Коментари - Топ 5 на браузерите се промени | IT.dir.bg
назад

Топ 5 на браузерите се промени

Бавно, но сигурно Chrome превзема пазарен дял за сметка на конкурентите. През юли браузърът на Google е достигнал 13,45% проникване сред интернет потребителите, сочат данни на Net Applications.

Обратно в новината

Коментари - Топ 5 на браузерите се промени | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До кога с тия изпадняци? От както излезе 8-цата, а сега и 9-ката на ИЕ, просто НЯМА конкуренция! Аз поне сериозен човек до сега не съм видял да работи на Уин-а с нещо различно от ИЕ. Единствено некви пъпчиви на по 15-19 години се занимават с опери, арии, лици, скунксове и подобни :)

Операта заради бъгове в последните 2 версии разбираемо е дал назад.Но иначе е най-добър за хора знаещи какво искат:-)))

това с браузърите е бизнес политика, както и всичк останало. писанките са за мътене на мозъка и повлияване на пазара :) който си харесва, когото и да е, е добре. на другите какво им пречи? :) не се занимавайте със стъкмистика! тя не е статистика! днес, последната е трудно установима ... :):):) дъгата е хубава, защото е пъстра :)

И какво се промени в Топ 5, че не разбрах. Заглавието предполага, че някой от браузърите е отпаднал от 5-цата и има нов на негово място. Или поне има разместване на позициите между петте браузъра. А тя класацията си е така от 3-тия месец след излизането на пазара на Хром-а и тенденциите са си такива от доста време.

Абе пробвах Хрома, не ми хареса и си продължих с Лисичко. Може и да има кусури ама пак е по-добре от ИЕ.

Да бе да !Веднага повярвахме , че ИЕ e на първо място! Това просто не е вярно, дори за USA. Данните не са верни. За юни месец : Firefox-42,2 , IE-23,2, chrome-27,9, safari-3,7, opera-2,4.Това са истинските данни!

Има 2 отделни класации. Честно казано и аз се чудя по какво се различават и защо цифрите са толкова различни. Иначе това, което ти цитираш е по-близко до действителността.

Заради китайците човече. Там масово се ползва стария IE 6.0. Просто не е за вярване..

Как няма да се увеличава дялът му, като е включен в инсталацията по подразбиране на сума ти програми.

че то има ли други браузери освен тия?

Хрома се следи. Изпраща доста информация за вас към Гугъл, което не е много коректно и не би трябвало да се случва. Имайте го предвид. Вече доста сайтове дори са подели кампания да блокират достъпа за този браузър, със съобщение за това, че събира информация за потребителите си. Поразтърсете се из нета и ще намерите информация за това.

и без това дира не работи с чроме *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много добре си работи Chrome и с дира . До скоро ползвах IE, но вече все повече ползвам Google Chrome. Другите боклуци нямат нужда от коментар, скоро ще отмрат съвсем.

Chrome праща информация само като статистика за самия енджин на браузъра с цел неговото подобряване, но не и лична информация от какъвто и да е вид, а и това става само с изрично съгласие на потребителя! Ако искаш си ползвай Експлорер да вирусясаш до ушите, или пък Файърфокс, да ти се влачи до утре, докато го стартираш или пък разцъкаш по менютата...

Не знам дали си наясно, но Хром е собственически продукт на американската компания Google. В споразумението, което си приел, щом си го инсталирал, пише че Google получава пълен контрол в/у разширенията (т.е. Plugins) за този браузър, и то не само може да забрани дадено разширение да се разпространява, но и да го деинсталира от браузърите на всички потребители, които са го инсталирали. Това даже и при Micro$oft го няма! За това - Лисицата, тя поне е със свободен код. Експлодър - в никакъв случай, разбира се!