Коментари - Вирус от Facebook трие антивирусите | IT.dir.bg
назад

Вирус от Facebook трие антивирусите

Специалисти по сигурността откриха опасен троянец, който се разпространява през Facebook и изтрива антивирусните програми на потребителите. Trojan.FakeAV.LVT, засечен от компанията BitDefender, активно се разпространява в най-популярната социална мрежа в света.

Обратно в новината

Коментари - Вирус от Facebook трие антивирусите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и при мен се случи ама аз не го отворих. то просто се разбира че не е човека които познаваш

Миналата седмица това се случи с мен и беше доста неприятно

фацебог съкзз

Аааа ама това за Windows ли ми говорите? Че то там винаги си е било така...

трие Смотаните! Касапа си бачка чудесно.

въпрос: кой пише вирусите? отговор: загубеняците без личен живот

Верен отговор: който може

Грешиш, писането на троянци е доходен бизнес, защото с тях се правят повече от едно нещо: - Ботнет атаки за разбиване на корпортативни сайтове и добиване на лична/банкова информация. В този сценарий милиони заразени компютри по целия свят се използват от хакерите за разбиване на защитите на даден сайт. Потребителите на компютрите не подозират нищо, разбира се. - Крадене на лична/банкова информация от самия заразен компютър; - Разпространение на СПАМ; - Заразяване на други компютри. Така че не подценявай писачите на вируси/троянци, това си е многомилионен бизнес, и за това стават все по-изобретателни и по-съвършени вирусите и троянците.

Какъв личен живот нямат - във фейсбук ли?

Баси, тия пичове, ако бяха отделили толкова време колкото да пишат тоя вирус, със сигурност сега щяха да са изкарали продукт, който да им донесе много повече пари по честен път, отколкото ще могат да откраднат с троянеца....

Tия пичове си имат кинти, а вируси пишат за кеф и щото е предизвикателство! Не всеки може да напише качествен вирус-това си е вид изкуство!

Отдавна писането на вируси си е платено занимаение нямащо нищо общо с изкуството.

Убеден ли си, че с честен труд ще изкарат повече пари?? :)

Това си е бизнес. Каквото инфо откраднат, струва пари. Own-ната машина може също така да се продаде на ботнет, където botnet herder-а може да я отдава под наем на спамери или който друг си плати. Въобще не си мислете, че тия неща ги пишат аматьори - пишат си ги нормални програмисти, работещи в нормални екипи, с тестери и всичко... Само дето не пускат реклами по вестниците и уеб-а :-)

и освен това ти спира достъпа до феиса

за телетата винаги ще има вируси :)