Коментари - Apple ”закърпи” дупка в iOS | it.dir.bg
назад

Apple ”закърпи” дупка в iOS

Apple обнови операционната система iOS 4 с цел да затвори дупка в сигурността. Версия iOS 4.3.4 елиминира уязвимост в PDF четеца за браузъра Safari, която позволява на потребителите да „отключват" своите устройства чрез експлойти от JailbreakMe.com.

Обратно в новината

Коментари - Apple ”закърпи” дупка в iOS | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Специално за Opera доста отдавна не си прав: има версия за iPhone/iPod (link даже я пробвах - дърво си е :D със Safari се браузва чувствително по-добре на малък екран.

Коя точно версия на Опера има в AppStore, a? Я първо си изясни правилата които са наложили Епъл за публикуване в магазина им и тогава разправяй врели не кипели за свободата на избор.

Правилата за публикуване в AppStore са ми ясни, виждам и резултатите - качествен софтуер, добре описан и работещ на платформата, за която е предназначен. Повече на анонимни коментари няма да отговарям (yawn).

Иване,спор няма,че АЙфона работи по-гладко от Андроид,но няма паметова карта(което си е голям плюс)можеш ли да си инсталираш браузър Опера на пример,или да го флашваш(което за мен е много важно)? Айфон 3,който е все още доста скъп,няма блоутуут,това си е направо подигравкаАко не ти харесва дадено приложение,или не е съвместимо можеш да си върнеш парите до 24 часа.Все пак всеки сам си избира и в днешно време никой не знае кой телефон или ОС,ще бъде 1 след 1-2 год,но хората(специалисти) предполагат,че Айфон са обречени с тая политика.

"Иване,спор няма,че АЙфона работи по-гладко от Андроид" Това виц ли е? Моят iShit работи толкова гладко, че почти не е имало разговор при който да не ми се разпадне връзката... Но за сметка на това струва хиляди и върши работа колкото на една тухла 4-рка! Айде нациста стив джобс да си завре творението там дето слънце не огрява и да освободи света от меркантилните си желания!

Ето заради това никога няма да си купя Айфон.Те ще ми казват какви приложения мога да си инсталирам,какъв браузер да ползвам и тн.Плащаш луди пари за това нещо и нямаш никакъв избор.С тая политика, Апъл са обречени,до 2-3 години ще бъдат на 3-4 място по продажби.

Ами не си съвсем прав (да не кажа изобщо, че ще вземеш да се обидиш). Първо, защо мислиш, че нямаш избор? В Apple Store има богат избор от приложения - безплатни и платени. Второ, приложенията, които се допускат до магазина, са работоспособни (тествано от Apple) и правилно категоризирани (отново заслуга на компанията). Въпреки че е хубаво да можеш да слагаш всякакъв софтуер на мобилното устройство, тази "демокрация" си има и лоши страни - примерно, става много лесно да си сложиш зловредно приложение, което да ти гепи цялата информация (адресник, телефони...) и да оспами всичките ти контакти. Освен това нямаш никаква гаранция, че приложението ще работи добре на твоето устройство, дори ако си платил за него. Това всичкото ти го казвам като собственик на Apple iPod Touch 3G и таблет с Android, да не си мислиш, че нещо теоретизирам...

Не може като овца да разчиташ че "добрите хора" от Apple мислят за теб. Откажеш ли се сам от своят собствен избор рискуваш някой ден Apple да се се окаже правят с устройството ти каквото си поискат - от шпионаж до социален инженеринг.