Коментари - Сървъри ще отопляват домовете ни | IT.dir.bg
назад

Сървъри ще отопляват домовете ни

Сървърни машини могат да се използват за отопляване на жилища вместо традиционните печки, както и за подгряване на вода.

Обратно в новината

Коментари - Сървъри ще отопляват домовете ни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мдааа... след като фондацията на Бил Гейтс отдели 40 млн. долара за рационализация на клозета, сега се е досетила, че всяко охлаждане може да е свързано с отопление (и обратното). Добре, че от време на време се вземат в ръце и понаписват някой работещ Win, иначе рационалното им мислене е в стил IT Crowd.

Това е друга държава и идеята е напълно осъществима. Всякакво топлоотделяне трябва да се използва за смислени цели. Така може да се увеличи енергийната ефективност значително.

А лятно време какво ще правят тия хора??? ще се пържат в жегата... ОМФГ

Господ не можеш излъци (скоростта на светлината), демек като преместиш сървърите и латентността (latency) ще скочи зверски. ако щеш оптика опъвай - все тая. Тия от малките и меките да си гледат собствените инструменти, да не занимават с простотии.

Нали сме наясно, че при скорост на светлината от 299 792 458 м/с т.е. 299 792 км/с , само докато успееш да кажеш "Аз съм супер кух" един лъч би изминал 7 пъти Екватора ?

През зимата с със сървър, а през лятото с анти сървър. Ще оправим планетата, ей!

Аз исках да топля водата за парното с телата на голи манекенки, но останах неразбран ! Само Р.Овч. ме разбираше, но ...

това не е нова идея , обикновенно проблема в бг би бил с несугласие на суседи просто защото е нещо ново и непознато, достатучно е да се интегрира наъ близката подстанция на парното охладителната система на дата центура базирана на вода или друга течност *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И един мармот завива шоколада в станиол... Тия от Малък Мек трябва да вземат да се прегледат. Дружно са за освидетелстване. Тоя шум и тея електромагнитни полета и вибрации не са полезни в райони, където хората си почиват! А и ми е много интересно - според тия глупаци, кой трябва да плаща за поддръжката на машините и помещенията?! Вместо да мислят как да отопляват сгради със сървъри, да помислят как да намалят произведената от сървърите топлина!

Тоя шум и тея електромагнитни полета и вибрации не са полезни в райони, където хората си почиват! то не е нужно серверите да са в вас или под вас има шумоизолации и тн относно електромагнитните полета мисла че са предимно в ваображението ти много стар трек си гледал А и ми е много интересно - според тия глупаци, кой трябва да плаща за поддръжката на машините и помещенията?! ти братле от пенсията заедно с другите пенсионери ше спонсорирате науката това е идеята :) Вместо да мислят как да отопляват сгради със сървъри, да помислят как да намалят произведената от сървърите топлина! - това вече е помислено и се подобрява с всяко поколение

Шум и електормагнитни полета... Хаха - в България трафопостовете са между блоковете. В кв. "Хаджи Димитър" в по-старите блокове даже са вътре в сградата. Едни сървъри по никакъв начин не могат да се сравняват нито като шум, нито като интензитет на ЕМИ.

аз така се топлия вече две зими със сървъра

А какво правим със сигурността????

А шума???

Зимата ще ни топлят, а лятото какво ... ще имплащаме ток за климатици да ги охлаждат.