнат ПУЧ на Борисов. Сега чакат Решетников да даде инструкции на Нинова как да наситят тъмнината в народното събрание.

троле, ходи си пий светлите хапчета... а, Борисов, сам твърди, че си пази партийния билет. Все още си е член на майката създала всички партии у нас

"Тъмната материя стана още по-тъмна",докато накрая стане съвсем тъмна. Баси тъпнята -както обичайно.

тъмната материя е най-обикновена материя която е ненаблюдаема за нас тъй като е отвъд хоризонта на наблюдаемост в близостдо черните дупки и вътре в тях но без да достига точката на сингулярността а също и глобално за вселената отвъд хоризонта на наблюдаемост и това се дължи на ускореното разширение на вселената във втория случай и на надхвърлянето на скоростта на отдалечаване от наблюдателя над определена граница от около 100 000 км в сек там където настъпва закръглянето на относителното време и относителното смаляване на обектите

Ако времето е кръгло, то ще има един единствен темпорален хоризонт и то по "повърхността" на черна дупка. Ама при наличие на много черни дупки, какво става с хоризонта на времето? Ще има много хоризонти ли? Ми тогава значи времето е като сюнгер и всяка дупка в него е черна дупка. А ние пълзим по стените на мехурчетата на гъба.

има един темпорален хоризонт глобално за цялата вселена и множедтво такива хоризонти при всяка черна дупка -тъй като съгласно ОТО реактевното и главитационното ускорение са еднакви според принципа на еквивалентността и това е относително завсяка точка на наблюдателя тоест където и да се позиционираме във вселената картината е една и съща

Абе Пешо, не трябваше да ги палиме тия гуми бе...

нрекло себе си "хомо сапиенс" все още не му се вярва, че между звездите, разположени на огромни разстояния една от друга , няма нищо, празно, зеро, нула, пфу, както казваше един наш велик политик-доктор-министър, любител на пръстовия отпечатък...!

Пространството между звездите съвсем не празно, нито е зеро. Сигурно е, че там има материя с много малка плътност, радиация и други лъчения, както и други неща, които (все още) не са ясни.

В главата ти "няма нищо, празно, зеро, нула"

"Тъмната" "материя" е тъмна за учЕните, както Слънцето е "тъмно" за къртишките учЕни .

Нещо ми се губят светлинните години: преди 2 дни учени измервали електрически заряд на тъмната материя, дори създали ? атоми от тъмен водород ? ....днес всичко се отхвърля и направо забърсва. Чакайте ве, колайдера пара струва....или поне става за жица.

Това за тъмния водород къде си го чел? Тъмната материя и тъмната енергия се наричат така точно защото нищо не се знае за тях. Няма как да бъде създадено нещо, което не се знае какво е.

Снизхождение, моля. Колегата вероятно си мисли, че тъмната материя това е антиматерията.