Коментари - И Verizon спира неограничените интернет пакети | IT.dir.bg
назад

И Verizon спира неограничените интернет пакети

Най-големият американски мобилен оператор Verizon спира пакетите с неограничен трансфер на данни за потребителите си, съобщава "Ройтерс".

Обратно в новината

Коментари - И Verizon спира неограничените интернет пакети | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уеки разяснения за неколцина балъци в България, и по-специално коментатора по-долу, дека си мислят че плащали по-евтино там: Значи, за 130 долара семеен план (аз и гаджето) имаме: - неограничени безплатни разговори до всеки t-mobile юзър в Америка, съответно и между нас си - неограничен интернет (е, ако свалиш 10+ гига може и да получиш обаждане да се сопреш) - застрахователен план за покупка на нов телефон от същия вид на супер ниска цена ако го "загубиш" или ти го "откраднат" =) - безплатни нощи (от 6 вечерта до 7 сутринта) и безплатни уикенди (от 6 вечерта петък до 7 сутринта понеделник) до абсолютно всички телефонни абонати (мобилни и стационарни) в Америка - без роуминг за САЩ (включително Аляска) + Канада - 1000 anytime минути - 400 SMS-а и ММS-a на човек - безплатни апликации - уникално добър къстъмър сървис Ако имате и 50% от същото в България, да видим колко ще плащате...

Я съм си на Т-Мобил и ми дреме за балъците които са се набутали във Verizon и особено AT&T да плащат двойни сметки с по-малко екстри само щото имали Айфон, разбираш ли? Да не говорим че бъдещето е на Андроид - и като скорост на развитие, и заради отворения си код дека иляди дивелъпъри измислят ромове и подобрения всеки ден, и заради още 100 неща. Гугъл рулз, пиченцааа!

Дам, почнали са здраво да губят от Skype телефонията през интернет мрежата си. Също така са решили, че не може само Apple и останалите маркети да печелят.

С уважение към изразилите мнение тук, НО! В статията са споменати само обеми информация и цени, НО никъде е споменнато за какъв вид мрежа става въпрос Wi-Fi или съответната Gx мрежа. От тази гледна точка статията няма никаква стойност и просто някаква клюка. Ако знаете английски проверете информацията от самите източници, тоест Verizon, AT&T и т.н. Честоти на сигналите са различни и това трябва да се има предвид. По G мрежите винаги е имало ограничение, поради техниските възможности. Моля не бъркайте пренос на данни по Wi-Fi с пренос на данни по G мрежа - това са две различни неща, два различни сигнала, на различни цестоти и с различни възможности. И именно тук се злоупотребява - с понятията. За сравнение: при телевизията коаксиалният кабе със съпротивление от 75 ома няма нищо общо с оптичният кабел за цифрова телевизия, каквото в България едва ли скоро ще видим като изградена мрежа. Със здраве.

До това водят келешите , които по цял ден сийдват торенти и цената на обикновените потребители се вдига заради тях. 10Г на месец са напълно достатъчни на един нормален потребител.

не е сийдването проблема, а tethering-a и гледането на филми онлайн чрез него. Един филм ти е поне 500 МВ и то ако е CAM, да не говорим че Пандората и подобни на нея апликации също яко харчат дата...

Според мен основната причина да въведат ограничението не е твърде големия трафик, а това, че много хора се усетиха, че им е много по-изгодно да използват скайп за разговори вместо телефонната мрежа. Така, ако ти е неограничен интернета може само да плащаш абонаментен план и да си говориш безплатно по скайп.

Абе, тези луди ли са? Или чета статия от преди 5 години? Тези цени за такъв трафик просто не може да са истина.

Така е, защото в много, слабо населени райони в САЩ, Интернета е проблемен. Едно е нашата родна 20 км2 София, друго е щат с размерите на две Българии. За да се направи там същото каквото и в столицата ни - инвестициите ще да са умопомрачителни. Затова цените и на кабелния и мобилния Интернет там са и малко ненормални...

До това водят монополите. За съжаление след години сигурно и тук ще стане така... И нямам предвид само мобилния Интернет -а всичкия.

абе, другари, забелязахте ли какви цени плащат в САЩ за мобилен интернет? а сега проверете в България какви са цените! И само да съм чул някой да се оплаче че плащаме най-скъпите мобилни услуги... !

Не си прав. 1. Сравни стандартите. И тук ако мин. заплата е $1000 не 30 ами 50 бих давал, ама не е. 2. Нашите оператори винаги се правят на ощипани и въвеждат подобрения и намаления със закъснение от 2-3-4 години. В Австрия например още преди 3-4 години имаше неограничен нет за 15 евро, а сега хората като започнаха да налагат ограничения нашите ще кажат-ами вижте как е при другите.

Искам Водафон, за да видя как е при другите, пък нека да ми е лошо. Тогава ще ги видя нашите измислени "телекомски герои".

А защо преди това не провериш и другите "благинки" на тези планове? Нищо не каза за безплатните СМС-и например! За многото безплатни минути разговори и за ОГРОМНИТЕ отстъпки на мобилни апарати, които получаваш при сключване на такъв договор за 1 година.

За пример: Ако сключиш договор за 2 години с Verizo или AT&T в САЩ, получаваш iPhone 4: с 16ГБ - 199$ с 32ГБ - 299$ Ако искаш да си го закупиш без договор цените са: $449 (8GB), $649 (16GB), или $749 (32GB).

Абе, глупи, забеляза ли, че плащаме 4 пъти по-скъпи цени за разговори от останалите потребители на ЕС? А забеляза ли, че наложените промени от ЕС при нас стават реални няколко години по-късно?

Това не е точно така. Реално неограничениятинтернет не е неограничен, защото в общите условия пише, че ако надхвърлиш разумното потребление, операторът може да ти спре интернета. Така че пак си е ограничен, но не си доплащаш, ако надвишиш трафика.

прав си ама думата "неограничен" лови много нови клиенти. ;-)

Ти кво правиш с МОБИЛНИЯ интернет, та ще надвишиш разумното потребление?

Тук не става въпрос какво правя, а за думата 'неограничен', с което се подвеждат хора. Какво правя си е моя работа, но за това, което плащам, не получавам рекламираният им 'неограничен' интернет

Ми ще фалират с тази ограничителна политика. За разлика от българите, амеканеца не е овца, та да могат да я доят ...

Ми няма да фалират, но със сигурност идва краят на глупавите тинейджърски тенденции, наложени от Епъл преди години. Като например от телефона да висиш в ютюб, да слушаш инернет радио и да правиш трафик като луд със статус съобщения в ФБ и туитър... От време на време да го правиш не е проблем, но 24х7 няма как да стане за няколко долара на месец.

американците първи въведоха безлимитните планове и първи се отказаха от тях.. щото простите потребители са достатъчно мързеливи да си свалят музиката от домашния компютър и директно я слушат от плейлистите на youtube или друг подобен портал. всеки оператор би пропищял.. да не говорим iphone-ите колко душмански се отнасят към мрежата.