Коментари - Nokia на път да предизвика ценова война | IT.dir.bg
назад

Nokia на път да предизвика ценова война

Стремейки се да удържи позиции на пазара за смартфони, Nokia може да предизвика истинска ценова война. Компанията вече свали цените на своите устройства в Европа.

Обратно в новината

Коментари - Nokia на път да предизвика ценова война | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно, че никъде не се вижда името на най-проспериращата в момента компания по отношение увеличение на пазарния дял - HTC. Нямам официални данни, но вече половината ми приятели минаха от Нокиа на HTC.

най-силно увеличаващата пазарния си дял е Samsung. HTC не могат да се мерят с тях по обеми на производство и обороти. Едно време правеха най-добрите смартфони...

всеки малоумник който може дори да си помисли че нокиа ще фалират ...мога да му се изсмея в лицето ,просто защото абсолютно всеки продукт на финландците е на светлинни години по качествен и по удобен за употреба от всяка друга насила измислена играчка от палячовците дето се опитват поне малко да се доближат до нокиа:)))и макар да е с една идея по скъп 90% от хората ще го изберат ( а и го правят) ...поне тези които поне малко разбират от технологии

по тая логика betamax трябваше да отнесе VHS като куцо пиле - домат.. ама не би. хората се впечатляват от шаренките неща и да правят разни Kool магически движения по екрана на телефона. затова iphone и samsung правят луди пари в момента. Нокия просто изтърваха влака, а на нас ни остава само да им гледаме сеира.

до 2 год нокиа ще фалира

Хм.....в наш'та смешна държава най-много да вдигнат цената с 15%

Мда, те официално се отказаха от всякаква иновация когато обявиха че спират Симбиан в полза на Micro$osft... Сега явно ще наблюдаваме едно дъъъълго пропадане....

дълго? за 6 месеца компанията се обезцени с 40% на борсата... не е хубаво да си лош пророк, но освен ако не се случи чудо след новогодишните празници дядо Коледа ще се сдобие с около 10000 нови работници.

A българските магазинери знаят ли, че Нокиа сваля цените? Щот тука даже ще ги динат.

Нокия винаги са се водели най-добрите и най-скъпите телефони, и пари не са им липсвали. Но това не им е помогнало много в смартфон сегмента. Явно нещата не опират само до пари, просто ръководството е заложило на грешен модел. Може би им липсва някой като Стив Джобс.

А може би искат да си разчистят складовете за края на есента?!

Преди 3 години Нокия бяха непоклатими на върха, а всички останали само мечтаеха за позицията й. Сега вече са втори, а догодина нищо чудно да са извън топ 5. Хай-тек индустрията предлага такива обрати на компаниите, които забравят, че да си първи е дълг, не право.

Подкрепям! Незнайно защо всички си мислят че с М$ Nokia ще пропадне. Предполагам че това се дължи на ОС инсталирана на 99% от компютрите на света. Има защо Майкрософт да бъде на първо място, има защо и Нокиа да са били на първо място - и догодина плодовата компания и извънземното ще подсмърчат заедно с тонове тъпи потребители. Помнете ми думите!

99%? мокри сънища

Това е много добре за потребителите. Но засъжаление в България няма да ни угрее, така че да се задоволим само с мисълта за по-евтини телефонни апарати.

Огрее!!!! Хора, вие в училище имате ли часове по български?

Благодаря! Иначе на въпроса ти - само по цигански.

Кой да ходи на училище. Губи се време за далавери. Училището е за глупавите ;-) А пък като коментираш по форумите допринасяш за повишаването на общата култура ;-) По-важното в случая е, че човека е прав: Nokia сваля цените с 15%, т.е. търговеца увеличава печалбата

Е щом циганите вече са гтамотни... ЕВАЛА има светлина в тунела :)

... от което ще спечелят потребителите.

За съжаление в България, по-скоро ще спечелят мобилните компаний и разни вносители и други подобни... за крайния потребител ще видим.... Българина може да няма пари да си плати парното за две години, но за ултра модерен "гъзарски" телефон има пари....... После се сърдим че фирмите използват това за да правят печалби.....

компаниИ така се пише!

Крайно време беше. Все пак това е телефон а не кола

и на колите им пада цената с времето.. а посочените модели са си стари вече. Да не говорим, че въобще не се продават в планираните обеми.