Коментари - Европа отхвърли патентна заявка на Amazon | IT.dir.bg
назад

Европа отхвърли патентна заявка на Amazon

Amazon.com загуби обжалването, заведено срещу Европейското патентно ведомство (EPO), което отказа да признае за патент нейната система за поръчки „един клик", като ведомството постанови, че методът е твърде масов и не е иновативен.

Обратно в новината

Коментари - Европа отхвърли патентна заявка на Amazon | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен трябва да се забранят патентите въобще. Дори и да е иновативно какво от това в крайна сметка винаги има кой да го доразвие. А никой не си прави труда, защото ще трябва да плаща патент, за да го ползва. И за мен е пълна глупост тия патенти. Лесни пари за разни фирми, фирмички и фирмета :)

Съгласен съм в голяма степен. Все пак трябва да има патенти, но или да се отсяват дребните заядливи глупости, за които е въпрос на време и друг да се сети или да се плаща някаква прогресивно нарастваща такса - примерно от момента на първо прилагане да стига до стотици хиляди и милиони. Ако е нещо наистина важно ще си струва парите - ако е простотия - няма.

Скоро патент и за вдишане - издишане.

Аз да взема да патентовам дишането и ходенето по голяма и малка нужда.Абе изобщо всичко човешко.

БравоЧ Открай време Европа е била континент който държи на интелигентността и културата! Сега американските псевдо "иноватори" могат да духат супата! На целия свят му е писнало от меркантилното им поведение!

Правилно. Не може да се патентоват някакви глупости, в които няма нищо иновативно и после да се съдят с други компании които дори не са и подозирали, че има патент за такава глупост и да искат пари. Кликвания, двойни кликвания, пълни глупости са това.

Абсолютно съгласен. Жалко, че в САЩ патентоват дори дишането.

Подкрепям мнението Ви!