Коментари - Таблетът Xoom поевтиня със $100 | it.dir.bg
назад

Таблетът Xoom поевтиня със $100

Motorola намали цената на своя таблет компютър Xoom. Версията на устройството с Wi-Fi връзка вече струва $499, което е с над 100 долара по-евтино от първоначалната цена.

Обратно в новината

Коментари - Таблетът Xoom поевтиня със $100 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига с глупостите хора. Стига гледайте само материалното. Нали хора са стоели и са ги мислели десетки часове тези машини, а както знаете интелектуалният труд е най-скъп. Да не говорим, че въобще не може да се сравняват Ipad i таблет от вида на xoom с китайските. И произведение на Пикасо и карикатура в някой вестник е картина, но това правили ги еднакво ценни.

Леле, не очаквах ощипани милиардерчета да се разлаят на български :) Както и да е. Аз пък щях да си внеса (безплатен внос, естествено) Китайския таблет, който е кръгло 100$ и има повече екстри от тия, които Китай прави за алчните американски фирмички!!! Обаче разбрах, че започва серийното производство на чудесен индийски таблет само за 50$!!! И ще си купя именно него, макар вносът да е малко по-труден заради нагушената ни бюртокрация! Почетете малко. Само с лай не става! А ония дето са дали идеите, дето са свършили работата и 1% от зверските печалби на престъпните "притежатели на патенти" не получават! Това и лапетата го знаят отдавна.

Хайде леко да не е кръгло $100? Ами да кажем 160. Няма повече "екстри", дори напротив. Компонентите му са морално остарели - на около 2-3 години спрямо този таблет. Операционната система обикновено е чист (и стар) андроид, "пригоден" за този таблет и в крайна сметка не работи както се очаква - има видимо и дори дразнещо забавяне при повечето операции, основно заради слабите компоненти, но и заради неоптимизираните драйвери. Почти всички (ако не и всички) тези евтини таблетчета са с резистивно устройство за допир, т.е. екрана е много неудобен за работа за този тип устройства. Поддръжка няма. Гаранция - също. Обновление на ОС - не. Дори маркет няма, трябва да го инсталираш ти. Индийците изобщо няма да ги коментирам. Има една много вярна приказка - евтиното винаги излиза скъпо. Успех.

коку

Коя точно цена е 10$? При Windows DVD-то като струва няколко цента за колко трябва да го продават? А книгите, при които хартията също струва няколко цента, тях за колко трябва да ги продават? Пишете, колкото да се намирате на работа... Моторола плаща 10$ само на Майкрософт за ползване на техни патенти, така че забрави за цена от 10$. Дори т.нар. BOM не е възможно да е 10$, защото само дисплея е около 15$, а Li-Poly батерията е поне 20$.

А, ми ти като връзваш, аз мога батерия и за 100$ да ти продам :) Пък и що не, те американците откога продават пластмасови чантички за лаптоп на цената на по-мощен ама настолен компютър...

При реална цена от десетина долара, нашичките му искали "саамо" половин бон. Тия съвсем изкукаха от дива алчност.

А 10, даже 5 си струва. Хайде сложи му 5.60 заради превоза от Китай. То нали знаеш, земните ресурси се добиват само като се наведеш, а обработката им е почти никаква работа - като да кихнеш. Идеята за устройството обикновено ти идва за 3-4 минути, а реализацията - около 3 секунди. Сега като се замисля и 5 долара са много, ама хайде, бакшиш :)

Дива злоба и некометентност лъха от това мнение, нищо повече. Производствените разходи на един телефон от клас NOKIA 1010 примерно надвишават $10.